Lifestyle

9 tips om jouw cadeautjes zo leuk mogelijk in te pakken

0
...

Problemen met cadeautjes inpakken? Wil het verpakken maar niet lukken? Heb je geen inpakpapier in huis of wil je het juist speciaal maken? Het cadeautje extra opleuken zodat het gelijk opvalt tussen alle anderen? Dan is dit het artikel voor jou! Girlscene heeft alles wat je moet weten over cadeautjes (origineel) verpakken voor jou opgezocht!

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden als het op cadeautjes inpakken aankomt. Misschien is het daarom ook zo moeilijk om te kiezen hoe jij je cadeau wil verpakken. Girlscene heeft een aantal verschillende manieren op een rij gezet om je op weg te helpen. Daarbij geven we ook een paar handige tips voor als je het even niet meer weet.


 Basis inpak-manieren
Inpakken is natuurlijk het makkelijkst wanneer het om een vierkant of rechthoekig cadeautje gaat. Wanneer jouw pakje zelf een vorm heeft die niet goed in te pakken valt kun je het altijd in een doos doen en die inpakken. 

Alternatieve materialen waar je mee kunt inpakken:

Verschillende vormen inpakken
Heeft jouw cadeautje een andere vorm dan vierkant of rechthoekig en wil je er toch voor gaan? Bekijk dan het filmpje hierboven! 
Speciale inpak manieren
Ben je een pro in verpakken en wil je er helemaal voor gaan? Dan is de Japanse inpakmanier die ze voordoen in het filmpje hierboven echt iets voor jou. Het is subtiel, maar wel heel speciaal. 


Inpakken met iets extra's
Maar voor originele pakjes hoef je geen speciale inpak-skills te hebben. Ook met wat extra materialen maak je snel iets speciaals van je cadeautje. Denk hierbij aan lint, touw, washi tape, cadeautasjes en gekleurde sharpie stiften. 


Inpakken zonder inpakpapier
Geen inpakpapier meer in huis? Of wil je geen pakjes met hetzelfde printje? Dan hoeft dat ook niet: er zijn veel meer manieren om je cadeautje te verpakken. Zoals je in het filmpje hierboven ziet kan je zelfs met alleen een doorzichtige pot en een aantal wattenbollen al heel ver komen. 


Meerdere cadeautjes bij elkaar
Heb je veel kleine cadeautjes en wil je ze niet allemaal apart verpakken? Dan is dit de perfecte inpak-manier. Zeker als je veel cadeaus in dezelfde stoijl en kleuren hebt ziet dit er extra leuk uit. En het is ook nog eens één van de makkelijkste manieren van inpakken die er is. 


Pakjes met zakjes
Zoals je hebt gezien bij de Japanse manier van inpakken kan je met alleen inpakpapier zelf je cadeautje al iets unieks geven. Door simpelweg het pakpapier net even anders te vouwen geef je het al een ander uiterlijk. Daarbij heb je nu 'zakjes' waar je bijvoorbeeld een kaartje in kan steken of iets anders kleins. Dat maakt je pakje al helemaal speciaal.


Zelf gemaakte pakjes
Houd jij echt van knutselen en vind je het niet erg om wat tijd kwijt te zijn aan je cadeautje inpakken? Met wat simpele spullen maak je echt iets speciaals van je cadeautje. 


Teken je eigen pakpapier
Yes, je hoort het goed: bij deze manier van inpakken kan alles! Het enige wat je nodig hebt is simpel pakpapier waar je op kan schrijven en tekenen. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en schrijf de leukst, liefste en gekste berichtjes op je pakjes. Of teken bijzondere figuurtjes op je cadeautjes. Ben je niet zo zeker over je eigen tekenkunsten? Gebruik dan gewoon een stempel voor leuke figuurtjes.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook