Lifestyle

25 (bekende) artiesten waarvan je niet wist dat hun muziek voor series werden gebruikt

3
...

Ben jij ook altijd zo dol op de muziek in series? Of zijn er zelfs een aantal series die je stiekem alleen bent gaan kijken vanwege de muziek? Dan ben je niet de enige! Girlscene is voor alle muziek- én seriejunkies gaan uitzoeken welke artiesten en muziek bij welke serie het meest voorkomt. Dus ben je op zoek naar inspiratie op beide gebieden? Lees dan snel verder.

Passie voor muziek en series? Dan zit je hier goed! Girlscene heeft voor jou de muziek van een aantal populaire series opgezocht.

Grey's Anatomy
In de ziekenhuisserie Grey's Anatomy speelt zich natuurlijk heel veel drama af. De muziek in de serie bestaat dan ook vaak uit liedjes die zonder twijfel echte tranentrekkers zijn. Maar Grey's Anatomy staat daarentegen ook bekend om heel vrolijke en lieve nummers. Er komen veel verschillende artiesten in de soundtracks van Grey's Anatomy voor, maar de serie heeft zeker een aantal favorieten. Muziek van artiesten Emiliana Torrini, Kate Havnevik, The National, Róisín Murphy, Greg Laswell, Lykke Li en Correatown komt er veel in voor. 

Teen Wolf
De makers van deze highschool serie over een aantal bovennatuurlijke tieners houdt echt van upbeat muziek. Of het nu tijdens een actiescène of juist een heel droevig moment is, er zit altijd een zware bass in de liedjes. Daarbij houden ze in Teen Wolf ook wel van een feestje, dus regelmatig komt er een hele afspeellijst aan feestmuziek voorbij. Muziek van artiesten Mikky Ekko, The Bloody Beetroots, Destructo, Flume, Deorro, Deadmau5 en Hozier komen veel in de serie voor. 


The Originals 
Deze serie heeft veel weg van de originele serie The Vampire Diaries. Toch zit er een duidelijk verschil in de muziek van de twee series. Daarbij bevat The Originals ook geregeld jazznummers omdat het zich afspeelt in New Orleans, een stad waar ze dol zijn op jazz. De soundtrack van The Originals zit vaak net wat meer aan de donkere kant van indie rock. Wat ook wel logisch is natuurlijk, wat het verhaal betreft. Artiesten die veel voorkomen in The Originals zijn Banks, Jessy Greene, TV on the Radio, MS MR, Phantogram, Arctic Monkeys en The Heavy.

Pretty Little Liars
Deze serie heeft de Girlscene redactie al zoveel muziek over de jaren gebracht, het is bijna te veel om op te noemen! Toch gaan we ons best doen om een kleine impressie te geven. Pretty Little Liars houdt van veel diversiteit en de humor, drama en spanning in de serie wordt versterkt met elk liedje. De artiesten RHODES, Fantasy Sanity, Civil Twilight, UNKLE en vooral MS MR komen veel voor in deze überspannende serie. 

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 11 maanden geleden Liah

    Oh Isabelle, you're in for a treat het is een van mijn lieveingsseries

  • 11 maanden geleden Isabelle

    twee vriendinnen hebben me gisteren de eerste twee afleveringen laten zien. ik had nog nooit teen wolf gekeken. nu ben ik denk ik lichtelijk verslaafd haha!

  • 11 maanden geleden Elies

    OMG! TEEN WOLF #LOVE !!!!!!!

  1. 1