Fashion

Deze 7 dingen doen Parijse meisjes anders dan wij

Er is iets aan Franse, met name Parijse meisjes, wat altijd fascinerend blijft. Ze zijn meestal op de meest ongedwongen manier stijlvol en mooi en hebben de kunst van het leven goed onder de knie. Voorbeelden? It-girls als Jeanne Damas, Camille Rowe (gezicht van het nieuwe geurtje Dior Poison Girl) en Brigitte Bardot. Heb jij ook altijd willen weten wat hun geheim is? Lees dan snel verder!

Eet met mate
Franse meisjes staan erom bekend dat ze met het grootste gemak stokbroodjes met boter eten en zorgeloos van croissants, chocola en kaas genieten zonder aan te komen. Dit kan omdat ze geen geforceerde relatie met eten hebben en bepaalde voedselgroepen niet als ‘slecht’ bestempelen. In plaats daarvan eten ze van alles een beetje: met mate dus. Hierbij geldt kleine porties maken, genieten van je eten en zoveel mogelijk variatie hebben in je dieet met genoeg groenten. In plaats van vet te schrappen zijn Françaises trouwens eerder geneigd om regels te stellen rondom suikerconsumptie. Teveel suiker is immers slecht voor je huid.

Less is more
Als het op make-up aankomt geldt voor Parisiennes vaak less is more. In plaats van onnodig veel tijd te besteden aan make-up kiezen ze er liever voor om hun huid, haar en lichaam uitstekend te verzorgen, zodat ze eigenlijk maar weinig andere dingen hoeven te doen. Wat make-up betreft gaan ze voor een minimalistische look, zodat hun natuurlijke schoonheid naar voren kan komen. De ultieme statement is rode lippenstift gedragen met een make-uploos gezicht en hakken. Nog een klassieker: een slordige smokey eye. Perfecte wimpers of glitter oogschaduw zijn wat Françaises betreft het tegenovergestelde van chic. Franse vrouwen zijn lui en kiezen vaker voor een zwart oogpotlood, wat ze een beetje uitsmeren met wat lippenbalsem uit de bekende Franse drogisterijen.

Gezond haar
In plaats van hun haar vol te gooien met allerlei stylingsproducten laten Parisiennes liever regelmatig hun puntjes knippen. Dit zorgt ervoor dat hun haar er glanzend en gezond uit blijft zien. De meeste Franse vrouwen houden van een korte coupe of haar op schouderlengte. Ze proberen ook om niet te veel moeite in hun haar te steken door voor een nonchalante look te gaan.

Genoeg bewegen
De health trend begint weliswaar ook toe te slaan in Parijs, maar Franse meisjes dwingen zichzelf niet om te sporten als ze daar geen zin in hebben. Vaak krijgen ze genoeg beweging omdat ze de hele dag al veel rondlopen.

Gouden klassiekers
Wat mode betreft zijn Parisiennes vaak zo goed in het creëren van de perfecte look omdat ze creatief omgaan met minder kleding en accesoires. Ze investeren liever in een paar basics, zoals een goed zittend jasje, mooie blouse, ballerina’s en een goede tas dan dat ze honderd goedkope shirtjes inslaan. Nog een handige tip: kies vaker voor neutrale kleuren, omdat deze tinten makkelijker te combineren zijn en opgefleurd worden door leuke accessoires (niet te veel). In plaats van slaafs de trends te volgen, kiezen Parisiennes ook liever voor kleding die bij hun lichaam past en hun vrouwelijke vormen goed doet uitkomen.

Ondergoed
Hoe basic Franse vrouwen zich ook kleden, ze maken een uitzondering voor hun ondergoed en kiezen voor de combinaties waar ze zich het meest sexy en vrouwelijk in voelen. Het maakt niet uit hoe basic hun outfit is, want als ze er mooie lingerie onder dragen is dit als een geheimpje waar ze zich de hele dag vrouwelijk door voelen. Ook  hier geldt: kwaliteit boven kwantiteit.

Parfum
De meeste Parisiennes steken wel een beetje moeite in het vinden van hun signature parfum. Vervolgens spuiten ze hier een klein beetje van op, zodat het meer een subtiele geur is dan een overduidelijk statement.

Wat vind jij van de stijl van Parisiennes?

Bron, Bron

Must reads 👀