Fashion

8 signalen waardoor je schoenen goedkoop ogen

0
...

Het is een feit dat wij meiden altijd te veel schoenen hebben, because we love shoes! We hebben liever een hoop verschillende schoenen die iets goedkoper zijn, dan een duurder paar waar we heel lang mee moeten doen. Maar 'struggle' jij ook vaak met het probleem dat jouw schoenen iets te goedkoop ogen? Wij hebben voor jou tips waarmee je dit voorkomt.

1. Het platform is te hoog
Platforms in hakken zorgen voor een goedkope uitstraling, met name de verborgen platform. Dit was vroeger helemaal geweldig, maar tegenwoordig vinden we dit niet allemaal heel mooi meer. De hakken zonder platform zijn juist erg chic en ogen duurder. Het loopt alleen helaas iets minder lekker... Als het je echt niet lukt om te lopen op schoenen zonder platform, dan is de beste optie om te kiezen voor een kleine platform van ongeveer een halve centimeter. 

2. Ze passen niet
Schoenen die niet passen zijn een no go. Ook al zie je schoenen in de winkel die je echt prachtig vindt maar niet jouw maat zijn, koop ze dan alsjeblieft niet. Het ziet er gek uit en daarbij loopt het niet comfortabel. Zelfs het uitlopen van te kleine schoenen of het opvullen van te grote schoenen werkt niet echt. 

3. Het zijn veel te overdreven schoenen
Met overdreven schoenen bedoelen we schoenen met te veel details. Denk aan studs, steentjes, ruches, strikjes... Er is een mogelijkheid dat het er goedkoop uitziet, omdat het niet op de juiste manier is toegepast. Probeer daarom niet al je geld uit te geven aan statement schoenen, omdat het alleen maar 'leuk' is voor eventjes. De kans is juist groot dat je het niet eens aantrekt... Kies daarom voor mooie eenvoudige schoenen met maar één detail, die je overal wil dragen.

4. Je kan er niet goed op lopen 
Je kent het wel: je hebt veel te hoge hakken gehaald, omdat je ze té mooi vond. Als je ze eenmaal aantrekt naar een leuk feestje, lukt het je niet eens om er op te lopen, omdat ze veel te hoog zijn. Als het niet lukt om goed te lopen op hoge hakken, koop ze dan ook niet. Ook al zien ze er geweldig uit. Kies dan liever hakken die iets lager zijn en waar jij goed op loopt, hierdoor krijg je een zelfverzekerde houding.

5. De versieringen zijn brons en het wordt te veel op de schoenen gebruikt
Metalen details zoals op riemen, maar ook studs en ritsen zijn leuk, maar als er teveel van wordt gebruikt oogt het goedkoop. Als je dit soort versieringen toch erg mooi vindt, koop dan een paar schoenen met subtiele metalen details.

6. Ze zijn versleten
Je draagt je schoenen al jaren en ze zijn inmiddels helemaal versleten. Als schoenen versleten zijn, ogen ze goedkoper. Daarbij ziet het er niet zo mooi en verzorgd uit. Misschien lukt het om je schoenen te laten opknappen bij een schoenmaker, als bijvoorbeeld het plastic gedeelte op je hak is versleten. De schoenmaker vervangt deze voor een lage prijsje. Of gooi gewoon de schoenen lekker weg en trakteer jezelf op een nieuw paar! 

7. Het bevat (veel) nep leer
Laarzen met nep leer die er redelijk echt uitzien, zijn moeilijk te vinden. Al helemaal als de schoenen een lichte kleur zijn, want daaraan is nog beter te zien dat het leer nep is. Dat willen we natuurlijk niet, want het ziet er eenmaal minder mooi zijn. De truc hierbij is dat als je schoenen van nep leer koopt, het zo min mogelijk materiaal bevat. Denk aan enkellaarsjes. Zo valt het materiaal minder op.

8. Ze zijn te glimmend
Hakken van lakleer in opvallende kleuren zijn een absolute no go als je niet wil dat je schoenen er goedkoop uitzien. Denk aan lakleren hoge pumps met een plateau in een kobaltblauwe kleur. Let daarom op dat je bij het aanschaffen van lakleren schoenen gaat voor neutrale tinten als: wit, zwart of nude. Als je per se felgekleurde schoenen wilt hebben, ga dan voor een suède materiaal. Dit ziet er veel chiquer uit!

Lees ook:

Bron
​Beeld: iStock en Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook