Fashion

4 onmisbare kledingtips voor lange meiden

Lange meiden hebben al genoeg tall girl problems, maar het is tegenwoordig steeds makkelijker als het aankomt op kleding uitzoeken. Er komen steeds meer merken met langere kleding en zelfs een aparte lijnen voor lange meiden. Toch kan kleding een behoorlijke uitdaging zijn als je gezegend bent met lange benen. Ben je toch nog onzeker hoe je om moet gaan met je lengte in combinatie met kleding? Zo los je dat op.

Er zijn een aantal hacks om te zorgen dat iets te kleine kleding niet raar staat of om de juiste kleding te kiezen. Nu komt ook alvast de beste tip die je uit dit artikel gaat halen: omarm je lengte. Dit klinkt makkelijk, maar is in realiteit soms nogal lastig. Toch proberen om kleinere kleding te kopen, niet durven dragen wat jij mooi vindt, krom lopen om kleiner te lijken: het zijn allemaal tekenen dat je jouw lengte niet prettig vindt. Loop rechtop, want dat straalt zelfvertrouwen uit en dat valt meer op dan je lengte. Je valt sowieso op, dus waarom niet om je zelfvertrouwen, uitstraling en eigen stijl?

Shirts
Stel dat je een shirtje heel leuk vindt, maar het is eigenlijk te kort. Combineer het dan met highwaisted jeans of rok. Als de lengte zich niet aan jou aanpast, pas jij je gewoon aan de lengte aan. Doordat we langer zijn, vallen sommige shirtjes verkeerd als je het hebt over de taille of waar je borsten in het shirt (horen te) zitten. Dit oplossen door een tanktop onder een shirt te dragen is niet heel fashionable en kan er soms slonzig uitzien. Als een top echt niet goed zit, koop het dan ook niet.

Heb je een shirt met te korte mouwen, maar wil je hem echt graag hebben of dragen? Te korte mouwen vallen alleen op als je te veel pols laat zien. Dit kun je verhelpen door één of meerdere armbanden te dragen. Zo verhul je eigenlijk je pols en valt het dus niet op. Ook kun je de mouwen nog eens extra omslaan, zodat het eruitziet alsof het hoort.

Broeken
Het modebeeld is onze beste vriend momenteel. Enkelbroeken, 7/8 –broeken en omgeslagen pijpen zijn perfect met bijvoorbeeld je Stan Smith’s. Door je broekspijp op te rollen, ziet het er trouwens uit alsof het de bedoeling is dat je broek korter is. Super lage heupbroeken zijn trouwens niet heel charmant voor je lichaamsfiguur. Je maakt je bovenlichaam daardoor onnodig lang en zo valt je lichaam uit proportie.

Opvallend is dat zichtbare sokjes ook steeds vaker in het modebeeld verschijnen. Door deze iets boven je schoenen (niet alle schoenen zijn hiervoor geschikt) uit te laten komen, verkort je het stuk huid tot het begin van je broekspijp.

Maar hoe mooi het soms ook is, kies nooit voor een kledingstuk dat echt te klein is. Je voelt je er nooit comfortabel in en dat kunnen anderen ook zien.

Rokken
Kies voor een langere rok, maar trek hem hoger op. Door te spelen met de lengte en je taille kun je erachter komen dat een rok, die bedoeld is voor op de heupen, bij jou veel beter op de taille staat. Hierdoor accentueer je ook je middel, wat ervoor zorgt dat je lichaam meer vorm krijgt.

Accessoires
Maak gebruik van accessoires die bij elkaar passen. Door schoenen en bijvoorbeeld een tas in dezelfde kleur te dragen, wordt je outfit meer een geheel. Je trekt als het ware je outfit bij elkaar. Door gebruik te maken van accessoires, zoals een ketting, kun je het accent van je outfit op je lichaam bepalen. Door dit op je bovenlichaam te focussen, benadruk je de vorm van je lichaam.

Laatste tip: Soms kun je kleding in een maat groter kopen, maar is de vorm dan uit het kledingstuk. Je kunt het dan naar een kleermaker brengen. Vaak betaal je dan niet meer dan tien euro, maar heb je veel meer plezier van een kledingstuk en draag je het vaker.