Films & Series

Deze serie moet je aan je watchlist toevoegen

De donkere dagen komen in zicht en dat betekent maar één ding… bingewatchen! Maar heb je net als de Girlscene redactie het probleem dat je al heel wat series hebt gekeken en weet je even niet meer aan welke nieuwe serie je wilt beginnen? Dan hebben we heel goed nieuws voor jou, want er is een nieuw seizoen van deze serie uitgekomen die volledig (en exclusief) te zien is bij Videoland.

We hebben het over de succesvolle thrillerserie ‘Nieuwe Buren’ die met een tweede seizoen is uitgekomen. Deze serie is nu volledig en exclusief te zien bij Videoland. Dit is natuurlijk een goed moment om met een dekentje en een kop thee op de bank te kruipen.


‘Nieuwe Buren’ is een serie gebaseerd op het boek Nieuwe Buren van Saskia Noort uit 2006. In seizoen 1 gaat het verhaal over het koppel Peter en Eva die hun kind zijn verloren. De relatie tussen de twee gaat erg slecht en ze besluiten daardoor om te verhuizen. Tijdens een buurtborrel maken ze kennis met de nieuwe buren Rebecca en Steef, die overigens het tegenovergestelde van Peter en Eva zijn. De vriendschappen tussen de twee stellen groeit. In de serie gaan beide stellen op hun eigen manier op zoek naar geluk en verleggen ze gezamenlijk grenzen. Totdat ze erachterkomen dat er geen weg meer terug is… Het eindigt in een ware nachtmerrie.

Na het spectaculaire slot van seizoen 1 op vakantiepark De Kempervennen, blijft iedereen helemaal geschokt met vragen achter. Nu is de vraag hoe het verder gaat in seizoen twee en wie we hier gaan terugzien.

Seizoen 2
Seizoen 2 is niet gebaseerd op een boek, maar betreft een origineel scenario van Karin van der Meer (hoofdschrijver), Marnie Blok, Willem Bosch en Dorien Goertzen. In het tweede seizoen ziet alles er nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Peter wordt voor een onbepaalde tijd opgenomen in een tbs-kliniek. Eva ontwaakt uit haar coma en keert met geheugenverlies terug naar huis. Steef daarentegen zit in de gevangenis, maar is niet van plan om hier te blijven zitten. Ondertussen ontmoet Eva haar nieuwe buren Steffi en Lex. Ze komt erachter dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen en ze maakt hier gebruik van. Uiteindelijk bedenkt ze een plan om haar kinderwens te vervullen. 

Watch on YouTube

Karina Smulders en Fedja van Huêt maken als nieuwe bewoners van de Almeerse Zonnewijk hun entree. Ook Leopold Witte is nieuw in ‘Nieuwe Buren’. Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Anneke Blok en Thijs Römer spatten net als in het eerste seizoen van het scherm, in het vervolg van ‘Nieuwe Buren’.

In ‘Nieuwe Buren 2’ kun je een flinke dosis spanning, actie, geheimen en onverwachte wendingen verwachten. Het belooft in ieder geval een spannende serie te worden. Ben jij net als wij ook nieuwsgierig naar het tweede seizoen? Klik dan hier om deze te bekijken.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

Must reads 👀