Lifestyle

Toffe opleiding: Small Business & Retail Management

5
...

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hiervoor ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Angela met haar tofste opleiding ever: Small Business & Retail Management.

Mijn naam is Angela, ik ben 20 jaar en ben momenteel derdejaars studente Small Business & Retail Management (SB&RM) aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Deze studie is gericht op 'het bedrijfsleven'. Het is dan ook een zeer brede studie. Je komt in aanraking met cijfers en boekhouding, maar je gaat ook creatief bezig zijn met marketingactiviteiten en conceptontwikkeling. Na het tweede jaar heb je de mogelijkheid om een richting te kiezen; Small Business of Retail Management. Je volgt de rest van de studiejaren dezelfde vakken, alleen wordt er van je verwacht dat je een andere gerichte stage zoekt. Daarnaast studeer je anders af.

Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik gaan oriënteren op HBO- en WO-studies. Al snel kwam ik erachter dat ik geen WO wilde doen, omdat dit qua niveau niet bij mij past. Dit lag ook aan de manier van denken. Ook was ik erg goed in de vakken wiskunde en economie. Ik wilde graag verder met economie. Ik vond alle economische HBO-studies erg eenzijdig en kwam toen SB&RM tegen die beschreven stond als zeer breed. Na een dag meedraaien en een open dag voelde ik mij helemaal thuis.

Je leert veel verschillende dingen. Dit houdt ook in dat je niet ergens heel diep op in gaat (voor verdieping kan er een gerichte minor gekozen worden). Je krijgt onder andere Marketing, Financiën, Onderzoeken, Statistieken, Bedrijfskunde, Organisatiekunde, Nederlands, Engels. Verder leer je je zelf ontwikkelen. Je leert als het ware functioneren binnen een bedrijf op een afdeling naar keuze. 

Ik wilde nog de mogelijkheid hebben om mij te oriënteren en te kijken welk aspect/afdeling van een bedrijf ik echt leuk vond. In eerste instantie wilde ik erg graag de boekhouding/financiën in, achteraf blijkt dat ik marketing veel leuker vind. Het leukste aan mijn studie vind ik het brede aspect. De mogelijkheid om je op meerdere vlakken te oriënteren en ontwikkelen. De balans tussen vaste theorieën en creativiteit. 

Wat ik na mijn opleiding kan doen? Plat gezegd zou je er van alles mee kunnen binnen een bedrijf. Echter word je pas voor een bepaalde functie aangenomen wanneer je je op dat vlak hebt verdiept/gespecialiseerd. Dit doe je door middel van je minoren en stages.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje o.v.v. "Toffe studie" naar danique@girlscene.nl en wie weet staat jouw studie binnenkort wel op Girlscene!

Wat vind jij van deze studie?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 1 jaar geleden GoldenAngel

  Deze volg ik ook! Alleen bij mijn school heb je vanaf jaar drie nog een extra richting; fashion

 • 1 jaar geleden Imane

  Wat heb ik dit onderdeel toch gemist op Girlscene. Ik wil nog meer van deze posts

 • 1 jaar geleden Roxanne

  Yeah deze volg ik ook! Maar dan duaal

 • 1 jaar geleden Lisette

  Klinkt wel cool

 • 1 jaar geleden Tesz

  Klinkt erg leuk!

 1. 1