Lifestyle

Deze fases doorloop jij als je wakker wordt met een kater

Langzaam ontwaak jij in je heerlijke bed na een avond diehard feesten in je favoriete kroeg. Het was een fantastische avond, alleen dan is er altijd die wat minder leuke day after… Hallo kater! Van een bonkend hoofd, tot misselijk wakker worden en zweren dat je nooit meer gaat drinken… Deze fases komen jou vast heel herkenbaar voor na een nachtje flink doorhalen.

Fase 1: Je wordt wakker
Je ontwaakt uit je coma door het felle licht. Waar ben ik? Hoe laat is het? Waar komt dat felle licht vandaan? Oh shit, je bent de gordijnen vannacht vergeten dicht te doen… Pff, wat is het warm denk je terwijl je erachter komt dat je de outfit van gisteravond nog aan hebt. Jep, dit is een typische ochtend waarbij je weet dat het gisteren een goed feestje was.

Fase 2: Je blaas staat op ontploffen
Je rent als een gek naar de wc, maar ziet dat hij op slot is. Noooo. Na vijf minuten is de wc eindelijk van jou. Je weet niet hoe snel je op die bril gaat zitten en beseft na vijf seconden vast waarom het zo lang duurde… Iek! De drank en late night snack van gisteravond komen weer naar boven… En als je dacht dat je dag nog niet erg genoeg kon beginnen: je huisgenoot heeft net de laatste wc-rol opgemaakt…

Fase 3: Het ontbijt
Goed je blaas is geleegd en de inhoud van je maag heb je er ook maar gelijk uitgegooid. Tijd om die maag weer te vullen: breakfast time! Het eerste wat je ziet liggen is een halve zak chips waar je vannacht aan begonnen bent. In de tijd dat jij wacht totdat je eitje klaar is begin jij vast aan de andere helft van de zak chips. Best prima als ontbijt eigenlijk…

Fase 4: Het besefmoment
Je geniet van je ontbijtje en voelt je gelijk weer een stuk beter. Je scrollt door social media en krijgt opeens de schrik van je leven. ‘Heb ik dit gisteren geplaatst!?’ Van dronken foto’s op Snapchat tot spraakberichten met dubbele tong naar je vriendinnen. Oh neee, heb je nou ook je ex ge-sms’t!? Zucht… Telefoon zouden verboden moeten worden als je uitgaat.

Fase 4: Douche
Goed, de foto’s zijn verwijderd en de verklaring aan je ex heb je achter de rug. Tijd voor een douche! Hoe warmer, hoe beter. Je ontdekt in de tussentijd meerdere blauwe plekken op je benen, waarom komen die nou weer vandaan!? Oef, je wordt een beetje duizelig. Misschien toch iets te heet, die kraan.

Fase 5: Bed
Oke, dan maar weer naar bed. Je had jezelf toch iets teveel overschat… Gelukkig heb je vrij vandaag. Netflix and chill! Tegen 16:00 uur loop je richting de keuken, om uitdroging te voorkomen. Rare blikken van je huisgenoten inbegrepen, want jij hebt gewoon je pyjama weer aangetrokken. Who cares!?

Fase 6: Het avondeten
Je ontbijt was eigenlijk tegen lunchtijd, dus tijd voor het avondeten. Terwijl je de hele dag niks hebt uitgevoerd heb je honger als een paard. Je hebt zin in patat, pizza of (en?!) shoarma. Als het maar vet is. En véél. En je hiervoor zelf maar niet de deur uit hoeft. Lange leve thuisbezorgd.nl. Welke voedsel je beter kan laten staan? Dat lees je hier.

Fase 7: Jij zweert plechtig nóóit meer te drinken
Het is rond achten en jij begint je eindelijk weer een beetje de oude te voelen. Pfoe, dit was de heftigste dag uit mijn leven. ‘Ik ga nooit meer drinken!’

Fase 8: Terug bij af
Je huisgenoot komt thuis met de vraag: ‘Ga je mee uit vanavond?’ Je ziet dat ze twee flessen wijn in haar hand heeft en voor je het weet heb je alweer ja gezegd en begint de volgende dag weer vanaf fase 1.

Lees ook: