Lifestyle

8 geheimen over stewardessen die jij nog niet wist

Stewardessen zijn er toch alleen om je eten en drinken te brengen tijdens de vlucht? Om de veiligheidsregels voor de duizendste keer uit te leggen voordat je de lucht ingaat? Niets is minder waar! Het werk van stewardessen is heel divers. Er komt van alles bij kijken. Misschien zelfs wel wat dingen die je nooit verwacht had. Girlscene zet acht weetjes over stewardessen op een rij.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat het beroep van stewardessen precies inhoudt? Lees dan snel verder want Girlscene heeft het allemaal voor je uitgezocht. 

♥ Inkomen
Stewardessen krijgen gemiddeld niet veel betaalt. Sterker nog: ze krijgen alleen betaalt voor de uren dat het vliegtuig in de lucht is. Ook als de vertraging uren duurt. Maar ze mogen wel met flinke kortingen of zelfs gratis naar elke bestemming vliegen. Scheelt toch in kosten als je op vakantie gaat!

♥ Slapen
Wil jij later stewardess worden? Heel leuk natuurlijk, maar je moet wel goed op weinig slaap kunnen werken. Daarbij hoort op rare tijden en elke keer in een ander bed slapen automatisch bij deze baan. Soms moet je namelijk in het vliegtuig zelf slapen en als je in een ander land komt in ieder geval in een hotel. Wat wel betaald is door de baas natuurlijk!

♥ Eten
Wat niet betaald wordt door de baas is het eten. Wel in het hotel natuurlijk, maar tijdens de vlucht zelf moeten stewardessen gewoon hun eigen ontbijt, lunch en avondeten meenemen. 

Veiligheid
Ze mogen de hele vlucht wel bezig zijn met mensen eten en drinken brengen, stewardessen zijn er in de eerste plaats voor jouw veiligheid. Niet alleen als het gaat om het vliegtuig zelf, maar ook om de andere passagiers. Stewardessen krijgen intensieve trainingen voor de omgang met mogelijke medische noodgevallen en voor het oplossen van conflicten. Daarbij moeten ze ook een zelfverdedigingscursus volgen. 

Eisen
Je moet niet alleen veel verschillende trainingen als stewardess succesvol afsluiten als je de baan al hebt. Wil je door de sollicitatieprocedure komen? Dan moet je aan absurde eisen voldoen. Je mag bij KLM bijvoorbeeld niet kleiner dan 1,58 meter zijn en niet langer dan 1,90 meter. Ben je dat wel dan hoef je niet eens te beginnen met solliciteren. Ook moet je bij sommige vliegtuigmaatschappijen een bepaald gewicht hebben en behouden. 

Privacy
Als stewardess heb je tijdens de vlucht niet veel privacy. Zo is de slaapcabine in het vliegtuig voor het personeel vaak één grote ruimte waar alleen gordijntjes de bedden van elkaar scheiden. Maar als passagier heb je ook niet veel privacy, want als je bijvoorbeeld te lang op de wc zit kan het personeel de deur gewoon van buitenaf opendoen. 

Samenwerken met iedereen
Het verschilt per vliegtuigmaatschappij, maar meestal wordt het team voor een vliegtuig heel willekeurig opgesteld. Dit betekent dat je als stewardess vaak met mensen moet samenwerken die je niet kent. 

ECHT overal op voorbereid zijn
Stewardessen zijn elke vlucht verantwoordelijk voor honderden mensen. Daarom moeten ze ook overal op voorbereid zijn en gaan hun trainingen heel ver. Zo leren stewardessen bijvoorbeeld hoe ze met een bevalling moeten helpen en hoe ze branden moet blussen in het vliegtuig.  

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock