Lifestyle

Girls Issues: Ik heb stiekem contact met mijn ex

1
...

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat ze nog steeds contact heeft met haar 'ex'. 

Hallo,

Ik zit al een paar maanden met een issue en ik weet niet hoe ik het op moet lossen. Vorig jaar ging ik op date met iemand die bij mij in de buurt woont. Het was liefde op het eerste gezicht. Van beide kanten. We kregen binnen een paar een weken een relatie en waren helemaal gek op elkaar. Ook kwamen we erachter dat we allebei van een bepaalde manier van seks hielden, namelijk sm. 

Nu wist ik wel dat mijn vriend een verleden had. Hij is vroeger gepest op school, hij moest naar speciaal onderwijs, hij heeft drugs gebruikt en hij was ook heel erg agressief. Maar dit was allemaal verleden tijd en hij was helemaal niet meer zo. Voor zijn ADHD gebruikte hij medicijnen, maar zoals meer mensen weten kun je daar stemmingswisselingen van hebben.

Na een paar maanden een relatie te hebben gehad, moest ik het uitmaken van mijn familie. Ze vonden het geen geschikte jongen en van mijn familie moest ik er een punt achter zetten. Dit kwam vooral door zijn slechte verleden. Ook waren ze bang dat hij door die stemmingswisselingen mij een keer wat aan zou doen. We zijn uit elkaar gegaan. We probeerden het contact te verbreken wat moeilijk lukte. Allebei kregen we een nieuwe relatie, maar aangezien we nog van elkaar hielden kwamen we elke keer terug naar elkaar.

We spreken elke keer stiekem af, zodat we toch bij elkaar kunnen zijn. De situatie is totaal niet ideaal. Bij iedere relatie zou ik bang zijn dat ik mijn 'behoefte' niet kwijt kan. We wonen allebei nog thuis, wat het nog lastiger maakt.

Hebben jullie tips?

Lieve anoniem,

Dit lijkt ons een lastige situatie. Het is heel moeilijk om verliefd te zijn op iemand die door je familie en vrienden niet geaccepteerd wordt. Je kunt hier eigenlijk weinig aan doen. 

Wat kun je wel doen? Je kunt proberen om ervoor te zorgen dat je ouders, familie en vriendin inzien dat het helemaal geen slechte jongen is. Vertel hen dat hij het verleden achter zich heeft gelaten en dat hij nu helemaal niet meer slecht is. De kans is groot dat hij ook heel erg zijn best doet om geaccepteerd te worden. Misschien kun je hem meenemen naar huis. Je kunt hem dan een gesprek laten voeren met je ouders en/of familie waar jij zelf ook bij bent. 

Je kunt iemand nooit forceren om iemand te mogen, maar tegelijkertijd zou iemand jou ook nooit mogen verbieden om verliefd te zijn op iemand. Je kiest niet op wie je verliefd wordt. Dat soort dingen gebeuren gewoon. Is er een vriend of vriendin die je begrijpt? Dan kun je met deze persoon erover praten. Zij kennen jou heel goed en misschien kunnen zij ook weer met andere mensen praten of met je ouders.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Ik heb ook stiekem contact met mijn ex ;( hij is beter in deze dingen (dankzij Potenga)

  1. 1