Health

4 tips om jouw slechte houding te verbeteren

2
...

We hebben er allemaal wel eens last van: een slechte houding. Vooral bij mensen die veel achter de computer zitten krijgt de rug en de nek veel te verduren. Maar je houding zomaar aanpassen en verbeteren is vaak lastig. Daarom is Girlscene voor jou op zoek gegaan naar tips voor een rechtere rug. Wij geven je vier grote tips over hoe je jouw houding op de lange termijn sterk kan verbeteren. 

Heb jij vaak last van je nek of je onderrug? Of erger je je aan hoe hol of bol je rug staat? Dan ben je lang niet de enige. Daarom heeft Girlscene een aantal tips op een rij gezet voor het trainen van je lichaam voor een betere houding.

1. Yoga
De mogelijkheden zijn eindeloos bij yoga. Zo zijn er heel veel verschillende oefeningen om de rugspieren te trainen. En ook oefeningen om de buik-, rug- en bilspieren beter samen te laten werken voor een betere houding. Voor een advies over welke yoga-oefeningen het beste voor jouw lichaam werken kan je het beste naar een professionele yoga-instructeur gaan. Maar voor oefeningetjes kan je natuurlijk ook altijd op YouTube terecht. Veel yoga-instructiefilmpjes zijn gericht op iets specifieks en zo zijn er vast ook diverse lessen voor jouw persoonlijke rugprobleem. 

2. Fitness
Alle oefeningen in de sportschool waarbij je met gewichten werkt zijn goed om de houding te trainen. De gewichten zorgen ervoor dat alle spieren extra goed getraind worden in de houding die jij wil bereiken. Het is belangrijk dat je hierbij niet alleen de rugspieren traint, want dan overbelast je ze. Gelukkig hoeft je rug het allemaal niet alleen te doen, dus ook voor een betere houding is het heel goed om je buik- en bilspieren te trainen. Samen zorgen zij ervoor dat je houding verbetert en je rug op de lange termijn rechter gaat staan.

3. Strekken en rollen
Er zijn ook twee makkelijke en korte oefeningen die je thuis en tussendoor op school of werk kan doen om je houding te verbeteren. Deze oefeningen zijn het strekken en rollen van je spieren. Dit is vooral handig wanneer je veel last hebt van stijve spieren door stress en spanning. Door elke dag even de tijd te nemen om de spieren in je rug, buik en billen te strekken en te rollen (met bijvoorbeeld een foamroller) hef je blokkades op en zorg je dat ze steeds makkelijker ontspannen. Op de lange termijn zal je hierdoor ook een grote verbetering in je houding merken. 


4. Wandelen
Lopen doen we allemaal elke dag. Misschien dat het daarom ook zo'n onderschatte oefening is. Wat jammer is, want wandelen is niet alleen goed om van A naar B te komen, maar ook om je houding te verbeteren! Door meer te wandelen op een dag (en hierbij goed op je houding te letten) train je alle grote en kleine spieren in jouw lichaam op de meest perfecte manier. Eigenlijk is er geen betere oefening voor een goede houding dan lopen. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

Bedankt voor je tip Sanae F.! Heb jij ook een gouden tip voor Girlscene? Stuur hem dan naar tip@girlscene.nl en misschien krijg jij ook wel een Gouden Tip pakketje!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 8 maanden geleden Vleeseter

    Dit gaat niet werken.. Dit soort artikelen kunnen jullie beter laten, dit is iets voor profs niet voor jullie.

  • 8 maanden geleden Soepstengel

    Ik had echte tips verwacht..

  1. 1