Fashion

5 gouden tips waardoor iedereen op hoge hakken kan lopen

0
...

We zijn erover uit: hakken moeten wel het meest geliefde en het meeste gehate item zijn in de kledingkast van een vrouw. Het maakt je sexy en elegant, maar zorgt na een dag dragen (of wat zeggen we, na een paar uur) voor blaren en pijn. Maar maak je geen zorgen, met de volgende vijf gouden tips kan iedereen op hoge hakken leren lopen.

Op hoge hakken rond paraderen is iets waar maar weinig vrouwen echt van houden. Of laten we het zo zeggen: waar weinig vrouwen géén moeite mee hebben. De grote vraag is nu hoe je dit kunstje onder de knie krijgt. Gelukkig zijn er door de jaren heen flink wat trucjes gedeeld waardoor het ook voor jou een eitje wordt. Met een beetje oefenen moet iedereen dit lukken!

1. Begin met een lagere hak
Die 12 centimeter pumps à la Louboutin zijn prachtig, maar niet praktisch. Hoewel op hakken lopen nooit praktisch is, speelt de hakhoogte wel mee. Begin met een hak tussen de 5 en 8 centimeter om alvast te wennen aan extra centimeters onder je voeten. Na verloop van tijd stap je dan vanzelf over naar 10 of zelfs die 12 centimeter. Maar eerst laag beginnen, dus.

2. Ga voor een dikkere hak
Niets zo sexy als een stiletto, maar dan praten we wel meteen over de hak die qua moeilijkheidsgraad erg hoog scoort. Met een blokhak loop je als beginner sneller weg. Promise. Bovendien houd je het op een dikkere hak langer vol. Als je weet dat je de schoenen lang aan moet houden is dit dus je beste optie.


3. Zet af van hiel naar teen
Het is één van de meest gemaakte fouten: leunen op de bal van je voet. Drie keer raden waardoor je snel pijn voelt in je voeten... ;-) De beste tip die iedere doorgewinterde hakkendrager je zou geven is om eerst de hak neer te zetten om vervolgens af te zetten richting je tenen. Net zoals je normaal gesproken loopt! Op de één of andere manier hebben we de neiging om anders te lopen op 'grote hoogte', maar dat is dus helemaal niet nodig.

4. Tape je tenen vast
Het klinkt nogal rigoureus om je tenen vast te tapen, maar geloof ons: het maakt weldegelijk verschil als je een hele avond op je knappe schoenen vol moet houden. Waarom? Als je de derde en vierde teen van buiten met een stukje tape vastzet ontlast je spieren in je voet waardoor je het net iets langer uithoudt. Wie weet hoef je dan niet op blote voeten naar huis te gaan, wel zo fijn!

5. Kies de juiste schoenen
Dit klinkt vanzelfsprekend, maar je wil niet weten hoeveel vrouwen de verkeerde hakken in hun kast hebben staan. Uiteraard is een gemiddeld paar absoluut niet comfortabel, maar er is alsnog een verschil tussen oncomfortabel en niet passend. Zorg er daarom voor dat je echt de juiste maat hebt. Een paar dat te klein is gaat knellen, terwijl je in een te groot paar niet kunt lopen omdat je er snel uitglipt. Zo moet de bal van je voet de zool van de schoen aanraken en is het belangrijk dat je tenen niet knellen in je schoen.

Inspiratie opdoen? Dit zijn onze favorieten:

Pumps met glitter
€29,95


Fluwelen blokhakken
€49,99


Suède laarzen
€35


Punthak met studs
€53,33


Hak met luipaardprint
€42,67

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook