Lifestyle

Deze kamerplanten kan je bijna niet dood laten gaan

8
...

Planten zijn leuk! Ze kunnen je inrichting helemaal compleet maken en het staat ook nog eens super stylish. Toch is het verzorgen van planten iets wat er vaak bij inschiet. Het dagelijkse leven gaat zijn gang wel, maar dan ineens denk je aan de planten die al een paar dagen, of zelfs weken, geen water hebben gehad! Oeps. In dit artikel laten wij je planten zien die je bijna onmogelijk dood kan laten gaan.

De philodendron
Van deze kamerplant zijn ontzettend veel verschillende soorten, maar toch lijken ze allemaal heel erg op elkaar. Deze plant is perfect om in de kamer te zetten omdat het een plant is met grote bladeren. De verzorging is ook makkelijk. De plant heeft in de zomermaanden ongeveer 1 keer per week water nodig, maar niet te veel! In de winter kan je de plant gerust 1 keer per 2 weken water geven, dit is voldoende. 

De lepelplant
De lepelplant is zo mooi! Een hele klassieke plant en door de bloemen toch fleurig. Deze plant heeft wel een kleine gebruiksaanwijzing. Je moet deze plant eigenlijk altijd vochtig houden, maar de plant kan ook prima overleven op een watertekort. Misschien interessant om te testen welke van de twee opties het beste gaat? ;-)

 

De crassula ovata
Vetplanten zijn bij de meeste van jullie waarschijnlijk wel bekend als het gaat om kamerplanten. Vetplanten staan erom bekend dat zij heel weinig water nodig hebben. Het uiterlijk is misschien iets minder fleurig dan bij de twee voorgaande planten, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets schattigs. Deze plant hoef je zomers maar 1 keer per twee weken water te geven en in de winter zelfs maar 1 keer per maand!

 

De tillandsia (ook wel Air Plant genoemd)
Zoals de Engelse naam ook al zegt: deze plant kan werkelijk overal groeien, zelfs in de lucht! Omdat veel mensen de plant ook daadwerkelijk in de lucht hebben hangen is het water geven nogal lastig. De beste manier is om de plantjes 1 keer per week in een bakje water te zetten. Regenwater is het beste voor deze planten. Laat de plantjes daarna goed uitlekken en je kan ze weer ophangen. 

 

Een foto die door thirtysomethingg is geplaatst op

 

De calamondin
Oh la la! Wie wilt er nou niet een heuse fruitplant hebben? Deze fruitplant is super leuk om in huis te hebben. In de winter kan je deze plant het beste binnen laten staan, maar zomers overleeft de plant het prima in de buitenlucht. Geef de plant alleen water als de aarde helemaal droog is. Het is dus handig om af en toe even een kijkje te nemen bij deze plant, maar dat lijkt ons geen lastige opgave ;-).

Wij zetten nog een aantal algemene tips op een rijtje voor het verzorgen van kamerplanten:

- Vergeet jij altijd of vaak dat het tijd is om de planten water te geven? Zorg dan voor herinneringen. Stel bijvoorbeeld een alarm in op je telefoon, of hang notes op plekken waar je vaak komt, denk aan de keuken of je slaapkamer.
- Let er goed op dat de planten niet te nat zijn, hierdoor verdrinken de planten en gaan ze alsnog dood.
- Potgrond is het voedsel voor de plant. Denk eraan om de potgrond ongeveer om de twee maanden te verversen. Bijna alle planten hebben weer een andere potgrond nodig, het is slim om hier van tevoren even naar te kijken.
- Denk eraan dat niet alle planten tegen zonlicht kunnen. Dit staat vrijwel altijd vermeld op het label van de plant. Twijfel je? Doe dan online wat research zodat je 100% zeker bent.

 
De calamondin  /  De philodendron
 

Wat vind jij van deze kamerplanten?

Bron, bron, bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 5 maanden geleden Lieke_26

  Ik heb nu watermeloen plantjes op mn kamer. maar er groeien denk ik geen watermeloentjes meer aan want ze hadden meer water nodig als dat ik dacht

 • 1 jaar geleden Soepstengel

  Ik vind de eerste twee echt heel mooi! Die wil ik later in mijn huis hebben

 • 1 jaar geleden IGOT7

  @Distel Omg ja 😂😂

 • 1 jaar geleden xsanne

  Mijn cactus ging dood, te veel water gegeven.

 • 1 jaar geleden kuzzz

  ik mis de cactus

 • 1 jaar geleden Distel

  Ik heb het talent om zelfs een kunstplant nog dood te laten gaan...

  Maar misschien dat ik nog een poging ga wagen met één van deze planten!

 • 1 jaar geleden Lisette

  Ik ben soms wel een beetje slecht met planten, oeps.. Maar ik heb nu een cactus en vetplantjes. Die gaan niet dood bij mij, haha.

 • 1 jaar geleden Justine

  Die citrusplant ziet er leuk uit! Goed artikel voor plantenklunzen.

 1. 1