Lifestyle

Zo overleef je 5 saaie situaties zónder telefoon

1
...

Saaie situaties... We hebben er allemaal weleens mee te maken. De ene natuurlijk meer dan de ander. Maar hoe deal je hiermee? Hoe maak je saaie situaties dragelijk? Met je telefoon natuurlijk! Deze heb je altijd bij de hand en bevat alle afleiding die je nodig hebt om saaie situaties te overleven. Maar wat als je telefoon leeg is? Of als je hem echt niet zomaar tevoorschijn kan halen? 

Saaie situaties maak je iedere dag mee. Sommigen duren lang, sommigen kort. Maar de meeste lijken vooral lang te duren. Tegenwoordig hebben we bij saaie dingen al snel de neiging om de tijd te vullen met social media, maar er zijn ook heel veel andere mogelijkheden. Girlscnene geeft je per saaie situatie een aantal tips! 

♥ Saaie gesprekken
Bij saaie gesprekken heb je zelf de meeste invloed. Om saaie gesprekken door te komen kunt je het beste zelf proberen het een andere kant op te sturen. Misschien leer je wel iets nieuws en onverwachts van de ander over een onderwerp dat jij interessant vindt. 

Vertraging in het openbaar vervoer 
De reis met het openbaar vervoer elke werk- of schooldag is sowieso al heel saai. Maar wanneer je vertraging hebt lijkt wachten echt een eeuwigheid te duren. Vertraging in het openbaar vervoer kunnen we jammer genoeg niet oplossen, maar een aantal tips geven om het wachten wat dragelijker te maken kan natuurlijk wel. Neem bijvoorbeeld een boek mee waar je tijdens het wachten steeds wat verder in leest. Of als je niet zo van de lange verhalen bent kun je de krant lezen. Een win-winsituatie, want zo blijf je ook up to date van het laatste nieuws. Daarbij zijn er op treinstations altijd gratis kranten te vinden. Dus dat scheelt ook weer geld!


♥ In de rij wachten
Of het nu bij Starbucks is of voor een pinautomaat om je saldo te checken: wachtrijen kom je overal tegen. Soms vaker dan normaal, maar ze zijn in ieder geval nooit helemaal onvermijdelijk. Een mooie gelegenheid dus om eens lekker te vervelen! Óf: je gaat in de rij het gesprek aan met mensen. Iedereen om je heen zit toch in dezelfde situatie als jij. En misschien leer je zelfs nieuwe mensen kennen die je anders nooit ontmoet had. 

♥ Lang aan de lijn wachten
Soms word je er maanden niet mee geconfronteerd en soms lijkt het alsof je voor elk telefoontje een uur moet uittrekken. Yes, we hebben het over de wachtlijn aan de telefoon! Veel bedrijven en instanties krijg je niet gelijk aan de lijn als je ze belt voor vragen of om iets te regelen. Daarom hebben ze een wachtlijn waar je aan moet blijven hangen tot je aan de beurt bent. Heel irritant en saai voor de bellers natuurlijk, want je moet constant aan de telefoon blijven dus je kunt niet iets anders gaan doen. Terwijl de tijd dat je moet wachten soms wel een half uur duurt. Dus wat doe je met die tijd? Je telefoon op speaker zetten en sporten natuurlijk! Al die oefeningetjes die je kunt doen om fit en flexibel te blijven maar niet het huis voor uit hoeft: daar heb je nu alle tijd voor. 

♥ Saaie lessen
Heb je een bijzonder saaie les waarbij je niet per se hoeft op te letten? Dan is dit een goede gelegenheid om te dagdromen. Zijn er bepaalde boodschappen die je moet doen? Of deadlines in de aankomende periode waar je tijd voor moet vinden? Dit is de ideale moment om deze lijstjes en planningen uit te denken.

Andere dingen om alleen te doen:

  • Een sudoku oplossen
  • Kleine dingetjes tekenen en schetsen
  • Op een andere manier creatief bezig zijn 

Andere dingen die je samen doet:

  • Spelletjes zoals kamertje verhuur en boter-kaas-en-eieren
  • Samen verhalen schrijven (iedereen schrijft bijvoorbeeld steeds één zin)

Lees ook:

Bron, bron, bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 6 maanden geleden hasnadima

    Als je gaat sporten terwijl je in de wacht staat, maak dan niet te veel geluid (kreunen ofzo). De mensen aan de andere kant kunnen je namelijk nog steeds horen (bij helpdesks in ieder geval)

  1. 1