Lifestyle

7 dingen die vrouwen (bewezen!) aantrekkelijk maken

Iedereen wil zich aantrekkelijk voelen. Maar, wanneer is iets mooi? Het is een veelbesproken vraag waar iedereen een antwoord op probeert te krijgen. Daarom is er veel onderzoek naar schoonheid gedaan. Het vooroordeel is dat blond haar en grote borsten aantrekkelijk worden gevonden, maar onderzoekers zijn tot heel andere conclusies gekomen! Dit maakt ons volgens de wetenschap aantrekkelijker. 

Disclaimer: ‘mooi’ heeft voor iedereen een andere betekenis. Deze onderzoeken moet je dus met een korreltje zout nemen. Wat voor de één mooi is, hoeft dat voor de ander totaal niet te zijn. En onthoud, je bent zo mooi als je je zelf voelt en schoonheid zit van binnen!

1. Hoge stem
Onderzoekers van de University College London hebben ontdekt dat een hoge stem aantrekkelijk wordt gevonden. Dit komt doordat we een hoge stem onbewust linken aan jeugdigheid en een slank lichaam – wat biologisch gezien belangrijk is.  

2. Minder make-up
Een verleidelijke smokey eye en rode lippen? Dat hoeft niet als het aan mannen ligt. Wat hen betreft mag je jouw make-uptasje zelfs laten staat, want een onderzoek van de Bangor University wijst uit dat mannen vrouwen liever au naturel zien.

3. Smalle taille
Ben je gezegend met een smalle taille? Good for you, want dat maakt jou heel aantrekkelijk! Mannen blijken een taille van precies 67 centimeter woestaantrekkelijk te vinden. Dat wijst onderzoek van de University of Pittsburgh uit. Meer over dit onderzoek lees je hier.

4. Glimlach
Wil je hem veroveren? Zorg dan dat je jouw glimlach zoveel mogelijk laat zien, want volgens een onderzoek van de University of British Colombia is jouw lach hét belangrijkste wapen dat jou mooi maakt. Hoe witter de tanden, hoe beter, stellen de onderzoekers. Opvallend is dat vrouwen mannen liever zien met een ontspannen gezicht. 

5. Lange armen
Deze had je vast niet aan zien komen, maar mannen blijken lange armen heel aantrekkelijk te vinden! Dat heeft een onderzoek van de University of New South Wales uitgewezen. Lange armen scoorden zelfs hoger dan lange benen en mooi haar!

6. Lang, gezond haar
Een volle bos haar is waanzinnig aantrekkelijk voor mannen. Mooi haar wordt geassocieerd met een goede gezondheid. Hoe langer haar, hoe beter. Als jouw haar lang en gezond kan groeien, betekent het dat jouw lichaam gezond en vruchtbaar is. Behandel jouw lokken dus met veel liefde, ze zouden de man van jouw dromen kunnen aantrekken ;-). 

7. Grote ogen
Verleid hem met jouw grote ogen! Mannen vallen als een blok voor vrouwen met grote ogen en dat is ook weer af te leiden uit de evolutie. Grote ogen worden geassocieerd met kinderen en onschuldigheid, en dat triggert de behoefte van de man om jou te beschermen. Niet gezegend met grote kijkers? Gelukkig kun je jouw ogen met behulp van make-up heel makkelijk groter laten lijken. Hier lees je hoe je dat kan doen. 

Lees ook: deze gewoontes vinden jongens wél leuk aan meiden

Wat vind jij aantrekkelijk bij mannen? 

Bron, bron

Must reads 👀