Beauty

7 geheimen waardoor ontharing pijnloos wordt

1
...

We kunnen er niet omheen draaien: ontharen is pijnlijk. Niet voor niets grijpen veel meiden liever naar een scheermes, want zolang je geen wondje krijgt is dat een snelle én pijnloze manier om glad te worden. Maar no worries, met de volgende 7 tips doet ontharen een stuk minder pijn én blijf je langer glad dan wanneer je scheert. Lees snel verder.

In dit geval bedoelen we met ontharen niet scheren of ontharingscrème, maar het hardcore werk à la waxen, epileren en harsen. Als je dat voor het eerst (of voor de tweede keer) doet is de kans groot dat het pijnlijk is. Je haar eruit trekken voelt nu eenmaal niet hetzelfde als je haar afscheren. Toch heeft het verschillende voordelen. Niet alleen neemt de pijn af naarmate je langer waxt, epileert of harst, maar je haren blijven ook nog eens langer weg. Daardoor ben je op termijn ook nog eens minder geld kwijt! Score. Maar wat zijn nu de 'geheimen' voor pijnloos ontharen? Girlscene vertelt het je.

1. Timing is alles
Laten we eerlijk zijn: voor of tijdens je menstruatie is de vorm van ontharing zoals we hierboven hebben beschreven nu eenmaal pijnlijker dan wanneer je niet ongesteld bent. Timing is daarom belangrijk, zeker als het één van je eerste keren is. Komt het niet zo goed uit? Een tip van de redactie is dan om van tevoren een paracetamol in te nemen, dat schijnt te helpen tegen de pijn.

2. Scrub regelmatig
Of je nu je benen laat doen of dat je voor een brazilian wax gaat, zorg er in ieder geval voor dat je regelmatig scrubt. Ook tijdens het ontharen door! Zoals je waarschijnlijk weet zorgt scrub ervoor dat dode huidcellen verdwijnen, maar het helpt ook om ingegroeide haren tegen te gaan. Als je regelmatig waxt/epileert/harst is de kans op ingegroeide haren groter. Al geldt dat natuurlijk ook voor scheren. ;-) Blijf dus regelmatig scrubben om het ontharingsproces makkelijker te maken.


3. Kies de juiste wax

Het is wel zo fijn om erachter te komen welke wax jij het fijnst vindt. Een harde wax schijnt bijvoorbeeld een stuk minder pijn te doen dan wanneer je wax gebruikt met strips die je van je lichaam af moet trekken. Als je into ontharen bent is het dus aan te raden om te kijken wat jij nu eigenlijk prettig vindt.

4. Laat je haar groeien
Vraag bij de salon hoe lang je haar moet zijn voordat je gaat ontharen. Op die manier stap je met de ideale lengte beenhaar (of wat je laat ontharen) je afspraak in en trek je 1. alle haren eruit en 2. doet het minder pijn. Té lang haar daarentegen is wel pijnlijk, dus wie weet moet je vragen of het nog een beetje getrimd moet worden. 

5. Onthaar aan het eind van de middag
Het schijnt dat je tussen 3 en 5 uur 's middags het beste bestand bent tegen de pijn van het ontharen. Je pijngrens is dan op z'n hoogst waardoor je er bijna geen last van hebt. Nu hopen dat andere deze tip niet hebben ontdekt en dat er nog een plekje voor je is...

6. Stop met scheren
Als je ervoor kiest om alleen nog maar te waxen, epileren of te harsen is het aan te raden om tussendoor niet meer te scheren. Dan verbreek je namelijk de cyclus en moet je weer helemaal opnieuw beginnen met die pijngrens opbouwen. Het haar groeit namelijk dik en stug terug, terwijl eerdergenoemde manieren van ontharen je haar juist dun en zacht maakt en het ontharen daardoor steeds minder gevoelig wordt.

7. Houd je huid strak
Of je nu onthaart in een salon of dat je het thuis doet: je huid straktrekken is erg belangrijk. Ook als je epileert. Helemaal als je je gezicht onder handen neemt is dit een goede tip om het ontharen makkelijk en pijnloos te maken.

Wat zijn volgens jou de beste tips?

Bron en bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 8 maanden geleden fleurdk

    7. Houd je huid strak - ik hou mij huid stark met Perle Bleue

  1. 1