News

Instagram heeft zojuist een zeer heftige update geïntroduceerd

10
...

Instagrammers opgelet! Wij Instagramverslaafden gebruiken de app natuurlijk voor het volgen van onze vrienden en het delen van onze leukste foto's. Helaas lijkt Instagram de laatste tijd ook de perfecte plek voor ruzies en anonieme pestkoppen. Laatst kwam Instagram al met een update om deze pesterijen tegen te gaan, maar vandaag introduceert de app een nóg grotere verandering voor de gebruikers.

Instagram maakt zich dus duidelijk zorgen om hun gebruikers. Ze zijn dan ook druk bezig het veiligheidsgevoel van de app te verbeteren. Vanaf nu is er de mogelijkheid om een foto te rapporteren waarbij jij vermoedt dat het niet goed gaat met iemand. Denk bijvoorbeeld aan een eetprobleem, zelfmoordgedachten of misschien doet iemand zichzelf wel pijn. Ben je bang dat je klasgenoot nog steeds gepest wordt, is je vriendin de laatste tijd wel érg dun geworden of heb jij het vermoeden dat iemand zichzelf iets aandoet? Geef dit vanaf nu aan via Instagram!

 

Een foto die door tessipix is geplaatst op

Hoe meld je dit aan Instagram? Klik op de drie puntjes rechtsboven bij de foto. Je krijgt nu de optie 'Een bericht over zelfmoord of zelfbeschadiging melden'. Selecteer dan de optie 'Deze foto brengt mensen in gevaar > Zelfbeschadiging' en de foto wordt doorgestuurd. Wanneer iemand gerapporteerd wordt krijgt deze persoon een bericht van Instagram met de volgende tekst: 'Iemand zag een bericht van je en denkt dat je misschien door een moeilijke tijd gaat. Heb je hulp nodig? Dan willen wij je graag helpen'. Het mogelijke slachtoffer krijgt vervolgens drie opties: praat met een betrouwbare vriend, neemt contact op met een hulplijn of krijg tips en steun. Het is volledig anoniem, dus je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken over jullie vriendschap.

De update is nog niet bij iedereen beschikbaar, maar is straks als het goed is op iedere telefoon te vinden.

Lees ook:

Bron

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 1 jaar geleden Pink-Donut

  Waarschijnlijk gebeurd er helemaal niets nadat er zo'n melding komt...

 • 1 jaar geleden CARO xoxo

  Goede update maar " zeer heftig" vind ik het nu ook weer niet

 • 1 jaar geleden Demi

  nou dit is nog eens een goede update!

 • 1 jaar geleden Miss P

  Dit kon echt allang. Mijn account is zo vaak (onterecht) verwijderd doordat iemand zich zogenaamd zorgen maakte over zelfbeschadiging/ eetstoornis of whatever. Ik hoop dat het niet meer zo is dat je account dan verwijderd wordt, enkel dat diegene een melding krijgt.

 • 1 jaar geleden Joyadai

  That's so sweet!

 • 1 jaar geleden Purr

  Dit kan echt al een jaar ofzo...

 • 1 jaar geleden Cookiedough

  Wauw! Echt een goede update, good job instagram

 • 1 jaar geleden Oats

  Ik vind het echt een goede update! Het kan soms erg lastig zijn om hier iemand op aan te spreken, als je het anoniem kunt doen denk ik dat veel mensen deze stap wel durven te zetten.

 • 1 jaar geleden Britt

  Deze update was er toch al langer? Ik vind het wel een goed idee !!

 • 1 jaar geleden Bae

  Dit noem ik nog es een app. Al is het natuurlijk beter als je gewoon met degene praat maar deze update gaat vast beroemd worden. -Bae-

 1. 1