Celebs

Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld

Over de catwalk paraderen en poseren voor de camera. Het lijkt zo makkelijk, maar als je zelf eens leuk op een foto wilt staan dan merk je dat het nog best lastig is. Vandaar dat topmodellen er ook aardig wat mee verdienen. Maar wie kan er met haar salaris van 2015 het grootste huis kopen en wat verdienen die modellen precies? Girlscene zet de best betaalde modellen van dit moment op een rij. Kun jij raden wie er op nummer één staat? 

1. Gisele Bunchen, $44 miljoen
Gisele laat ieder model ver achter zich met haar dikke salaris. Het topmodel staat al sinds 2002 aan de top en zo te zien duurt dat nog wel even. Gisele heeft in totaal al $430 miljoen verdiend met modellenwerk. De absolute koningin der modellen! 

 

2 & 3. Cara Delevingne, $9 miljoen 
Cara en Adriana staan op een gedeelde tweede plaats. Cara heeft dit jaar niet alleen met modellewerk veel geld in het laatje gebracht, maar ook acteren (Paper Towns!) en Instagram hebben voor een dik bedrag op de bankrekening gezorgd.

 

2 & 3. Adriana Lima, $9 miljoen 
Adriana -het topmodel dat het langst een Victoria's Secret Angel is- heeft haar salaris afgezien van het lingeriemerk ook te danken aan deals met onder andere Maybelline en Vogue Eyewear. 

 

4. Doutzen Kroes, $7,5 miljoen
Onze eigen Doutzen staat op nummer vier van de best betaalde topmodellen ter wereld! Dat is iets om trots op te zijn. De blondine is geen Victoria's Secret Angel meer, maar daar merkt haar banksaldo niks van. Doutzen heeft namelijk goede deals gesloten met onder andere L'Oréal Paris. 

 

5. Natalia Vodianova, $7 miljoen
Een minder bekende naam dan de dames die hierboven genoemd zijn, maar dat levert haar niet minder geld op. Natalia mag zich nummer vijf van de wereld noemen doordat ze het gezicht is van de parfums van merken als Calvin Klein en Guerlain. 

 

6 & 7. Miranda Kerr, $5,5 miljoen
Miranda heeft dit jaar iets minder verdiend -vorig jaar had ze $7 miljoen op haar bankrekening staan- maar ze mag absoluut niet klagen. De brunette is het gezicht van de Victoria's Secret Wonderbra (je weet wel, de beha die Kylie Jenner ook gebruikt) en ze is ook het gezicht van Escada Joyful parfum, Swarovski en Clean Hair Care. 

 

6 & 7. Joan Smalls, $5,5 miljoen
Miranda moet haar plek delen met Joan. Miss Smalls heeft dit jaar betere zaken gedaan, vorig jaar verdiende ze nog $3 miljoen. Dat heeft ze vooral te danken aan het feit dat ze twaalf maanden per jaar aan het werk is. Joan werkte opnieuw samen met grote merken als H&M en Estée Lauder, maar sloot ook nieuwe deals met Joe Fresh, Calvin Klein en Marc Jacobs. Zulke grote merken brengen wel genoeg geld op! 

 

8 & 9 & 10 & 11. Lara Stone, $5 miljoen
Alsof we nog niet trots genoeg op Doutzen zijn, staat er nóg een Nederlandse in de lijst. Doen we goed, als klein kikkerlandje ;-). En vooral Lara doet het goed, want vorig jaar was ze nergens te bekennen in dit lijstje. Het topmodel heeft in één jaar tijd lucratieve deals gesloten met onder andere Calvin Klein, L'Oréal Cosmetics, Stella McCartney en Tom Ford. 

 

8 & 9 & 10 & 11.  Alessandra Ambrosio, $5 miljoen
Alessandra heeft haar vette salaris vooral te danken aan Victoria's Secret. Maar het topmodel zit verder ook niet stil. De Braziliaanse heeft een eigen bikinimerk opgericht en maakte haar acteerdebuut in een Braziliaanse soap. 

 

8 & 9 & 10 & 11. Candice Swanepoel, $5 miljoen
Deals met Max Factor en Versace hebben ervoor gezorgd dat Candice dit jaar $5 miljoen op haar spaarrekening kan bijschrijven. Maar de bombshell heeft ook nog steeds een contract bij Victoria's Secret dat haar veel geld oplevert. 

 

8 & 9 & 10 & 11. Karlie Kloss, $5 miljoen
$5 miljoen is een populair salaris onder modellen, want ook Karlie heeft dit bedrag verdiend in 2015. Het topmodel is geen Victoria's Secret Angel meer, maar ze heeft een aantal andere deals gesloten waarmee ze wel een paar leuke huisjes kan kopen. Vooral haar samenwerkingen met Joe Fresh, L'Oréal Paris en Kate Spade hebben veel geld in het laatje gebracht. 

Had jij goed geraden wie er op nummer één staat? Wat vind je van het salaris van topmodellen? 

Bron

Must reads 👀