Lifestyle

6 briljante tips om je kamer te pimpen zonder gaatjes in je muur te maken

Veel studenten kennen het probleem: je wilt je kamer leuk en gezellig maken, maar je mag geen gaatjes in de muur maken om dingen op te hangen. Vaak komt dit door regels van de huisbaas of omdat je het zelf simpelweg teveel gedoe vindt. De kamer is immers maar tijdelijk. Dus hoe pimp je jouw kamer zonder gaatjes in de muren te hoeven maken? 

Ben jij wel toe aan iets nieuws in je kamer? Wil of mag je geen gaatjes in de muur achterlaten? Dan zijn deze kamer make-over tips echt iets voor jou! 

1. Zuignappen 
Bij verschillende winkels kom je steeds meer woonaccessoires tegen met zuignappen. Zeker voor de badkamer zijn er allerlei verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld leuke spiegels en doucherekjes inclusief zuignappen kopen. Maar je hebt ook losse haakjes met zuignappen. Deze kun je voor van alles gebruiken. Ook buiten de badkamer! 

2. Afstelbare rekstok
Wil je een gordijn ophangen zonder gaten in de muur te hoeven maken voor de rails? Dan is een afstelbare rekstok de ideale oplossing! Zolang je deze rekstok tussen twee muren stevig gespannen kunt zetten, kan je er van alles aanhangen.. Ook handig om als kledingrek te gebruiken wanneer je je eigen kledingkast op maat wil creëren. 

3. Plakgum
Met plakgum hang je makkelijk en snel mooie posters en foto’s aan de muur. Plakgum is natuurlijk niet heel sterk, dus het blijft wel bij papieren en vlakke dingen. Als je echt zwaardere dingen aan de muur wil hangen moet je bij de volgende tip kijken. 


4. Muurstickers
Muurstickers heb je in alle vormen, maten, kleuren en designs. Het is even werk om ze goed op de muur te krijgen, maar ze zijn er wel heel makkelijk weer af te halen. En het beste: ze laten geen sporen achter! Ideaal dus voor een studentenkamer waar je maar tijdelijk in woont. 
Extra tip: Met washi tape maak je ook je eigen mooie creaties voor op de muur.

5. Open kasten
Deze kasten worden vaak stellingkasten of vitrinekasten genoemd. Ze zijn perfect voor spulletjes die je echt voor de mooi hebt gekocht, zoals kaarsen, planten, fotolijsten, beelden en vazen. Eigenlijk is alles wel mogelijk met een open kast! En heb je een hoge kamer? Ga dan voor een heel ondiepe en lange kast. Zo neemt hij maar heel weinig ruimte in en kun je er wel heel veel in kwijt. 

6. Vensterbank ideeën
Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch kan je er van alles mee: de vensterbank. Net als in een open kast kun je in de vensterbank van alles kwijt. Heb je een bos mooie bloemen op de markt of in de winkel gezien? In een mooie vaas voor het raam fleuren ze je kamer zo op! Maar ook jouw mooiste boeken, beeldjes en sieradendoosje staan vast heel gezellig in de vensterbank. 

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀