Lifestyle

10 Spotify tips en tricks die je moet weten

3
...

Luister jij ook altijd muziek met Spotify? Weet je alle basismogelijkheden, maar heb je nooit zin om uit te zoeken wat Spotify allemaal kan? Geen probleem! Girlscene heeft 10 handige tips en tricks voor Spotify-gebruikers op een rij gezet. Lees snel verder, want op met dit muziekprogramma is veel meer mogelijk dan je denkt! 

Wat zouden we toch zonder Spotify moeten? Deze lijst met 10 tips en tricks voor Spotify is handig voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. 

♥ Shazam en Spotify gaan hand in hand
Ken jij de app Shazam al? Erg handig als je een liedje tegenkomt waarvan je de naam wil weten. Maar wist je ook dat wanneer Shazam het liedje gevonden heeft je het gelijk kan openen in Spotify? Heel simpel en zo gedaan.  

♥ Karaoke enzo...
Van elk liedje op Spotify kan je ook de songteksten zien. Perfect voor meezing-nummers waar je even de tekst van vergeten bent. Misschien wel een idee voor karaoke-avond met vriendinnnen...

♥ Als student krijg je 50% korting
Zit jij op het mbo, hbo of de universiteit? Dan krijg je 50% korting op een Spotify Premium abonnement!

♥ Discover Weekly speellijst
Een afspeellijst die Spotify speciaal voor jou op maat maakt. 30 nieuwe liedjes die je bijna 100% gegarandeerd leuk vindt. De Discover Weekly wordt dan ook volledig gebaseerd op je luister geschiedenis van de week ervoor. 

Spotify is voor meer dan alleen muziek luisteren
Zoals we aan het begin al zeiden is Spotify voor meer dan alleen muziek luisteren.
Wat je allemaal op Spotify vindt:
- Podcasts
- Audioboeken
- Korte verhalen en poëzie
- Clips van bekende tv-programma's

Party Mode
Zet Party Mode aan en word de beste DJ van elk feestje. Met deze handige optie pas je de muziek makkelijk en snel aan op de sfeer. Je selecteert één van je eigen afspeellijsten en Party Mode selecteert de liedjes met een rustige of juist met een snelle beat wanneer jij dat wil. 
 


Concerten
Spotify is meer dan alleen een programma voor muziek luisteren, dat hebben we nu wel door. Maar wist je ook dat je met Spotify concerten in jouw buurt van je favoriete artiesten kan vinden? Zelfs de tickets voor een concert gelijk bestellen wordt super makkelijk met de hulp van Spotify. 

Muziek met ritme op jouw tempo
Selecteer de optie 'Running', kies een afspeellijst en begin met rennen. Spotify zal er zelf voor zorgen dat je steeds liedjes hoort van de afspeellijst die precies hetzelfde ritme hebben als jouw tempo. Ideaal voor hardlopen. 

  Een instrument leren met Spotify
Altijd al gitaar of banjo willen leren spelen? Ga er voor met de lessen van Pete Seeger op Spotify!

Talen leren met Spotify
Zelfs andere talen leren is mogelijk met Spotify. De lessen zijn helemaal gratis en beschikbaar in 11 verschillende talen. 

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 8 maanden geleden Grace

    Beetje jammer dat je moet opzoeken hoe je al die functies kan gebruiken. En de studenten korting is geloof ik alleen in de US mogelijk

  • 8 maanden geleden hasnadima

    Inderdaad, hoe krijg ik 50% korting

  • 8 maanden geleden Aesthetics

    Handig als erbij had gestaan hoe je die kon vinden, wel fijne tips! Heel veel kende ik nog niet.

  1. 1