Films & Series

Bioscoopfilms die je in december moet zien

De feestmaand staat voor de deur en het is koud en guur buiten. Wat een geluk dat er weer een aantal nieuwe films uitkomen, zodat we ons lekker in de bioscoop kunnen verstoppen tegen de kou. Deze maand komen er veel verschillende soorten films uit, dus er is zit echt voor iedereen iets tussen. Van een Nederlandse komedie tot Japanse cinema, Girlscene maakte een selectie van elf films die moet je zien deze maand. 

600 Miles

Watch on YouTube

Dit is een spannende film over een jongen, Arnulfo Rubio. Hij smokkelt wapens voor een Mexicaans drugskartel. Agent Hank Harris probeert hem op te pakken, maar Arnulfo ontvoert hem en wil hem afleveren bij zijn bazen in Mexico. Daardoor zitten ze 600 mijlen met elkaar opgescheept in een auto. Een thriller waar wel gevoel bij komt kijken.
Draait vanaf: 3 december
Genre: Drama/thriller

Steve Jobs

Watch on YouTube

Eindelijk de langverwachte film over het leven van Steve Jobs, die samen met Steve Wozniak in zijn garage begon en de eerste computer voor iedereen beschikbaar maakte. De film gaat over drie grote momenten in zijn leven. De lancering van de eerste Mac, de oprichting van Next, zijn bedrijf na Apple en de lancering van de iMac. Daarnaast komt zijn privéleven ook voorbij in de film. In hoeverre die op de waarheid is gebaseerd, valt te betwijfelen. Met onder andere Kate Winslet en Seth Rogen.
Draait vanaf: 3 december
Genre: Drama

The Night Before

Watch on YouTube

Dit is weer een film in de categorie The Hangover. Drie vrienden, waarvan natuurlijk één wordt gespeeld door Seth Rogen, vieren elk jaar kerstavond samen. Nu worden ze volwassen en is het tijd voor één laatste eindfeest. Ze bezoeken het kerstfeest der kerstfeesten, het ‘Nutcracka Bal’ voor een legendarische avond. Een film waar je heel hard om moet lachen, dus zeker een aanrader.
Draait vanaf: 3 december
Genre: Komedie

Pawn Sacrifice

Watch on YouTube

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Bobby Fischer (Tobey Maguire) is een Amerikaanse schaaklegende die het op moet nemen tegen de Russische Boris Spassky (Liev Schreiber), terwijl de Koude Oorlog de wereld in zijn greep houdt. De hele wereld kijkt dan ook toe hoe Fischer deze wedstrijd speelt tegen niet alleen Spassky, maar ook zichzelf. De druk die op zijn schouders ligt is hoog en dat kan hij niet goed aan, nu hij zich moet bewijzen. Het is nogal een psychologische film, waarbij de hoofdpersoon langzaam doordraait.
Draait vanaf: 3 december
Genre: Drama

Bon Bini Holland

Watch on YouTube

Voor wie het nog niet wist, Jandino Asporaat heeft zijn eigen film! Hij speelt Robertico Florentina, een oplichter op Curaçao, die zonder dat de eigenaren het weten hun huis verhuurt aan toeristen. Hij belazert daarbij ook een crimineel, die dat hem niet in dank afneemt en daarom vlucht hij naar Nederland. Daar ontmoet hij een rijke zakenman, Ken Maduro en hij bedenkt een plan om hem te laten investeren in Bon Bini Bungalows. Alles loopt op rolletjes, tot Robertico verliefd wordt op de dochter van Maduro. Jandino speelt verschillende typetjes en er zijn rollen weggelegd voor onder andere Humberto Tan en Teun Kuilboer.
Draait vanaf: 10 december
Genre: Komedie

In the Heart of the Sea

Watch on YouTube

Reden één: Chris Hemsworth. Nee zonder grappen, dit is een spannende film waar je van op het puntje van je stoel gaat zitten. Het is een waargebeurd verhaal dat Herman Melville inspireerde tot het schrijven van het boek Moby Dick. Walvisvaarder Essex wordt in 1820 aangevallen door een reusachtige walvis. Na de aanval moeten zij zien te overleven in zware stormen en voedseltekorten. Dit samen met paniek en wanhoop laat de bemanning nadenken over de zin van hun beroep en de waarde van het leven. Kleine tip: dit is echt een film waarbij het spektakel de moeite waard is om hem in 3D te gaan bekijken.
Draait vanaf: 10 december
Genre: Avontuur/Actie

Publieke Werken

Watch on YouTube

In het Amsterdam van 1888 wil een aantal zakenmannen tegenover het nieuw te bouwen Centraal Station een nieuw hotel bouwen: het Victoria Hotel. Klein probleem: de vioolbouwer Vedder woont op deze plek. Zijn neef Anijs heeft zichzelf in de nesten gewerkt door ongeoorloofd medisch handelen. Daarnaast heeft hij een aantal turfstekers een toekomst in Amerika beloofd en dus zoekt hij voor hen en hemzelf een uitweg. Samen bedenken ze een plan om het onderste uit de kan te halen, maar de gevolgen daarvan zijn tragisch.
Draait vanaf: 10 december
Genre: Drama

A Walk in the Woods

Watch on YouTube

Na een zoveelste begrafenis is reisboekenschrijver Bill (Robert Redford) het zat om altijd maar van probleem naar probleem te leven. Hij wil het avontuur opzoeken en besluit het Appalachain Trail te bewandelen: een 3500 kilometer lang wandelpad door het oosten van Amerika. Hij mag niet alleen en dus zoekt hij iemand die mee wil. De enige die hij zo ver krijgt is een jeugdvriend waar hij alle contact mee verloren was. De twee zijn ongetraind en ietwat aan de zware kant, maar besluiten het toch te doen. Dit zorgt voor hilarische taferelen, bijzondere reisgenoten en onderlinge ruzies. Een echte feel good film waar je hard om moet lachen.
Draait vanaf: 17 december
Genre: Komedie/avontuur

Les Enfants du Paradis

Watch on YouTube

Dit is een gerestaureerde versie van een film die in 1945 is opgenomen. Als je van Franse drama houdt, is deze film erg leuk. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van 1844, toen burgerkoning Louis-Philippe aan de macht was. Een mimespeler en een schrijver worden allebei verliefd op een mysterieuze vrouw. De mimespeler vlucht voor zijn gevoelens en trouwt met een actrice. Als hij jaren later beroemd is, ontmoet hij de mysterieuze vrouw nog een keer. De teksten zijn bijna poëzie en het acteerwerk is overdreven, maar daarom nog leuker om eens te bekijken.
Draait vanaf: 17 december
Genre: Drama/romantiek

Our Little Sister

Watch on YouTube

Dit is een bijzondere film, waarbij drama verre van Hollywood-achtig wordt vertoond. De film is vrij rustig, maar het verhaal is heel mooi. Drie zussen, waarvan de ouders gescheiden zijn, wonen samen in hun ouderlijk huis in de Japanse stad Kamakura. Ze hebben hun vader al vijftien jaar niet gesproken, wanneer ze horen dat hij is overleden en besluiten naar zijn begrafenis te gaan. Ze ontmoeten voor het eerst hun halfzusje Suzu, van wie haar moeder al eerder is overleden. De drie zussen besluiten haar te vragen om bij hen te komen wonen. Suzu stemt in en de film volgt hun nieuwe leven vol ontdekkingen samen. De Japanse cultuur komt heel erg naar voren in de film, waardoor je het leert waarderen. Echt een film voor als je eens iets anders wilt zien.
Draait vanaf: 17 december
Genre: Drama

The Wakhan Front

Watch on YouTube
Op de valreep van 2015 komt deze Franstalige film nog uit in Nederland. Het gaat over Franse soldaten in Afghanistan in 2014. Vlak voor de terugtrekking krijgen de troepen van kapitein Bonassieu de opdracht om een afgelegen vallei bij de grens met Pakistan te controleren en te bewaken, maar niets is wat het lijkt. Langzaam verliezen de troepen hun grip op het ogenschijnlijk rustige gebied. Als op een nacht soldaten op mysterieuze wijze verdwijnen, raken sommige soldaten in paniek.
Draait vanaf: 31 december
Genre: Drama/oorlog

Heb je nog niet genoeg films gezien? Hier vind je de leukste films die vorige maand zijn uitgekomen.

Welke film ga jij zeker bekijken deze maand?

bron, bron

Must reads 👀