Lifestyle

12 tekenen dat je absoluut niet zonder je telefoon kan

Als je een jouw telefoon niet binnen tien seconden hebt gevonden raak je compleet in paniek, alsof je een arm of been kwijt bent. Om er vervolgens achter te komen dat ‘ie gewoon in je hand ligt. Misschien zit je nog in de ontkenningsfase, maar als je diep in je hart kijkt dan weet je het wel. Jij bent hartstikke verslaafd aan je telefoon. Daar kun écht niet omheen als je de volgende tekenen herkent… 

1. Je bent weleens ergens te laat geweest doordat je op je telefoon zat
Even Instagram checken, om vervolgens na een uur de foto’s van de Barcelona trip uit 2014 van de achterneef van jouw crush te bekijken. Time flies when you’re having fun! Je bent helemaal verdiept in je telefoon totdat je ineens de tijd ziet. Oeps! 

2. Als je telefoon nog maar 60% batterij heeft raak je al in paniek
Een lege batterij is de ergste nachtmerrie van een telefoonverslaafde. En dat gebeurt nogal vaak, want je gebruikt ‘m all the time. Instagram, Snapchat en Facebook vreten batterij en voor je het weet moet jouw telefoon alweer in de lader. Maar hé, een telefoonverslaafde is goed voorbereid en heeft altijd een oplader of powercharger bij zich. No way dat jij zonder batterij komt te zitten. 

3. Je durft nooit naar je telefoonrekening te kijken
Zodra de maandelijkse telefoonrekening binnen is, krijg je al meteen anxiety. Met een oog dicht klik je de rekening toch maar aan. Ja hoor, wéér zit je over je telefoonrekening heen. Die torenhoge rekeningen dankzij jouw verslaving zijn niet echt fijn. Tip voor je volgende telefoon: er zijn websites die je helpen om een goedkoop telefoon abonnement af te sluiten. Via Telefoonabonnementen.nl is het veel eenvoudiger om je telefoon abonnement te vinden, via deze website kun je namelijk snel de meest geschikte mobiele telefoonabonnementen in één oogopslag vergelijken. Zo hoef je nooit meer bang te zijn voor een hoge telefoonrekening!

4. Je checkt je telefoon constant
Oók als je niet eens een notificatie hebt voel je de drang om op je telefoon te kijken. Je weet maar nooit of je iets hebt gemist, toch? 

5. Soms voel je een vibratie, ook al gaat je telefoon helemaal niet af
Als telefoonverslaafde heb je dit ongetwijfeld gehad. Je voelt een trilling in je broekzak of hand en bent er van overtuigd dat je een telefoontje of berichtje krijgt, maar als je op je telefoon kijkt zie je niks. Dit heet ‘fantoomvibratiesyndroom’. Dit krijg je alleen als je veel op je telefoon zit. Heel logisch dat jij hier last van hebt ;-). 

6. Je hebt weleens last van je duim
Je appt de hele dag door en aan het einde van de dag heb je een beetje last van je duim. Je hebt vast weleens van een muisarm gehoord, maar wist je dat je ook een Whatsapp-vinger kunt hebben? Door steeds dezelfde beweging te herhalen worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast. Hierdoor krijg je pijn in je vinger. Als je niet oppast kan de pijn chronisch worden. Oppassen dus!

7. Tijdens een koffiedate moet je jezelf bedwingen om niet constant op je telefoon te kijken
Je moet flink bijkletsen met een vriendin. Het is niet echt gepast om op je telefoon te kijken terwijl je met haar praat. Eerlijk is eerlijk, als die vriendin lange tijd aan het woord is dan begint het toch te kriebelen. Je wil heel graag op je telefoon kijken, maar je wil haar verhaal ook niet onderbreken. Als je hoort of voelt dat je een notificatie krijgt moet je je al helemaal inhouden… 

8. Je ouders klagen regelmatig over jouw telefoongebruik
‘Leg die telefoon nou eens weg!’, is een zin die je al duizenden keren hebt gehoord. Je ouders snappen niet waarom je constant op je telefoon moet zitten en vinden het ongezellig. Stiekem onder de tafel appen dan maar ;-). 

9. Je moet er niet aan dénken om zonder telefoon de deur uit te gaan
Het eerste wat je checkt als je de deur uitgaat is of je je telefoon wel hebt. Het zal jou nooit gebeuren om de deur uit te gaan zonder telefoon. Een uur zonder telefoon is als een uur zonder arm. Of been. Of hersenen. 

10. Je wordt onrustig als je jouw telefoon niet kan checken
Vliegen is niet echt jouw favoriete activiteit. Niet alleen omdat je lang stil moet zitten, maar vooral omdat je je telefoon uit moet zetten. Je wordt er een tikkeltje onrustig van. Gedurende de vlucht denk je al na over welke notificaties je zou kunnen hebben. En wat een opluchting als je jouw telefoon weer aan kan zetten!

11. Je raakt meteen in paniek als je jouw telefoon niet binnen één seconde kan vinden
Negen van de tien keer heb je ‘m gewoon vast of zit ‘ie in je tas. Story of your life. 

12. Je raakt regelmatig de draad kwijt als je iets aan het vertellen bent
Je telefoon is de grote boosdoener als het om jouw concentratie gaat. Je bent iets aan het vertellen, maar dan raak je afgeleid omdat je een berichtje krijgt. Vervolgens weet je niet meer waar je het over had. Oeps!

Lees ook:

Dit artikel is in samenwerking met telefoonabonnementen.nl

Beeld: pixabay