Beauty

6 DIY gezichtmaskers van YouTube die je wil proberen

Niets zo fijn als met je vriendinnen een avond bankhangen en gezichtsmaskers gebruiken. Maar weet je wat nog leuker is? Als je op YouTube DIY filmpjes opzoekt en de maskers zelf maakt! Om je alvast een handje op weg te helpen zocht de Girlscene redactie zes geslaagde DIY’s uit enne… er zitten zelfs een peel off maskers tussen. Kijk maar mee.

Natuurlijk vind je in de drogisterij gezichtsmaskers die goedkoop zijn én goed werken, maar toch is er iets aan DIY maskers dat gewoon net iets leuker is. Misschien is het wel omdat je daadwerkelijk moeite hebt gedaan om zelfs iets te fabriceren en dan erachter komen dat het een hartstikke fijn masker is. Of niet. Hoe dan ook, wij raden je aan om de volgende DIY’s zeker te proberen.

1. Ei en gelatine peel off masker

Watch on YouTube

Ga snel naar minuut 3:44, want daar zie je hoe YouTuber Tiffany een peel off masker maakt met drie ingrediënten waarvan je nooit had gedacht dat je die in een DIY zou gebruiken. Zij gebruikt namelijk een combinatie van eiwit, thee en gelatine om een masker te maken! In de video zie je precies hoeveel je nodig hebt. Dit masker breng je lekker royaal aan en na tien minuten trek je het eraf.

2. Kurkuma masker voor een glanzende huid

Watch on YouTube

Promise Phan (schoonzus van Michelle Phan) zweert sinds haar jongere jaren bij dit kurkuma masker. Deze gele specerij helpt volgens haar om je huid te laten glanzen, acne tegen te gaan en donkere kringen op te lichten. Kurkuma in combinatie met yoghurt (of melk), rijstmeel en honing is het masker waar Promise niet meer zonder kan. Na het aanbrengen lijk je ontzettend op Pikachu, maar gelukkig duurt dat maar 20 minuten. Dan is het tijd om het masker af te spoelen!

3. Galaxy peel off masker

Watch on YouTube

Toegegeven, waarschijnlijk doet dit masker het minste voor je huid, maar als je een leuk masker wil dat je poriën leegtrekt is het best een goede optie. Katie mixt lijm, glitter en kleurstof (dat je gebruikt bij bakken) om verschillende kleuren maskers te creëren. Nooit eerder heb je in je leven zo’n discobal willen voelen. 😉 Als je op zoek bent naar een exfoliërend masker is dit iets voor jou.

4. LUSH Oatifix masker

Watch on YouTube

Is jouw favoriete LUSH masker uitverkocht, net zoals bij YouTuber Nicholetta vaak gebeurt? Dan maak je ‘m zelf. Zij gaat aan de slag met een DIY Oatifix masker en we vragen ons bijna af waarom we dit zelf niet bedacht hebben. Wat heb je nodig? Havermout, amandelen, banaan, plantaardige olie en vanille-extract. That’s it. Dit is misschien wel het leukste masker om te maken, vooral als je nog een oud potje hebt staan van LUSH.

5. Olijfolie en honing masker voor de gevoelige huid

Watch on YouTube

Is je huid gevoelig en/of droog en vind je het daarom moeilijk om een fijn masker te vinden? Volg dan deze stappen van Michelle Phan op. De combinatie van olijfolie en honing geeft haar een gehydrateerde huid en bovendien voelt het ook nog eens prettig aan. Daarnaast is dit ook nog eens een snel masker, omdat het maar vijf minuten hoeft in te trekken. Score.

6. Groene thee masker voor een onzuivere huid

Watch on YouTube

Als je op zoek bent naar een masker voor de onzuivere huid hoef je niet meer verder te zoeken. We hebben ‘m zojuist gevonden! Gebruik net als deze YouTuber groene thee, honing en bakpoeder. Is de textuur te dik? Voeg dan een beetje yoghurt toe. Na vijftien tot twintig minuten heeft het masker z’n werk gedaan en ben je klaar.

Lees ook:

Must reads 👀