Fashion

Dit zijn dé 8 tips om modieus de winter door te komen

In de winter is het vaak lastig om modieus voor de dag te komen. Jezelf warm en comfy aankleden heeft op dat moment de prioriteit. Toch wil je er natuurlijk niet dagelijks als een slons bijlopen. Om jou hiermee te helpen hebben we voor jou acht tips waarmee je goed voor de komt en er alsnog modieus uitziet, zonder dat je het al te koud krijgt.

♥ Tip 1: Laagjes
Probeer zoveel mogelijk te layeren, ofwel laagjes creëren in je outfit. Dit is erg praktisch wanneer het erg koud is buiten en daarbij maak je een outfit hiermee een stuk interessanter. Denk bij layeren aan coltruien onder jurken of truien, vesten boven een topje met lange mouwen, truien boven T-shirts, et cetera. 

♥ Tip 2: Echt leren laarzen
Schaf een paar echt leren laarzen aan voor de koude winterdagen. Leren laarzen houden je voeten een stuk warmer en laten minder water door. Kies voor een paar stoere bikerboots of casual chelsea boots. Deze zijn makkelijk met alles te combineren en maken elke outfit helemaal af.


♥ Tip 3: Warme accessoires​ 
Een beanie is de oplossing tegen een koud hoofd en koude oren! Het is lekker warm en het staat ook nog eens super leuk. Beanies zijn er in verschillende soorten en maten, dus kies degene die jij het mooiste vindt matchen bij je winterjas. Deze doe je lekker dagelijks op om die vervelende hoofdpijn tegen te gaan die je krijgt door de kou. Daarbij zijn sjaals en handschoenen ook de perfecte accessoires om net extra warmte toe te voegen. Verder is een wollen hoed ook een echte musthave dit seizoen. Dit geeft elke outfit een modieuze uitstraling in een handomdraai.


♥ Tip 4: Overknee laarzen
Over the knee laarzen zien er niet alleen mooi uit, maar houden je benen ook lekker warm tijdens de winter. Ze zijn de perfecte eyecatchers bij elke outfit. Helaas zijn dit soort laarzen niet erg makkelijk te combineren. Ze staan het mooiste in combinatie met een oversized warme trui die je als jurk draagt of met een lange oversized blouse. Trek hierboven een lange nette jas aan en voeg warme accessoires toe.


♥ Tip 5: Riempje om winterjas 
Velen herken je het wel: je koopt een winterjas zonder knopen, omdat de jas eigenlijk veel te mooi is om hem te laten hangen in de winkel. Eenmaal gekocht draag je deze jas niet zo vaak, omdat je liever eentje draagt die je wél dicht kan ritsen of knopen. Heb jij ook zo’n aankoop gedaan en weet je geen raad hiermee? Wij hebben hier een oplossing voor. Kies een mooie riem uit die goed bij deze jas matcht. Draag deze riem om je middel, zodat je het op deze manier alsnog dicht draagt! 


♥ Tip 6: Faux fur jas
Een faux fur jas is het mode item van dit seizoen! Het is lekker furry, fluffy, zacht, warm en mooi. Wat wil je nog meer? Het is overigens ook de enige seizoen waarbij je faux fur jassen echt goed kan dragen. Dus schaf zeker weten een faux fur jas aan, want je hebt er erg veel plezier van. Hiermee geef je alles een upgrade. Investeer dus in een faux fur jas waarmee je echt een statement maakt. 


♥ Tip 7: High waisted broeken 
De high waisted broeken zijn natuurlijk altijd al een echte musthave geweest, maar in de winter mag het absoluut niet ontbreken in je garderobe. De high waisted broeken houden je heupen erg warm, terwijl het daarbij ook je figuur goed accentueert. Combineer het met een cropped wollen trui en een paar mooie leren laarzen, basic maar very cute.

♥ Tip 8: Lange kousen
In de winter wil je natuurlijk jurkjes en rokjes blijven dragen, maar met alleen een panty is dit net iets te koud. Om dit probleem op te lossen maak je gebruik van lange kousen. Kousen zijn helemaal hot dit seizoen. Schaf dus zeker een paar aan om je benen warmer te houden.

Lees ook:

Beeld: Getty Images