Lifestyle

5 stappen om een ochtendmens te worden

5
...

Niet iedereen wordt blij van de opkomende zon, het uit bed komen en beginnen met de dag. Het wordt steeds kouder en donkerder en dus is het ook veel moeilijker om uit bed te komen. Gelukkig kan Girlscene je helpen om iets meer een ochtendmens te worden zodat je vrolijk je bed uitstapt. Als je deze 5 stappen volgt, komt het zeker goed! 

Heel eerlijk, de strijd iedere morgen met je snooze knop is niet heel prettig. Die extra vijf minuten veranderen al snel in een halfuur... Vervolgens moet jij de deur uitrennen om nog op tijd op school te komen. Tijd voor verandering! Ook jij kan 's ochtends stralend de deur uitstappen en Girlscene helpt je graag aan tips:

1. Luister naar je favoriete liedje
Een upbeat liedje dan wel, want van die slow jams in de ochtend worden we alleen maar extra slaperig. Kies een liedje waarop je niet stil kan zitten en voor je het weet ben je uit je warme bed gekomen. Muziek heeft een groot effect op je en herinnert je aan leuke momenten. Die gedachtes zullen je wakker en ready to go maken. 

2. Power Pose 
Je vraagt je misschien af wat dit is, maar de naam omschrijft het eigenlijk al. Met behulp van deze pose straal je kracht en macht uit. Het helpt je de dag goed beginnen omdat het je zelfverzekerder maakt en misschien ook omdat je er een beetje lacherig van wordt (en lachen is altijd goed). De bedoeling is om een zelfverzekerde pose aan te nemen. Plaats je handen boven je hoofd en duw je borst trots naar voren. Net alsof je net de marathon hebt gewonnen. Door deze pose maak je jezelf klaar voor de rest van de dag op een positieve manier. 

 

 

3. Jumping Jacks
Als je na het opstaan meteen even sport door bijvoorbeeld zo'n 20 Jumping Jacks te doen krijg je meteen een energie boost. Dus heel even wat moeite doen in de ochtend helpt je de hele dag om energiek te zijn! Als je niet echt fan bent van jumping jacks kun je ook iets anders doen. Denk aan dansen, push ups, burpees, sit-ups, hardlopen of stretchen. Als je maar goed actief bezig bent.

4. Grappige memes of filmpjes
Niets beter dan de dag te beginnen met een grote lach op je gezicht. Say bye bye ochtendhumeur! Als we toch onze telefoons checken zodra we wakker worden, kunnen we dit het beste gebruiken voor een goed doel: wat humor op de vroege ochtend. Dus in plaats van Facebook of Instagram kun je beter 9GAG of BuzzFeed bezoeken (of Girlscene natuurlijk). En om meteen een goede daad te verrichten deel je het met je vrienden. Beginnen zij hun dag ook goed met een lach! 

 

 

5. Hydrateer je lichaam
Als je na het wakker worden meteen water drinkt heeft dat een aantal grote voordelen voor je lichaam. Ten eerste is het heerlijk verfrissend, vooral als je met een droge mond wakker wordt en het hydrateert je lichaam weer na een nacht hard werken. Het water maakt je weer klaar voor een nieuwe dag. Als je genoeg water drinkt krijg je er ook een mooie glowing huid van. Dus zie je er een heel stuk wakkerder uit in de vroege uurtjes! 

Als jij van nature geen ochtendmens bent, zul je misschien altijd wel moeite blijven houden met vroege ochtenden. Maar dat betekent niet dat jij niet op je best kan zijn na het wakker worden. Als jij je ochtend goed begint kan het een groot effect hebben op de rest van je dag. Volg deze 5 stappen en je zult jezelf een heel stuk beter en wakkerder voelen. 

Lees hier nog meer tips over hoe je een middagdip kunt voorkomen 

Ben jij een ochtend- of een avondmens? 

Bron, bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 2 jaar geleden Delena

  2. als er net iemand binnen komt doe je net alsof je je uitrekt als niemand jou power pose mag zien

 • 2 jaar geleden Quinty Gevers

  K ben allebei

 • 2 jaar geleden ItsFemke_:-)

  Er zitten wel nieuwe tips tussen, maar nog steeds... Je bent een ochtendmens of je bent het niet en als je het niet bent zal je het volgens mij ook nooit worden

 • 2 jaar geleden Amm

  Nahh het probleem begint bij mij al bij stap 1: Uit je bed komen...

 • 2 jaar geleden Nox

  Ben het niet, zal het ook nooit worden. Val iedere keer bijna in slaap in de bus op weg naar werk...

 1. 1