News

Alles wat je weet over Winnie de Poeh is een leugen

Het gele beertje met het rode truitje dat altijd een grote pot honing bij zich draagt. Winnie de Poeh en zijn dierenvriendjes (Knorretje! Iejoor!) zijn onderdeel van onze jeugd en daarom voelen we ons behoorlijk bedrogen door dit nieuws. Een nieuw boek onthult namelijk een schokkend feitje over Winnie. Alles wat je over hem weet is niet waar! Kan jij het geloven?  

Winnie de Poeh is een meisje. There, we said it. We kunnen het bijna niet geloven, we hebben altijd gedacht dat Winnie een jongen is. Maar een nieuw boek zegt toch echt iets anders. In Finding Winnie: The True Story of the World’s Most Famous Bear staat dat Winnie oorspronkelijk een meisje uit Canada is! De auteur van het boek -Lindsay Mattick- kan het weten, want haar opa heeft het beertje naar Engeland gebracht. 

Het zit namelijk zo: Winnie is geïnspireerd op een zwart beertje dat voor slechts $20 gekocht was door de Canadese luitenant Harry Colebourn. Harry noemde het beertje Winnie -kort voor zijn woonplaats Winnipeg- en nam haar mee naar Engeland. Ze waren onafscheidelijk, maar Harry moest Winnie achterlaten in de dierentuin in Londen omdat hij verder moest naar Frankrijk. Zielig! 

Er is echter wel een happy ending. Een jongetje -genaamd Christopher Robin- bezocht Winnie vaak in de dierentuin. Kleine Christopher vond de zwarte beer zo leuk, dat hij zelfs zijn knuffelbeer naar haar vernoemde. En Christopher’s vader? Dat is auteur A. A. Milne, die de klassieke Winnie de Poeh boeken heeft geschreven. 

Mystery solved! 

Had jij ook altijd gedacht dat Winnie een jongen is? Zie je het beertje nu als jongen of meisje? 

Bron

Must reads 👀