Lifestyle

7 dingen die je moet weten als je voor het eerst naar een concert gaat

2
...

Het is zover, je favoriete band komt ein-de-lijk naar Nederland! Nu maar hopen dat het lukt om die tickets te bemachtigen. Word je al zenuwachtig bij het idee dat je eindelijk je idool in real life gaat zien? Vandaag geven wij jouw tips hoe je het beste tickets kunt scoren én hoe jij goed voorbereid naar je eerste concert gaat. Lees snel verder.

1. Tickets scoren
Als groot fan weet je waarschijnlijk al van tevoren wanneer jouw favoriete artiest(en) in het land is/zijn. Schrijf het daarom ook meteen met grote koeienletters in je agenda. Zet desnoods een melding in je telefoon, zodat je het niet vergeet. Het zou natuurlijk verschikkelijk zijn als jij er pas achterkomt dat de kaartverkoop is begonnen als alle tickets al verkocht zijn... Vaak begint een ticketverkoop om 10:00 uur 's ochtends, zorg dus dat je op dat moment al achter je laptop zit. Wees goed voorbereid en leg benodigdheden alvast klaar. Denk aan een pinpas, paslezer voor internetbankieren of de creditcard van je ouders. Zorg dat je ouders in de buurt zijn voor het geval je iets niet begrijpt.

Ga je samen met vriendinnen naar een concert? Spreid je kans en ga allemaal apart achter een laptop zitten zodat jullie een grotere kans maken op tickets.

2.  Leer de liedjes uit je hoofd
Dit is misschien een overbodige tip als jij een die hard fan bent. Het is natuurlijk belangrijk dat jij straks tijdens het concert wel alle liedjes meezingt. Dussss, zet die lijst maar op repeat, songtekst erbij en meeblèren maar!

Goed, worden je ouders al gek en kan je vader de muziek van je favoriete boyband inmiddels ook dromen? Goedzo! Dan gaan we nu verder met de rest van de voorbereiding. 

3. Hallo kledingcrisis
In concertzalen wordt het erg warm. Je hebt vast weleens gehoord van flauwvallende meisjes tijdens concert, daar wil jij er natuurlijk niet één van zijn. Wees verstandig en trek verschillende laagjes aan. Een blousje is super handig, want deze knop je makkelijk om als je het warm krijgt. Schoenen met hakken mag je daarentegen in de kast laten. Staat natuurlijk hartstikke fashionable, maar hier ga je zeker spijt van krijgen. Een concert is namelijk vooral heel erg veel staan: in de rij, voor het podium, voor de drankjes én voor de wc en als het concert dan eindelijk begint wil je gewoon lekker kunnen springen en dansen op de muziek. Platte schoenen zijn dus wel een echte must.

4. Wat neem je mee?
Neem vooral niet te veel mee. Neem alleen de dingen mee die je écht nodig hebt. Telefoon? Check. Deze gaat absoluut mee, stel dat je je vriendinnen kwijtraakt... Kun je er gelijk de avond mee vast leggen! Vergeet natuurlijk niet je pinpas of wat cash mee te nemen, want met al die drukte moet je wel goed blijven drinken. Meer heb je eigenlijk niet nodig, maar heb je toch nog wat ruimte over? Dan neem je die mooie lipstick natuurlijk gewoon lekker mee ;-). Oja, vergeet de tickets niet! Sla ze alvast op in je telefoon, zodat je ze niet kan vergeten.

5. Dit moet je vooral niet meenemen
Bij veel concerten vindt er bij de ingang een controle plaats waarbij je tas wordt gecheckt. Om zweetluchtjes te voorkomen stop je natuurlijk het liefst een deodorant in je tas, maar helaas, deze kun je beter thuislaten... Grote kans dat je deze weg moet gooien, dat is natuurlijk zonde! Flesjes en blikjes drinken en andere harde voorwerpen hoef je ook niet mee te nemen, want dit mag niet mee naar binnen.

6. Eten en drinken
Eten en drinken hoef je dus niet mee te nemen. Gelukkig zijn concerten goed geregeld en vind je langs elke kant van de zaal wel een bar waar jij een verfrissend drankje haalt. Meestal koop je voordat je naar binnenloopt munten of een kaart waar je geld op zet, zodat je hier je drankjes en eventueel wat te eten voor koopt. Drink genoeg, want door de hitte en het dansen droog je veel sneller uit. Pas wel op, drink ook niet te veel. Je wilt natuurlijk niet op het moment van je favoriete nummer op de wc zitten... ;-)

7. Geniet!
Het is je gelukt en je bent bij het concert van je favoriete artiest. Hoe vet is dat?! Besef dit even en geniet van het moment. We snappen dat je het moment ook even met je telefoon wil vastleggen, want dit is natuurlijk hartstikke leuk voor later. Maarrrr vergeet niet om vooral lekker te kijken naar het concert zodat de herinnering in je hoofd zit en niet alleen op je camera.

Lees ook:

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden SpencerBlueCavanaughDiCaprio

    Haha ik ging gisteren naar mijn eerste concert

  • 1 jaar geleden Firefly

    In de Ziggo Dome mocht ik wel eten en drinken meenemen. De dop van mijn flesje werd er wel afgehaald, maar als je zo slim bent om een extra dop mee te nemen, kun je die dop weer op je andere flesje draaien!

  1. 1