Lifestyle

Houd jij van lezen? Dan moet je dit weten!

1
...

Pfff, boeken… Saaaaaai? Helemaal niet! Vroeger had je boeken voor kinderen en boeken voor volwassenen. Gelukkig is dat nu heel anders en hebben wij tegenwoordig de luxe met een ruim assortiment aan boeken, speciaal geschreven voor ons! Wist je dat er zelfs een speciale Boekenweek voor jongeren is? Lees hier meer over Literatour!

Literatour
De Boekenweek, je kent het wel. Een Boekenweekgeschenk, prijzen en natuurlijk het bekende Boekenbal. Jij hebt er eigenlijk niet zoveel mee, want deze boeken vind jij eigenlijk nog niet zo leuk of iets te volwassen. Goed nieuws! Deze maand is namelijk de Boekenweek speciaal voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud, genaamd ‘Literatour’. Literatour is sinds vorig jaar een groot succes en heeft nu een eigen prijs. Sinds dit jaar is er ook voor het eerst een eigen Boekenweekgeschenk. Tijdens Literatour vinden super veel activiteiten plaats in boekenwinkels, scholen en bibliotheken bij jou in de buurt. Denk aan meet & greets met je favoriete schrijver! Bekijk hier het overzicht van de activiteiten en kom erachter of er iets bij jou in de buurt is.

Boekenweekgeschenk
Voor het eerst heeft de Literatour een eigen Boekenweekgeschenk, genaamd ‘3PAK’. Dit boek bestaat uit drie korte verhalen, speciaal voor Litaratour geschreven door auteurs Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers. Haal je gratis geschenk op tussen 17 en 25 september in de deelnemende boekhandels en bibliotheken.

Prijs
De jury van de Dioraphte Literatour Prijs 2016 heeft tien titels genomineerd, verdeeld in twee categorieën: Nederlandstalig en vertaald. De winnaars ontvangen €15.000 aan prijzengeld. De prijzen worden op vrijdag 16 september uitgereikt. Die dag wordt ook de Publiekprijs uitgereikt. Je kunt nog tot en met 15 september stemmen op jouw favoriete boek!

Op zoek naar een leuk boek?
Speciaal voor de Literatour is de Boekentipper ontwikkeld. Deze tool helpt jouw zoektocht naar het perfecte boek een stuk makkelijker te maken! Door een paar vragen en je ‘mood’ te selecteren rolt er een boek uit die jij vast en zeker weten leuk gaat vinden! Waarom bestond dit niet eerder?

Yalbal
Geen Boekenweek zonder Boekenbal. Op zaterdag 16 september, de avond voor Literatour begint, vindt het Yalbal plaats. Een avond met een leuk programma speciaal voor jongvolwassen lezers, muziek en een goodiebag! Leuke bonus: er zijn super veel schrijvers aanwezig, waaronder Alex Boogers, Helen Vreeswijk, Mirjam Mous en Özcan Akyol. Het event vindt plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam tijdens de Boekenparade. Je kunt hier kaartjes kopen. 

Literatour start op 17 september en duurt tot en met 25 september 2016.

Lees ook:

Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden Maison

    Literatour klinkt leuk, jammer dat ik net ietsjes te oud ben!

  1. 1