Films & Series

6 redenen waarom je Jessica Jones moét kijken

Op de redactie zijn we verslaafd aan series kijken. Het liefst zouden we de hele dag in bed Netflix kijken, maar de artikelen op Girlscene schrijven zichzelf niet ;-). Op dit moment is de redactie groot fan van de nieuwe Marvel serie Jessica Jones. Jessica is een super stoere privé detective die nogal een dominant ex-vriendje heeft… Girlscene zet zes redenen onder elkaar waarom je (as we speak) moet gaan beginnen met kijken van Jessica Jones!

Jessica Jones is te zien op Netflix en is onderdeel van Marvel. Maar verwacht niet omdat de serie van Marvel is dat Jessica een typical superhero is, integendeel. Jessica is niet op haar mondje gevallen en houdt wel van een borreltje. Jessica is privé detective en maakt foto’s van mannen die hun vrouwen bedriegen. Oh ja, daarnaast is ze ook nog eens super sterk. Jessica wordt gespeeld door Krysten Ritter. Het grote publiek kent haar waarschijnlijk als junkie uit de hitserie Breaking Bad. Daarnaast speelde ze onder andere in Confessions of a Shopaholic en L!fe Happens.

Maar wat is een Marvel serie zonder goede schurk? Dit seizoen is dat de knappe Brit Kilgrave. Kilgrave heeft ook een gave, met zijn stem kan hij iedereen laten doen wat hij wil. Kilgrave heeft maar één doel: Jessica terugwinnen. Jessica is de enige die Kilgrave kan stoppen, maar hiervoor moet ze wel terug in het verleden…


De serie heeft de nodige actie, maar in verhouding tot andere Marvel films en series is het slechts matig. Het is vooral een psychologische thriller. Voor de die hard Marvel fans onder ons: Jessica Jones speelt zich tegelijkertijd af in New York, net als Netflix’s tweede favoriet Daredevil.

Op de redactie zijn we groot fan en daarom zetten we een aantal redenen onder elkaar waarom jij Jessica Jones ook moét kijken!

1. Krysten Ritter
Allereerst houden wij van Krysten Ritter! Deze actrice is al jaren te zien op televisie en het witte doek. Met Jessica Jones heeft ze eindelijk haar grote doorbraak.

2. Sterke vrouwelijke personages
Jessica Jones zit vol sterke vrouwelijke personages. Geen domme modepopjes, maar échte vrouwen. Het zijn uiteenlopende karakters die verschillende vrouwen uit de maatschappij laten zien.

3. Taboedoorbrekend
Deze serie is niet bang om taboes te doorbreken. Voor Amerika is het best bijzonder dat seksueel misbruik, alcoholisme en seksuele geaardheid aan bod komen. Dit maakt het verhaal ontzettend sterk.


4. Je hoeft geen Marvel fan te zijn
Of je nu wel of geen fan van Marvel bent, deze serie is te kijken door iedereen. Het is niet je gebruikelijke superhelden serie vol actie en daarom is het voor iedereen aantrekkelijk.

5. Je hoeft de films niet gezien te hebben
Natuurlijk worden er uitspraken gedaan wat betreft The Avengers en andere Marvel series, maar het is niet van belang om de films gezien te hebben. Iedereen kan de serie kijken.

6. Jessica Jones is de underdog
Jessica heeft geprobeerd een held te zijn, maar helaas werkte dit niet helemaal. Hierdoor heeft ze best wat bagage gekregen wat haar anders maakt dan alle andere superhelden.

Jessica Jones is te zien op Netflix. En het fijne is dat je heerlijk het eerste seizoen in één keer kunt bingewatchen ;-). We love!

Watch on YouTube
Heb jij Jessica Jones al gezien? Girlscene’s Maudy en Danique zetten hun lievelingseries op een rijtje. Klik hier voor de video.

Kijk jij Jessica Jones?

Must reads 👀