Lifestyle

Girls Issues: Mijn ouders zien mijn vriend niet zitten

0
...

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat haar ouders haar vriend niet zien zitten.

Hey Girlscene,
In de eerste leerden een jongen en ik elkaar beter kennen en kregen we een relatie. Mijn ouders vonden het wel oké dat ik een vriend had. Maar na een maand ging het uit tussen ons, we hadden allerlei ruzies om niks. In de 2e klas ging het weer beter tussen ons. We praatten over wat er mis was gegaan en gaven toe dat we elkaar leuk vonden. We kregen weer een relatie. Dit keer wisten mijn ouders er wel wat van, maar niet alles. Toch ging het opnieuw uit. Sinds het voorjaar hebben we weer contact met elkaar. We praten met elkaar alsof we beste vrienden zijn en we kwamen er achter dat er iemand was die ons uit elkaar heeft proberen te drijven. Sindsdien hebben we een aantal keer afgesproken en het ging heel goed. Maar mijn ouders zijn erachter gekomen en zijn nu boos dat we weer contact hebben. Ze zijn boos op hem en hebben mijn telefoon afgepakt. Wat moet ik doen zodat mijn ouders hem een kans geven? Ze kennen hem helemaal niet zo goed, maar toch denken ze dat hij geen goede vriend voor mij kan zijn.
Wat moet ik nu gaan doen? Hebben jullie of de lezers tips voor mij of heeft iemand zelfde ervaring?

Liefs, Anoniem xx

 

A photo posted by Relationship Goals (@couplegoals) on

Lieve Anoniem,

Wat lastig is deze situatie. Wij begrijpen ergens jouw ouders wel. Zij hebben gezien dat jullie samen (in het verleden) geen goede relatie hadden, dus het is logisch dat ze het niet gelijk vertrouwen. Het beste wat je volgens ons kunt doen is rustig met je ouders praten. Vertel dat jullie veranderd zijn en laat zien dat je volwassen een gesprek kunt voeren. Dat zullen je ouders kunnen waarderen. Wat betreft die persoon die jullie uit elkaar wilde drijven... Waarom zou iemand dat doen? Als jullie zeker weten dat dit het geval is, kunnen jullie die persoon ermee confronteren. Toch moeten jullie niet alle schuld op één persoon afschuiven. Het is jullie relatie, dus jullie hebben de afgelopen twee keer iets fout gedaan. Praat daar over met elkaar en doe het rustig aan. Je ouders zullen vanzelf bijdraaien als ze zien dat het dit keer wel goed gaat.

Veel succes!
Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook