Lifestyle

11 boeken die je moet lezen als je van eten houdt

0
...

Jij denkt 's ochtends al na over het eten van vanavond, een feestje zonder eten is volgens jou geen feestje en iets leuks doen gaat bij jou eigenlijk altijd gecombineerd met eten. Is dit herkenbaar en ben jij een echte foodie? Of hou jij gewoon van lekker (en gezond) eten? Lees dan snel verder. Oja, doe dit niet met een lege maag, want onze buikjes beginnen alweer te knorren.

Vega Dutchie
Eet jij vegetarisch of ben jij een echte carnivoor? Geloof ons, zelfs de meest doorgewinterde vleeseters zijn blij verrast na het proeven van deze gerechten. Jolijn Pelgrum schrijft niet alleen op haar blog, maar is ook auteur van het boek Vega Dutchie. Wij gaan snel de kruidige linzensalade uitproberen.


Jolijn Pelgrum | €34,95

What Katie Ate
Vind jij het ook altijd interessant om te lezen wat iemand afgelopen week heeft gegeten? Dan ga jij dit boek vast leuk vinden! Katie's boek is namelijk een combinatie van een eetdagboek en een kookboek vol recepten die ons het water in de mond doen lopen. Dit is de enige Engelstalige blogger in het rijtje. Lees je liever in het Nederlands? Er is ook een vertaalde versie.


Katie Quinn Davies | €29

Het Boek van Jet
Jep, Jet is de dochter van... Maar daar gaan we het vandaag niet over hebben, want Jet is zelf ook goed bezig! Zo schrijft ze iedere maand voor verschillen tijdschriften en heeft ze daarnaast ook nog eens een eigen blog. En alsof ze het nog niet druk genoeg heeft bracht ze afgelopen zomer haar eigen boek uit. In het boek deelt Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen. Van een katerontbijt tot healthy tussendoortjes en koken met een groep vriendinnen. Het boek staat ook nog eens mooi op je salontafel.

Jet van Nieuwkerk | €17,50

De Groene Meisjes
Dit boek is niet alleen een kookboek, maar een boek waarin de Groene Meisjes vertellen over hoe je lekker en duurzaam kan eten, reizen, wonen en leven. Er is zoveel op het gebied van groen leven dat nog vrij weinig aandacht krijgt, zoals eerlijke mode en dierproefvrije cosmetica en Merel en Jamie vonden het tijd om hier iets mee te doen.

Merel Wildschut & Jamie van Zijl | €20

Powerfood & Powerfood - van Friesland naar New York
In Powerfood laat Rens haar favoriete recepten zien met verantwoorde ingrediënten. Als je haar blog al een tijdje volgt weet je dat genieten in het leven van Rens Kroes centraal staat, maar wel in combinatie met een happy en healthy lifestyle.


Rens Kroes | beide €19,99

Het Meal Planning Kookboek
Is jouw leven ook in drie woorden te beschrijven, namelijk druk, druk en druk? Dan is dit boek een must read. Met een druk en hectisch leven kan gezond eten er nog weleens bij inschieten. Nina en Elise van de website Chickslovefood hebben de oplossing voor je met alweer het derde boek van deze foodies.

Nina de Bruijn & Elise Gruppen | €19,99

Uit Pauline's Keuken: Feel Good Food
Op zoek naar een recept? Grote kans dat je al eens op Pauline's website bent geweest. Uit Pauline's keuken is op dit moment namelijk één van de populairste foodblogs van Nederland. Pauline deelt dagelijks samen met zus Annika culinaire inspiratieposts. Volgens Pauline draait alles om een goede balans in het leven. In haar tweede boek Feel Good Food deelt zij bijna negentig recepten waar jij super blij van wordt.

Pauline Weuring |  €19,95

Gewoon Wat Een Studentje 's Avonds Eet
Als je student bent heb jij deze website ongetwijfeld bezocht om inspiratie op te doen voor jouw avondmaal. Dagelijks deelt Leonie op haar blog haar avondeten en hoe jij dit thuis maakt. In haar eerste en gelijknamige boek staan simpele en lekkere recepten zoals je al gewend bent, maar dan met persoonlijke verhaaltjes en tips tussendoor. Half oktober 2016 bracht zij haar tweede boek uit over, ehh tja, gewoon wat een studentje nog meer eet.

Leonie ter Veld | €20

The Culy Way of Life
Wisten jullie dat Monique, de auteur van dit boek, oprichtster is van Girlscene? In 2010 nam ze afscheid om zich op andere projecten te richten en dat deed ze! Monique schrijft nu voor haar eigen website Culy. Niet alleen recepten, maar ook persoonlijke en informatieve artikelen. Bijvoorbeeld over hoe je een goede tafelschikking maakt, ideeën voor themafeestjes, wijnkeuze, handige tools en basisingrediënten. Dit boek is net als de website gevuld met mooie foto’s en lekkere recepten. Makkelijke en moeilijke, gezonde én bourgondische, iedereen kan zich uitleven met dit boek in de keuken. 

Monique van Loon | €19,95

I Love Health
Op zoek naar een gezond recept? I Love Health staat er vol mee. Daisy schrijft over haar passie voor gezondheid, sporten en goede voeding. Iedereen kan beginnen met een gezond leven en dit boek helpt je daarbij! Zo vind je bijvoorbeeld lijstjes met voordelen van hardlopen of tips voor een strakkere buik.

Daisy Oppelaar |€20

De Jonge Foodie
Alessandra is nog maar achttien jaar en mag zichzelf nu al blogger, receptontwikkelaar, fotograaf en auteur noemen. Ze heeft helaas een auto-immuunziekte en talloze voedselallergieën waardoor ze niet alles kan eten. Ze deelt recepten op haar blog 'The Foodie Teen' om te laten zien dat je hierdoor toch super lekker kan eten. Met haar boek wil ze jonge mensen helpen een gezond en natuurlijk eetpatroon te ontwikkelen. 

Alessande Peters | €15

Lees ook:

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook