Food

Dit is de waarheid achter het drinken van water met citroen

Je kunt er niet meer omheen: zoveel mensen zijn verknocht aan het drinken van water met citroen. Het liefst drinken ze dit in de ochtend en als het water warm is, dan is het helemaal een feest. Volgens de één bevordert het de stoelgang en volgens de ander is het goed voor gewichtsverlies. Maar is dit ook allemaal waar? Girlscene zocht het uit.

Afvallen?
We beginnen maar meteen met het belangrijkste punt: van water met citroen drinken val je niet direct af. Veel meiden, en ook jongens, denken dit misschien wel, maar dat is niet zo. In citroen zit veel vitamine C en dit is zeker niet slecht voor je, maar het is niet zo dat je kilo’s afvalt als je elke ochtend een glaasje citroenwater drinkt. Het drinken van water met citroen versnelt je metabolisme, maar dit ligt meer aan het water dan aan de citroen. Je metabolisme werkt namelijk het beste als je lichaam volledig gehydrateerd is. Het is dus helemaal niet slecht om de dag te beginnen met water en citroen, want op deze manier begin je wel direct met het hydrateren van je lichaam. 

Als je je metabolisme helemaal een kickstart wil geven, dan kun je het beste een eiwitrijk ontbijt eten. Hierdoor wordt je metabolisme direct geactiveerd en kun je beginnen met de dag. Als een groot ontbijt geen onderdeel is van je ochtendroutine, dan betekent dit niet dat je dit per se moet doen, maar het kan een optie zijn.

Detoxen?
Nee! Water met citroen is niet per se een manier om te detoxen. Je lichaam doet dat uit zichzelf eigenlijk al. Denk aan organen zoals je lever en je nieren. Deze organen zijn ervoor gemaakt om het lichaam vrij te maken van ‘giftige’ stoffen. Je hoeft dus helemaal niet te detoxen en water met citroen doet dit ook niet voor je. Genoeg drinken is natuurlijk wel heel goed, want zo krijg je alle afvalstoffen en gifstoffen zo snel mogelijk uit je lichaam.

Dat genoeg water drinken belangrijk is, is bekend. Het is ook goed voor je stoelgang. Wanneer je niet voldoende water drinkt blokkeert je stoelgang. Water met citroen drinken om deze reden is dus niet per definitie nodig.

Minder honger?
Dit is het eerste fabeltje dat misschien helemaal geen fabel is. Als je verdeelt over de hele dag meer water drinkt, dan zit je sneller vol en eet je dus ook minder. Het duurt altijd een tijdje voordat je maag het signaal ‘vol’ doorgeeft aan je hersenen. Als je voor het eten water drinkt en tijdens het eten rustiger aan doet lijkt dit signaal dus sneller te komen.

Misschien drink jij water met citroen wel als alternatief voor en ander drankje. Als je normaal altijd Cola drinkt en nu alleen nog maar water met citroen, dan is de kans aanwezig dat je afvalt. Dit heeft dus niet zozeer te maken met citroen, maar meer met het feit dat je een ongezond drankje verruilt voor een gezond drankje. 

Zoals je kunt lezen is water met citroen hartstikke goed voor je, maar het is niet zo dat het voor deze bovenstaande dingen dus extra goed is. Moet je dan geen water met citroen meer drinken? Natuurlijk wel! Het is super lekker, verfrissend en ja, toch wel erg gezond. Enjoy.

Ooit gedacht dat bevroren citroen super gezond is? Nee? Je leest er alles over in dit artikel.

Wist jij deze dingen over water met citroen? Drink jij zelf ook veel water met citroen?

Bron