Fashion

Zo scoor je een designertas voor minder geld

Bijna elk meisje droomt over een designertas die aan haar arm bungelt. Helaas denkt onze portemonnee daar toch anders over… Want hoe kun je zo’n groot bedrag verantwoorden?! Maar wist je dat je een designertas vaak veel goedkoper kunt kopen dan de prijs in de winkel zelf? Zo wordt die droom toch werkelijkheid! Weten hoe? Lees dan snel verder en grijp je kans…

Een designertas koop je niet zomaar. Sommige bedragen lopen op tot de duizenden euro’s… Het is belangrijk om vooraf te bedenken of je dit geld kunt missen en of je de tas nodig hebt. Natuurlijk hebben we nooit écht iets nodig – we hebben immers al zeven tassen in de kast, maar sttt! -, maar het is wel belangrijk om te kijken of je een doel hebt voor je aankoop. Ga je naar de middelbare school? Dan is een designertas niet echt iets wat je ‘nodig’ hebt en elke dag kunt gebruiken. Werk je fulltime? Dan wordt het een ander verhaal. Er zijn dan veel meer gelegenheden waar je de tas kunt dragen. Natuurlijk ligt het er altijd nog aan of je het geld hebt. Moet je geld lenen of een paar weken op water en brood leven, dan is het verstandig om na te denken of zo’n dure tas wel een slimme aankoop is.

Daarnaast zijn we (helaas) geen celebs en hebben we niet het geld om elke week een nieuwe designertas te kopen. Voor ons ‘normale’ mensen is een designertas vaak een investering en hopen we ‘m jaren te dragen. Kies daarom voor een model dat tijdloos is en je overal mee naartoe kunt nemen. Koop ook nooit een tas omdat het ‘in’ is, maar omdat je het zelf mooi vindt.

Kijk ook even naar de cost per wear. Stel je voor dat de tas rond de 700 euro kost, maar het past bij al je outfits én heeft het perfecte formaat. Wanneer je de tas twee jaar lang elke dag draagt dan komt dat uit op ongeveer 1 euro per dag. Zo lijkt die tas opeens niet zo duur meer. Het is heel gaaf om een dure clutch te kopen, maar als je weet dat je het slechts één keer per jaar gebruikt is het een duurkoop.

Heb je dé tas gevonden waar je hart sneller van gaat kloppen, maar vind je de prijs wat minder? Kijk dan eens naar de volgende tips.

1. Designermerken hebben ook sale. Houd daarom goed de websites van grote merken in de gaten en websites zoals Net-A-Porter en onze eigen Bijenkorf. Vaak kunnen kortingen oplopen tot 50%! Daarnaast houden websites zoals Mytheresa en Matchesfashion ook uitverkoop. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je dan niets koopt.

2. Ken je de website The Outnet al? Deze site is een waar walhalla voor modeliefhebbers die designerspullen voor een prikkie willen scoren. Elke maandag, donderdag en vrijdag wordt de website aangevuld met de mooiste designerstukken.

3. Bij de website Monnier Frères kun je vaak stoptegoed winnen en daarnaast geven ze ook vaak kortingen weg die tot 200 euro kunnen oplopen. Schrijf je dus direct in voor de nieuwsbrief om op te hoogte te blijven. Doen. Nú.

4. Naast webshops zijn er tegenwoordig ook een heleboel outletcenters te vinden. Favoriet op de redactie is bijvoorbeeld Designer Outlet Roermond. Hier scoor je designerproducten voor een lage prijs. Wanneer je member wordt ben je altijd op de hoogte en zie je direct als er nóg meer korting is. Zeker de moeite waard!

5. Volg bekende bloggers op social media. Vaak krijgen deze veel kleding en tassen toegestuurd die ze slechts een paar keer dragen. Hierna verkopen ze deze vaak. Het perfecte moment voor jou om die it-bag te scoren. Ka-ching!

6. Kijk eens naar samenwerkingen van designers. Een goed voorbeeld is H&M, elk jaar gaan zij de samenwerking aan met een designer. Hier zitten altijd gave spullen bij. Dit is een goede manier om goedkoop toch een designer item te scoren.

7. Ben jij verliefd geworden op een tas met een seizoensgeboden kleur of model? Dan heb je vaak geluk. Deze tassen gaan meestal tegen het einde van het seizoen de uitverkoop in. Kijk dus ook eens tussen deze tassen naast de standaard kleuren. Een rode tas kan net zo veelzijdig zijn als een zwarte.

8. Is je droomtas niet afgeprijsd? Dan zijn tweedehands websites de uitkomst. Let wel goed op dat je een betrouwbare website uitkiest. Als de prijs too good to be true lijkt, dan is dit ook vaak zo…

Lees ook:

Must reads 👀