Fashion

Tips hoe jij je warm en fashionable kunt aankleden in de winter

De winter is begonnen en ja… We wonen niet bepaald in een zonnig land, dus het is koud. Heel koud. Vooral voor alle koukleumen onder ons. Als je comfortabel buiten wilt lopen moet jij je dus goed en warm aankleden. Maar hoe doe je dit zonder eruit te zien als een ingepakt bolletje? Girlscene geeft tips hoe jij warm en fashionable over straat kunt.

De belangrijkste truc is om goed te kiezen welke warme items je aantrekt. Een warme muts plus een oversized sjaal plus een dikke jas, een dikke coltrui, een warme joggingbroek, dikke wollen sokken plús UGGs is heerlijk warm maar echt too much. Je moet denken in combinaties, wat houdt je warm en ziet er nog steeds fashionable uit? 
 

♥ Een muts, handschoenen en sjaal zijn altijd een goed idee. Houd er wel rekening mee dat als je een oversized ‘badjas’-jas aanhebt, het niet slim is om grove accessoires te dragen. Kies dan voor wat subtielere hanschoenen, sjaal en muts en ga niet voor de grofgebreide of oversized variant. 

♥ Is je jas nét te koud voor de winter, maar wil je het graag nog dragen? Draag er dan een lekker warm nepbont gilet over. Pas dan wel weer op met winteraccessoires, door het nepbont zie je er al snel uit als een ingepakt bolletje! 

♥ Een oversized trui is heel geschikt om je warm te houden. Onder de trui kun je nog een paar lagen aantrekken zonder dat iemand het ziet. Combineer het met een vrouwelijke en strakkere jas en een strakke broek. Tot slot een fijne sjaal en je bent klaar om de kou te trotseren. 

♥ Als we het toch over een oversized trui hebben: trek er een mooie (spijker)blouse onder aan. Het kraagje mag je boven de trui uit laten komen. Heb je gelijk twee warme lagen aan én je kan er nog steeds een lekker warme jas over aan doen en er goed uitzien :-). Laat je jas open en laat hierbij een sjaal achterwege. Kies liever voor een muts en handschoenen.

♥ Ook je schoenen kunnen verschil maken qua warmte. Tip: draag strakke overknee boots, je benen zullen een stuk warmer zijn! Plus het staat heel mooi en vrouwelijk.
 

♥ Als je laarzen draagt bij je outfit kun je gemakkelijk dikke sokken dragen zonder dat iemand het doorheeft. En jij hebt lekkere warme voetjes.

♥ Draag je graag rokjes of shorts? Ga dan eerder voor een maillot dan een panty. Of draag hoge kniekousen over je panty heen. Tip: bij Primark heb je ook een panty die belooft je benen warm te houden in de kou en koel te houden in de hitte! 
 

♥ Draag een poncho over je jas heen. Een poncho is heel vrouwelijk en houdt je gegarandeerd warm tijdens de koude winter. 
 

♥ Houd je niet van beanies, maar heb je wel last van koude oren? Een ander stijlvol idee is een mooie hoed. Heel vrouwelijk en chique en het houdt je hoofd ook warm. Pas wel op met de wind, want dat kan je hoed van je hoofd blazen. 

♥ Koop een paar strakke leren of suède handschoenen. Deze zullen veel minder grof of lomp overkomen dan een gebreid paar.  
 

♥ Draag een lange manteljas met een mooie taille. Hoe langer de jas, hoe meer warmte het geeft.

Maak je winter look compleet:
  
Muts en gilet

  
Poncho en trui

Ben jij een koukleum? Welke tips ga jij gebruiken?

Must reads 👀