Lifestyle

5 tips om er ouder uit te zien dan je bent

Soms wil je gewoon even iets volwassener voor de dag komen. Omdat je een sollicitatie of presentatie hebt, of omdat je een goede indruk wil maken op oudere mensen. Dat kan! Er zijn een aantal makkelijke trucjes waardoor je er gelijk een stukje ouder en professioneler uitziet. Zo word jij bij je volgende afspraak een stuk serieuzer genomen.

Ben jij altijd degene die jonger geschat wordt, omdat je klein of ‘schattig’ bent? Helemaal niet erg, maar soms wil je gewoon serieus genomen worden. Tijdens een meeting of presentatie, maar ook als je eens een keer op stap gaat. Met deze trucs kun je ervoor zorgen dat je er wat volwassener uitziet. 

Tip 1
Kies de juiste make-up. Gebruik zachte aardetinten op je ogen, eventueel met een mooie eyeliner. Op je wangen breng je perzik- of bronskleurige blush aan, vermijd roze kleuren. Breng de blush niet op de appeltjes van je wangen aan, maar op je jukbeenderen. Voor je lippen raden we je een neutrale tint aan die mooi bij je huid staat, of juist een mooie klassieke rode lippenstift. Lipgloss wordt vaak geassocieerd met jonge meiden, dus dit raden we je af. Houd het geheel lekker fris en niet te zwaar. Ook op je nagels kun je het beste voor een neutrale of donkere tint gaan. Bordeauxrood of een mooie nude kleur zijn altijd toppers. Ook geen nagellak is prima, maar vijl ze even netjes in vorm en zorg dat er geen restjes nagellak meer achterblijven.

Tip 2
Kies de juiste kleding. Vermijd veel felle kleure en kies voor een rustigere outfit. Als je tijdens een presentatie wat ouder wil lijken is een donkere broek of rok met een witte blouse altijd een goede keuze. Verder zijn zwarte jurkjes altijd goed of een mooie pantalon. Vermijd zwierige rokjes en kleding met schattige print. Ook een diep decolleté raden wij je af. Voor je schoenen kun je gaan voor pumps, maar alleen als je er goed op kunt lopen. Anders zijn veterschoenen of simpele zwarte ballerina’s een goede keuze.

Tip 3
Doe je haar goed. Het losjes opsteken is een goede optie, maar ook een losse coupe is mooi. We raden je aan om je haar dan grof te krullen of te stijlen. Gebruik geen speldjes of haarbanden. Ook een paardenstaart of hoge knot laat je vaak jonger lijken dan je bent. Als je bij de kapper bent kun je daar om advies vragen. Een volwassen kapsel doet wonderen!

Tip 4
Hoe volwassen je er ook uitziet, je maakt of breekt je look met je gedrag. Heb vertrouwen in jezelf, sta rechtop en probeer rustig te praten. Skip de ‘straattaal’ en vermijd scheldwoorden. Probeer je zenuwen onder controle te houden. Als je rust uitstraalt, schatten mensen je vaak al een stuk ouder dan.

Tip 5
Wees jezelf. Natuurlijk is het weleens vervelend als je jonger geschat wordt maar so be it. En het vervelend als jij als enige je ID moet laten zien als je de club ingaat, maar zoveel werk is het ook niet toch? Als jij liever wél zwierige rokjes en lipgloss draagt, moet je dat vooral blijven doen. Jezelf veranderen voor andere mensen is immers nooit een goed idee. Accepteer je jonge koppie, over een paar jaar ben je er alleen maar blij mee!

Lees ook:

Beeld: iStock