Fashion

Door deze 9 kledingtips word je een echte dame

Als je jong bent, moet je er eigenlijk niet aan denken dat je ouder gaat kleden dan je bent. Oma zijn kan altijd nog wel, right? 😉 Toch is de ladylike look op dit moment erg in de mode en alles behalve saai. Deze look is helemaal niet moeilijk om zelf te recreëren; lees snel verder voor een paar tips als je benieuwd bent naar hoe je je huidige look kunt omtoveren in een echte dame!

Misschien vind je deze look iets te overdreven voor iedere dag, maar zo af en toe kan het hartstikke leuk zijn om je inner lady naar boven te halen. De volgende tips helpen je waarschijnlijk om deze trend te omarmen:

Lage blokhak
Schoenen met een ronde neus (zoals Mary Jane’s) met een lage blokhak zijn een onverwachte keuze, maar staan toch super vrouwelijk en modern – vooral als je ze combineert met loszittende boyfriend jeans of een pyjama-stijl joggingbroek. Bovendien houd je he vast veel langer vol op deze stappers!

Langere rokken
Rokken die tot net over je knie vallen, staan niet altijd saai en slonzig. De juiste stijl zorgt er juist voor dat je er op een goede manier uit springt. Experimenteer met langere bodycon-stijl rokken en wat meer zwierige rokken van een bijzondere stof. Leuk resultaat gegarandeerd!

Strikken
Voeg eens een strik toe aan je outfit! Super schattig, maar zeker ook vrouwelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken van haarbanden, elastiekjes met een stik, een sjaaltje geknoopt om je nek of enkel tot een tas waar op de één of andere manier een strik in verwerkt is. Vaak geldt: hoe groter hoe beter en vrouwelijker, hoe kleiner hoe schattiger en meer meisje-meisje.

Bloesjes
Of het nu hersft, winter, lente of zomer is, blouses kunnen altijd! Naast dat bloesjes erg leuk zijn, zijn ze ook heel erg fijn als het zonnetje doorbreekt, bovendien geeft een mooie blouse je look net weer even die vrouwelijke en nette touch. Als je van plan bent om je garderobe wat minimalistischer te maken, dan is een bloesje zeker onmisbaar. Je kunt voor basic kleuren als wit of blauw gaan of experimenteren met patronen als  stippen, bloemen of aztek.

Roze
Als je denkt aan meisjesachtig en vrouwelijk, dan is de kleur roze waarschijnlijk wel de eerste die in je gedachten naar voren komt. En als we de catwalks mogen geloven, dan mag roze dit seizoen echt niet in je kledingkast ontbreken. Helemaal van top tot teen in het roze gaan is wel een beetje riskant, want je wil uiteraard niet op een Barbie lijken 😉 Maar gelukkig bestaan er genoeg mooie broekpakken en co-ords die meer dan vrouwelijk zijn, denk bijvoorbeeld eens aan de co-ords via Asos! Mocht je liever voor safe gaan, dan kun je altijd kleine roze accenten toevoegen in de vorm van bijvoorbeeld lippenstift, schoenen of nagellak. 

Pastel
Je ziet de laatste tijd overal pastelkleuren en die passen perfect bij een ladylike stijl. Denk aan een pastelkleurige broek, jas of accessoires.

Haarbanden
Een haarband kan òf heel meisjesachtig òf heel vrouwelijk staan. Uiteraard kun je de haarband ook heel stoer stylen, maar in dit geval is het leuk om voor de vrouwelijke variant te gaan. Denk aan opgestoken haar of een lage paardenstaart met haarband. 

Mantelpakje
In plaats van een jasje bij je broek te dragen, kan je hem ook eens combineren met een rokje in dezelfde kleur.  Deze look is trouwens heel vaak gespot op de catwalk, onder andere bij Chanel.

Mini tasje
Praktisch zijn ze misschien niet, maar voor een feestje past er vaak wel precies in wat je nodig hebt (lippenstift, mobiel, pinpas, sleutels) en je hebt heel veel keuze wat de vorm betreft.

Hopelijk heb je hiermee voldoende ladylike inspiratie!

Wat vind jij van deze trend?

Bron, Bron

Must reads 👀