Travel

Budget vakantie: 7 stedentrip-tips in Nederland en België

Heb jij echt een dagje of weekendje weg nodig? Maar heb je weinig tijd en geld om ver weg te gaan? Dan is een budget stedentrip in Nederland of België de oplossing! Je hoeft niet ver te reizen en het voelt toch een beetje als vakantie. Benieuwd naar welke steden in België en Nederland wij hebben uitgekozen? Lees dan snel verder voor de ultieme Girlscene stedentrip lijst. 

Een stedentrip dichtbij huis scheelt niet alleen veel tijd, het kost ook een stuk minder geld. Met een studenten OV-kaart reis je zelfs naar het grootste deel van deze steden helemaal gratis. Dat is pas echt een goedkoop uitje! Maar ook naar België (of vanuit België naar Nederland) ben je met een snelle busreis als student weinig geld kwijt. Perfect voor een mini-vakantie met vrienden of je lover. 

Antwerpen
Ga je met de trein naar Antwerpen? Dan zal je bij aankomst al gelijk versteld staan van het gigantische treinstation. Het Centraal Station van Antwerpen telt drie verdiepingen en wordt niet voor niks de Spoorwegkathedraal genoemd. Net als het stationsgebouw is ook de rest van Antwerpen groot, mooi en gezellig. Ideaal voor een lange shop-dag.

Brugge 
Wist je al dat Brugge de hoofdstad van Vlaanderen is? Het is daarbij ook gelijk de grootste stad van het Nederlandse deel van België. Brugge is heel populair bij toeristen omdat het één van de mooiste binnensteden van Europa heeft. Met zijn vele verborgen hofjes, geplaveide straatjes en Middeleeuwse gebouwen is Brugge een echte sprookjesstad om te zien. Super romantisch en ideaal als je er even tussenuit wil met je lover. 

Delft
Met zijn vele grachten en bruggen lijkt Delft heel erg om Amsterdam… maar dan in het klein! Delft is prima in een middag door te lopen en extra leuk op donderdag en zaterdag wanneer er markt is. Typisch aan deze stad is dat het een hele dorpse sfeer heeft. Dit komt vooral door de gezelligheid die de talloze kroegjes en cafeetjes in Delft met zich meebrengen. 

Gent
Gent wordt ook wel België’s best verborgen geheim genoemd wanneer het gaat om toerisme. Maar de laatste jaren wordt het steeds populairder, vooral onder backpackers. Gent is een grote stad die ook weer als een dorp aanvoelt. Geen plaats vol internationale invloeden, maar gewoon een gezellige stad met vele kroegen die allemaal bijna elke avond wel een live optreden organiseren. 

Groningen 
Groningen is veruit de grootste stad in het noorden van Nederland. Het is ver weg van de randstad en daarom een metropolis op zich zelf geworden. Als een studentenstad door-en-door is het een plaats die altijd jong en dynamisch blijft. Ideaal om met je vriendinnen of een weekendje te verblijven. 

Maastricht
Maastricht is zonder twijfel de meest buitenlands-lijkende stad van Nederland. Met zijn vele heuvels, warmer en droger klimaat, ruïnes uit de Romeinse tijd en Bourgondische cultuur lijkt Maastricht niks weg te hebben van Nederland. Alleen de taal doet je realiseren dat je toch ons kikkerlandje niet verlaten hebt. Ideaal als je één of meerdere dagen even er helemaal tussenuit wil. 

Utrecht
Utrecht is de meest centraal gelegen stad in Nederland. Vanuit heel het land komen er elke dag mensen naar Utrecht om eindeloos veel verschillende redenen. Utrecht is dan ook een heel diverse stad waar voor iedereen wel iets bijzonders te beleven valt. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock