Beauty

6 tips om je huid deze winter zacht en glanzend te houden

Ruwe handen, schrale lippen en een droge huid? Jep, het is winter… Komen deze problemen jouw ook bekend voor als de temperaturen weer onder nul dalen? Je bent niet de enige én gelukkig zijn er genoeg tips om deze kwaaltjes te verminderen of zelfs te voorkomen. Lees snel verder als jij ook een zachte huid in de winter wil!

Gezicht
Heb jij snel last van een droog gezicht? Investeer dan eens in een goede dagcrème. Ga voor een crème met een hoge concentratie lipiden, dit zijn vetten en vetachtige stoffen die je huid beschermen tegen kou. Vermijd vochtinbrengende dagcrèmes, want dit kan je huid bevriezen bij temperaturen rond het vriespunt!

Lippen
Waar veel mensen de fout ingaan is het ‘nat maken’ van je lippen. Doe dit niet als je lippen droog zijn, maar smeer je lippen liever in met een verzorgende lipbalm. Om je lippen soepen en zacht te houden raden we je aan om één keer per week te scrubben met een speciale lipscrub, dit voorkomt meteen die vervelende velletjes.
 

Scrubben
Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het goed om je huid met regelmaat te scrubben. Door je lichaam te scrubben verwijder je dode huidcellen en wordt de bodybutter beter opgenomen. Vergeet je gezicht niet, maar kies hiervoor wel een wat fijnere scrub.

Ogen
Veel meiden vergeten de ogen mee te nemen in de dagelijks verzorgingsroutine, omdat ze denken dat dit alleen nodig is als je ouder wordt. Wrong! Je huid rondom de ogen is dun en daarom erg gevoelig voor uitdroging. Het is daarom helemaal niet verkeerd om deze huid wat extra aandacht te geven.
 

Haar
Je haar heeft heel wat te verduren tijdens de winter. Geef je haar daarom extra aandacht met een voedende shampoo en conditioner en geef het af en toe een flinke boost met een goed masker. Vries het buiten? Draag dan een muts om je lokken mooi te houden en beloof ons alsjeblieft dat je vanaf nu nóóit meer met nat haar naar buiten gaat. Je haar bevriest en breekt af, zonde!

Handen
Last but not least, je handen. Handschoenen zijn belangrijk om je handen niet te laten bevriezen, maar je mag ze ook best vaker insmeren met handcrème. Zijn je handen zo droog dat je echt niet meer weet wat je ermee moet? Leg kokossnippers voor ongeveer vijf uur in water, doe het vervolgens in de blender en klaar is je handmasker. Laat dit even goed intrekken, afwassen en je handen voelen weer zijdezacht aan.

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀