Beauty

Dit weet je nog niet over mascara

4
...

Ze zijn verkrijgbaar in het zwart, groen, paars en blauw. Hebben een verdikkend, of verlengend effect en zijn er mét of zonder plastic. Elke dag smeren we het weer op onze wimpers, maar wat weten wij nu eigenlijk over mascara? Waarom doen we bijvoorbeeld altijd onze mond open tijdens het opdoen van mascara? Girlscene heeft het antwoord!

1. De allereerste mascara werd gemaakt in 1830 door Eugéne Rimmel. Zijn ontdekking werd zo populair (stel je eens een wereld voor zonder mascara, de horror!) dat de term “rimmel” mascara betekent in onder andere Frankrijk, Portugal, Roemenië en Turkije.

2. Meneer Rimmel mocht dan wel de eerste mascara uitgevonden hebben, de negentienjarige Tom Lyle Williams creëerde de eerste moderne variant die in de winkels verkrijgbaar was. De naam van het product was Lash-Bro-ine, later werd dit veranderd naar Maybelline Cake Mascara. Hé, die naam doet een belletje rinkelen! De naam Maybelline die wij vandaag de dag kennen is afkomstig uit een combinatie van “vaseline” en de naam van de vrouw wie Tom geïnspireerd had, zijn zus Mabel.

3. Maybelline Great Lash is de best verkochte mascara ooit. In 1971 was de mascara voor het eerst verkrijgbaar, en al die jaren later heeft de mascara nog steeds de iconische groen en roze verpakking. Zeker weten dat jij deze mascara herkent!

4. De glans die mascara aan je wimpers geeft komt uit de kleurstof van de schubben van een vis. Dus eigenlijk heb je nu een stukje vis op je wimpers ;-)

5. De Egyptenaren waren al fan van mascara. Om hun wimpers donkerder te maken voegden zij kohl, olie en ontlasting van krokodillen (iew!) samen. Door de ontlasting bleef de mascara de hele dag zitten. Tja, je moet er wat voor over hebben om mooi te zijn.

6. Mascara was het eerste beautyproduct dat een waterproof versie kreeg. In 1938 was de waterproof mascara een ware hit. Helaas bestond 50% uit terpentijn waardoor het nog een aantal jaren duurde voordat er een betere variant op de markt verscheen. Gelukkig hebben wij nu genoeg keuze. Zo kunnen wij heerlijk naar een aflevering van The Hills kijken zonder bang te zijn voor vlekken als we meehuilen met Lauren en Heidi.

7. Revlon was het eerste make-up merk dat mascara in een tube presenteerde.

8. Eindelijk wordt antwoord gegeven op de vraag der vragen: waarom openen we onze mond als we mascara aanbrengen? Eigenlijk is het heel simpel, we doen dit namelijk automatisch. Instinctief open we onze mond omdat het dan makkelijker is om niet te knipperen.


9. In 1960 maakte Revlon geschiedenis door de allereerste kleurenmascara op de markt te brengen, al snel volgde Max Factor met een eigen variant. Gelukkig maar, want waar zouden we nu zijn zonder paarse wimpers? ;-)

10. De meeste make-up ongelukken gebeuren met een mascara-borstel, oppassen dus!

11. Van alle make-up die verkrijgbaar is gaat mascara het minst lang mee. Na drie tot vijf maanden is het tijd voor een nieuwe variant. Doe je dit niet, dan heb je kans op ontstoken ogen omdat er heel veel bacteriën zich verzamelen in een mascaraborstel.

12. Gemiddeld besteedt een vrouw €3700 aan mascara’s in haar leven.

Girlscene zet haar favo mascara's op een rijtje!


Clinique High Impact, €23,50 | Benefit They're Real, €26 | Rimmel London Day2Night, €12,95


Benefit Roller Lash, €25 | Maybelline The Rocket, €10 | Max Factor False Lash Effect, €13,59

L'Oréal Miss Manga, €14,99 | L'Oréal Telescopic, €16,49 | Miss Sporty Pump Up Lash,  €3,99

Nu je alles weet over mascara én de beste mascara's binnen handbereikt hebt is het tijd om ervoor te zorgen dat je wimpers er de hele dag flawless uitzien. Lees daarom snel dit artikel om erachter te komen hoe je dit voor elkaar krijgt!

Wat is jouw favoriete mascara?

Bron, bron

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 jaar geleden Sieradensil

  Ik koop meestal maybelline of max factor. Vind ze allebei fijn

 • 2 jaar geleden Vivianelisabeth

  De Clinique mascara 😍

 • 2 jaar geleden Chiara!!!

  De mascara van Victoria Secret is echt perfect doet wat ie belooft en blijft heel goed zitten...

 • 2 jaar geleden Damon_master_piece

  manga mascara is mijn favoriete

  rimble is ook goede mascara

 1. 1