Lifestyle

17 liefdeslessen die jouw leven in 2017 beter maken

Liefde, het is zowel het mooiste wat er is als het lastigste. Je herkent het vast wel als we zeggen dat je je hierin soms kan verliezen. Het nieuwe jaar komt bijna in zicht en dat betekent dat we nieuwe doelen voor onszelf mogen opstellen (ook dus op het gebied van de liefde). Girlscene heeft voor jou 17 lessen die jouw liefdesleven beter maken.

Tip 1
Verspil geen tijd aan mensen die jou het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent. Durf de stap te zetten om een einde aan een relatie te maken en wees niet bang dat je hierna nooit een ander zal vinden, want op elk potje past een deksel. 

Tip 2
Durf voor jezelf op te komen als je gelijk hebt, maar durf ook jezelf te verontschuldigen als je fout zit. 

Tip 3
Onthoud dat het geen echte liefde is als mensen met je zijn, omdat ze zich eenzaam voelen. Dit noemen we egoïsme en angst. Een relatie slaagt op deze manier niet op lange termijn als dit de enige reden is. 

Tip 4
Wees selectief aan wie jij je hart geeft. Zorg ervoor dat ze het waard zijn, dat ze het verdienen en dat ze hiermee voorzichtig omgaan. Hiermee voorkom je dat je gekwetst wordt.

Tip 5
Doe ook hetzelfde bij een ander. Wees altijd vriendelijk en respectvol. Vergeet niet dat elk hart dat is geplaatst in jouw handen, aan een ziel is bevestigd. 


Tip 6
Herinner jezelf altijd eraan dat het mogelijk is om in een compleet gezonde en gelukkige relatie te zitten en nog steeds een gevoel van zelfrespect en zelfvertrouwen te hebben. Zelfrespect en zelfvertrouwen zijn beide erg belangrijk om met een goede basis aan een relatie te beginnen.  

Tip 7
Luister altijd naar anderen en neem het advies mee van mensen die je vertrouwt, maar weet dat jij de enige bent die daadwerkelijk weet wat het beste voor je is. Luister daarom vooral naar jezelf en volg altijd je eigen gevoel. 

Tip 8
Als je echt het ultieme gevoel van pure verliefdheid wilt ervaren, moet je ook bereid zijn om gekwetst te worden. We weten dat dit de mindere leuke kant van verliefdheid is, maar helaas hoort dit er ook bij…


Tip 9
Als je gekwetst bent, bedenk dan voor jezelf dat het altijd beter is om je hart te laten ervaren in plaats van nooit uit je comfortzone te durven gaan, omdat je bang bent dat je gekwetst wordt. Blijf daarom niet thuis zitten, maar ga de deur uit op zoek naar een nieuwe toekomstige lover. 

Tip 10
Doe eens gek en vertel degene op wie jij crusht, je hem/haar leuk vindt. Waarom zou je dit niet doen? Als diegene jou ook leuk vindt, is dit mooi meegenomen. Is dit niet het geval, dan heb je ook gelijk je antwoord en weet je dat diegene alleen maar spelletjes met je speelt. 

Tip 11
Vergeet niet dat je nooit iemand verplicht bent om iets uit te leggen of te vertellen over je liefdesleven, tenzij jij dit natuurlijk wilt. 

Tip 12
Verontschuldig je niet voor het hebben van hoge eisen, zolang die eisen je maar helpen bij het vinden van iemand die jou goed behandelt en een goed gevoel geeft. Dit is het allerbelangrijkste!

Tip 13
Vergelijk je eigen liefdesleven nooit met die van een ander. Het is een verspilling van je tijd en het enige wat je alleen maar doet is het gek maken van jezelf met gedachten waarvan je toch nooit het volledige verhaal over weet. 

Tip 14
Herinner jezelf altijd dat je geen specifiek persoon nodig hebt om je eenzaamheid tegen te gaan. Mensen die echt daadwerkelijk om je geven, doen er altijd alles aan om jou niet eenzaam te laten voelen. 

Tip 15
Echte liefde is elkaars grootste fouten en onzekerheden accepteren en hierdoor nog meer van elkaar houden, omdat dit je juist menselijk maakt. Dit zorgt voor een sterkere band. 


Tip 16
Onthoud dat de tijdlijn van jouw liefdesleven altijd de juiste tijdlijn voor jou is. Die ene vriendin trouwt op haar 30ste en de andere wordt zwanger op haar 23ste. Vergelijk jezelf hier niet mee, want bij iedereen werkt het anders. 

Tip 17
Houd van jezelf en kies voor echte liefde waarmee jij 100% gelukkig bent. Je verdient het!

Lees ook:

Bron, bron
Beeld: iStock