Fashion

Dit zijn de trends die deze winter niet in jouw kast mogen ontbreken

Er zijn een heleboel opvallende trends voor dit seizoen, die allemaal erg mooi zijn. Natuurlijk is niet elke trend weggelegd voor iedereen, maar toch zijn er een aantal die absoluut niet mogen ontbreken in de kast, omdat deze gewoon té leuk zijn en daarbij ook nog eens erg draagbaar in het dagelijks leven. Hieronder hebben we de leukste trends op een rijtje gezet. 

Plissé rok
De plissé rok is momenteel een enorme trend. Het is onder andere bij Gucci op de catwalk gezien en bij nog vele andere designermerken. De plissé rok is een vrouwelijk item en kan op verschillende manieren worden gecombineerd. Je kan er lekker makkelijk een paar witte sneakers onder dragen of leren enkellaarsjes met een hakje. Als je echt een durfal bent, ga dan voor een metallic variant van deze rok. Deze zijn lekker shiny en geven je outfit een enorme boost

Gucci

Bershka zilverkleurige plissé rok | €29,99 

Metallic, glitters & pailletten
Metallic, glitters en pailletten zijn momenteel helemaal trendy en mogen absoluut niet ontbreken in je garderobe. Al helemaal niet nu de feestdagen in zicht komen. Op de catwalk zien we jurken vol met glitters en/of pailletten langskomen in metallic kleuren. In het dagelijks leven kan dit misschien iets te overdreven zijn naar je school of werk, maar voor een feestje is dit een echte musthave. Iedereen zou minimaal één kledingitem met zoveel sparkle in haar garderobe moeten hebben. 

Tommy Hilfiger

Urban Outfitters glitter bralette | €55

Militaire jas
We zagen opvallend veel lange jassen met militaire details langskomen op de catwalk. Van donkerblauwe tot aan kakigroene kleuren. Je hebt eenvoudige varianten van deze jassen, maar ook de extremere waarbij er gebruik wordt gemaakt van gouden knopen, patches en rode omlijningen. Een militaire jas is misschien niet heel erg warm, maar modieus is deze zeker. Wil je echt voor een kwalitatief goede militaire jas gaan, schaf dan eentje aan die 100% van wol is gemaakt. 

Mulberry

Boohoo militaire jas | €34

Ruches 
Ruches worden vaak als ‘truttig’ gezien, maar dit is nu verleden tijd. Ruches zijn momenteel een enorme trend op het gebied van mode. We zien ruches overal in terugkomen: schoenen, tops, jurken, rokken en nog veel meer. Je kan gaan voor subtiele ruches of juist opvallende. 

Valentino

Boohoo blouse | €22

Transparante materialen
Terwijl de winter eraan komt en het eigenlijk de bedoeling is dat je dikke kleding aantrekt, werkt de trend waarbij transparante materialen centraal staan dit helemaal tegen. Het benadrukken van je lichaam door het doorzichtige materiaal heen is waar deze trend voor staat. Erg sexy en vrouwelijk! Dit hoeft natuurlijk niet gelijk extreem te zijn, je kan namelijk voor een transparante top kiezen waar je een zwart hemdje of bralette onder draagt. Op deze manier houd je het netjes en hoef je niet zoveel bloot te geven. 

Dior

Stradivarius T-shirt van tule | €12,95

High waisted enkelbroeken
De high waisted jeans hebben we allemaal wel in de kast liggen, maar een high waisted enkelbroek is iets wat je misschien nog niet hebt. En laat dit nou net een trend zijn voor de winter. Deze broeken houden je middel door de high waist lekker warm, maar je enkels zullen het bij het dragen van deze broeken wel koud hebben. 

Kenzo

Forever 21 high-waist broek | €16

Oversized truien en sweaters
Hoe groter, hoe beter. De oversized sweaters zijn een enorme trend en wij vinden dit absoluut niet erg! Lekker warm en lekker comfy. Wat wil je nog meer? We houden er wel van om lekker weg te kruipen in deze warme oversized truien. Dus trek deze truien niet meer alleen op de bank aan terwijl je een serie aan het kijken bent, maar draag ze lekker boven een jeans naar buiten.

Emilio Pucci

Mango oversized sweatshirt | €29,99

Lingerie als mode item
Tegenwoordig zien we lingerie steeds meer als iets wat gezien mag worden. Het wordt eigenlijk langzamerhand een mode item. Dit vinden we natuurlijk niet erg, aangezien we allemaal lingerie in onze kast hebben liggen. Nu zal het vast niet helemaal de bedoeling zijn om je ‘echte’ lingerie bovenop je kleding te dragen, maar om iets wat hierop lijkt te combineren met kleding. We zien bralettes steeds vaker op kleding gedragen worden en hemdjes waar men normaal gesproken in slaapt als topjes gedragen worden. 

Alberta Ferretti 

Bershka satijnen top met kanten hals | €14,99

Turtlenecks
De turtlenecks zijn eigenlijk al sinds een lange tijd een musthave in de garderobe, maar sinds kort is het een trend om de turtlenecks overal mee te combineren en je kan er goed mee ‘layeren‘. Draag het onder jurkjes, topjes of als basic. Je kan er veel kanten mee opgaan. De turtlenecks zagen we bijna bij elke designer op de catwalk langskomen. Er zijn enorm veel verschillende turtlenecks, maar de variant met een ritje in de nek is momenteel erg trendy. 

Carven

ASOS New Look top met col | €13.32
 

Lees ook:

Beeld: Getty Images