Films & Series

8 redenen waarom je Fashion Chicks moet zien

Een XL-bak popcorn, je beste vriendin en een goede film. Dat is alles wat je nodig hebt voor een geslaagde herfstmiddag of -avond. Gelukkig komen er genoeg leuke films uit, eentje daarvan is Fashion Chicks; een Nederlandse film over bloggen, mode en dromen. Deze film staat al tijden op onze to watch list en in dit artikel vertellen we je waarom je Fashion Chicks echt niet mag missen! 

We hebben al een paar keer eerder over Fashion Chicks geschreven (hier bijvoorbeeld), maar mocht je even gemist hebben waar de film over gaat dan hebben we de synopsis voor je: Esmee is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff, wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt.
Girlscene's Danique en Emma spraken hoofdrolspeelster Liza Sips in The Hoxton in Amsterdam en zij vertelde ons álles over deze nieuwe film. 

Je moet Fashion Chicks zien omdat…

1. Je Liza Sips ziet schitteren in de hoofdrol
Behalve dat Liza een enorm leuke meid is -dat kunnen wij bevestigen ;-)- bewijst ze in deze film dat ze een enorm getalenteerd actrice is. Liza heeft eigenlijk twee rollen -die van Esmee en die van Lizzy- en dat was best een uitdaging. "Films worden nooit chronologisch opgenomen en je moet per scène goed bedenken waar jouw personage staat op dat moment van het verhaal. Dat is best lastig, maar nu moest ik daar dus voor twee rollen over nadenken", vertelt Liza ons. Super knap hoe Liza haar personage(s) heeft neergezet!

2. Je veel van je eigen leven herkent
Ongelooflijk, maar waar: er is nog geen Nederlandse film die speciaal voor onze leeftijd is gemaakt. Fashion Chicks gaat over blogs, vlogs, sociale media en mode: onderwerpen die ons allemaal bezighouden. Maar ook de gebeurtenissen op school zijn herkenbaar. "Ik denk wel dat meiden zoiets hebben van 'O ja, zo'n type loopt er bij mij op school ook rond. Ik denk zeker dat het heel herkenbaar is." zegt Liza. 

3. Je een kijkje krijgt in de Nederlandse modewereld
"Je hebt veel films over Amerikaanse mode zoals The Devil Wears Prada, maar Fashion Chicks gaat echt over de Nederlandse Fashion Week, hoe het er bij ons op modegebied aan toegaat", vertelt Liza. Behalve een kijkje in de Nederlandse modewereld kun je ook genieten van prachtige outfits. En het zijn niet een paar outfits, alleen Liza heeft al veertig kledingwissels moeten doen! Als modeliefhebber moét je Fashion Chicks dus echt zien. 

4. Je B-Brave voor het eerst ziet acteren
Zeg B-Brave en wij sprinten meteen naar de bioscoop ;-). Van heren met zo'n gouden keel verwacht je niet dat ze óók goed kunnen acteren, maar ze hebben zelfs Liza verbaasd: "Ik dacht in eerste instantie 'Huh, dat zijn toch zangers?' maar na een casting met de jongens was ik om". Kaj heeft de grootste rol in de film en Liza vond het fantastisch om met hem samen te werken: "Kaj heeft me omver geblazen met de rol. Het is een heel lieve jongen en je merkte echt dat hij wilde leren. Als een regisseur hem een aanwijzing gaf dan paste hij het meteen toe". Maar geen zorgen, de jongens zijn hun streken niet verleerd tijdens het draaien ;-). "We hebben ook een scène gedraaid met alle jongens van B-Brave, toen was het meteen chaos", zegt Liza lachend. 

5. Je dubbel ligt van het lachen
Waarschuwing: pas op met eten tijdens deze film. Je loopt grote kans om popcorn over jouw overbuurman te sproeien ;-). "Het is een heel leuke en grappige film. Het is geen zoetzappig verhaaltje, maar een film met hilarische grappen. Soms zelfs een beetje grof, maar dat vind ik dan wel weer leuk", geeft Liza toe. 

6. Er ook een belangrijke boodschap in zit 
Het is niet alleen maar lachen geblazen, je kunt ook iets leren van de film. Voor Liza is de boodschap duidelijk: "Volg je eigen droom. Laat je niet afleiden door mensen die je tegenhouden of niet in in je geloven. Geloof in jezelf, trek jezef niks aan van anderen en dan kom je heel ver. Dat heeft Esmee ook bewezen."

7. Girlscene's Danique een rolletje heeft
Ja ja, onze Danique maakt haar acteerdebuut! Danique speelt zichzelf en is in de eerste minuut al op het grote scherm te zien. Als Girlscene-lezeres ben je vast benieuwd hoe zet het ervan af brengt ;-). 

8. Het een nieuwe feelgood film is
Waarom we allemaal naar Fashion Chicks moeten gaan volgens Liza? "Het is een nieuw soort film, hiervan zijn er niet al honderd gemaakt. Als je een beetje van mode en internet houdt, blogs en vlogs volgt, dan is het echt een aanrader. Het is een feelgood movie, niet té zoetzappig, maar dat je wel de bioscoop uitloopt met een glimlach op je gezicht."

Met wie ga jij naar Fashion Chicks? 

Must reads 👀