Lifestyle

Dit zijn de leukste Nederlandse bookvloggers en YouTubers

6
...

Tegenwoordig wordt er over alles gevlogd op YouTube. Ook over boeken! Want waarom zou je een recensie in de krant lezen als je deze leuke filmpjes gewoon kunt bekijken voor de beste boekentips?! Maar op het moment zijn veel van die bookvlogs nog allemaal in het Engels en dat vindt niet iedereen even fijn. Daarom is Girlscene op zoek gegaan naar de leukste Nederlandse bookvloggers.

Bookvloggers (ook wel Booktubers genoemd) zijn in het buitenland heel erg in opkomst. Maar in Nederland hoor je er maar weinig over. Daar willen wij veranderingen in brengen. Hier een lijst met de leukste Nederlandse bookvlog-kanalen op YouTube.

Oh My Book
Dit kanaal is van Daphne, Lisanne, Maureen en Jasmijn. Allemaal hebben ze ook hun eigen boekenblogs en dus veel ervaring in het recenseren van boeken. Dit kanaal is vooral leuk door de variatie: met z'n vieren zorgen de meiden ervoor dat elke vlog weer helemaal anders is. Ook hebben ze regelmatig leuke tips én doen ze winacties.

A Bookworm Life
Sacha leest voornamelijk Young Adult boeken in zowel het Engels als Nederlands. Op haar kanaal begint ze gelijk met meerdere afspeellijsten met verschillende onderwerpen. Zoals Boekenpraatjes, Tags en Tops. Sacha is altijd in voor iets nieuws en weet soms zelfs auteurs te strikken voor exclusieve interviews. Adorable Books
Adorable Books is ook begonnen als website/bookblog die wordt geschreven door vier meiden. Eén van die meiden (Yara) is dit jaar begonnen met het YouTube-kanaal en post regelmatig leuke en enthousiaste vlogs over allerlei Young Adult boeken. Behalve Yara verschijnt ook Danique van het Adorabale Books team regelmatig in de filmpjes op het kanaal. 

Fleurine
Altijd vrolijk, opvallend en in voor iets nieuws! Fleurine kan maar niet genoeg krijgen van boeken en vlogt er op elke manier over die mogelijk is. Daarbij zien haar filmpjes er altijd goed en professioneel uit. 

Cinderellis
Ook Ellis van Cinderellis begon ooit als bookblogger. Ruim twee jaar geleden begon ze een YouTube-kanaal met dezelfde naam als haar bookblog. Al snel werd dit kanaal bekender dan haar blog en besloot ze volledig naar het vloggen over te stappen. 

Sanne Leeh
Media en Entertainment studente Sanne Leeh is meer dan alleen een booktuber. Haar filmpjes gaan namelijk over alles wat zij leuk en interessant vindt. Ze heeft bijvoorbeeld al vlogs gepost over haar favoriete Netflix series, een lijstje met 'underhyped' boeken en natuurlijke over leuke winacties. 

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 11 maanden geleden Firefly.

  Leuk! Ik hou enorm van bookvloggers en kende ze ook allemaal al

 • 11 maanden geleden Femke

  Net als Cisz mis ik inderdaad Chinouk, maar dan is het rijtje wat mij betreft helemaal compleet. Superleuk!

 • 11 maanden geleden Lisanne

  Wat een eer zeg dat ons kanaal (Oh My Book) hier tussen staat, onwijs bedankt! Echt heel leuk. Alleen een ding, het klopt niet helemaal wat erbij staat; Daphne en Maureen zitten inmiddels niet meer bij het kanaal, daarvoor in de plaats is Marilou gekomen. En ik ben de enige met daarnaast nog een boekenblog

 • 11 maanden geleden Cisz

  Ik mis het kanaal van Chinouk Thijssen in dit rijtje!!!

  https://www.youtube.com/channel/UCTcW8nW9BeTqDMDNsmCVb5g

 • 11 maanden geleden Salvatore

  Oeh leuk!

 • 11 maanden geleden Lisette

  Jeej! Leuk!

 1. 1