Lifestyle

10 dingen die kleine meiden herkennen

48
...

Nederlanders staan bekend om hun lange lichamen… Voor jou geldt dat echt niet! Je bent klein (1,50 cm – 1,65 cm) en hebt korte benen. Altijd is jouw wens om iets langer te zijn, zodat je ook eens een keer iets kunt zien van een concert en niet zo tegen iedereen op hoeft te kijken. Herken jij jezelf als klein meisje deze 10 dingen?

1. Je kunt nooit iets zien
Tijdens concerten kijk je tegen ruggen aan, in de kroeg vind je jouw vriendinnen nooit snel terug en mensen kijken over je heen. Jij bent altijd kwijt. Je kunt meteen niets meer zien in de bioscoop als er een lang iemand voor je zit. Voor de grap word je wel eens opgetild door een lange vriend of vriendin. Als je heel veel geluk hebt mag je op de nek van je vriend tijdens festivalletjes en concerten.

2. Groepsfoto’s
Op groepsfoto’s wordt altijd geroepen dat je vooraan moet gaan staan. Zo irritant en gênant. Maar stiekem vind je het niet erg, want zo kom je tenminste op de foto... 

3. Hakken 
Het liefst draag jij schoenen met een hakje, want zo lijk je iets langer. De grap is dat je met hakken van bijna 10 centimeter nog steeds niet even lang bent als je vriendinnen… Loop je vaak op hakken? Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, zeggen ze wel eens, maar pas wel op voor je rug en voeten.4. Broeken zijn vaak te lang
Vroeger waren omgeslagen broekspijpen helemaal in. Tegenwoordig kom je hier niet (snel) mee weg. Gelukkig bestaan er speciale broeken voor ons ‘short girls’! Een normale skinny heeft te lange pijpen, waardoor de broekspijpen bij jouw enkels zien eruit als twee accordeons.

5. Comfortabel reizen
In tegenstelling tot lange en grote mensen, kun jij altijd fijn reizen. Jouw korte benen zitten niemand in de weg. In het vliegtuig zit jij altijd wel prima, in tegenstelling tot jouw lange buurman.

6. Iedereen vindt je klein als je een keer geen hakken draagt
Als je vaak hakken draagt, valt het op als jij op een dag zonder hakken aankomt. Je komt aan op platte schoenen en je merkt dat iedereen even naar je kijkt. Vriendinnen zeggen tegen je dat je er klein uitziet vandaag en jij legt uit dat je geen hakken aan hebt. Dit moet je dan minimaal 5 keer per dag uitleggen…

7. Schoenen
De meeste meiden die klein zijn, hebben ook kleine voeten. Tijdens de sale is jouw maat er vaak wel. Ben jij klein en heb je kleine voeten? Laat het ons weten bij de reacties!

8. Je draagt kleding waardoor je benen langer lijken 
High waisted broeken en high waisted rokken zijn jouw beste vrienden. Korte mouwen, korte tops, korte jassen en korte blazers laten jouw benen langer lijken. Hakken, het liefst met puntneuzen, laten je benen langer lijken. Laat een stukje van je enkel en scheenbeen zien voor een langer effect. Riemen zijn niet jouw grootste vriend. Een volle rok, baggy jeans en alles wat wijd aan de onderkant is, kun je beter niet dragen als je jouw benen langer wil doen laten lijken.

9. Je loopt langzamer dan de rest
Als jij met jouw lange vriendin of vriend op stap gaat, loop jij altijd wat langzamer dan de rest. Jouw korte beentjes kunnen die lange stelten lastig bijhouden! ;-)

10. Fietsen
Jouw zadel staat op een lage stand. Wanneer je de fiets van jouw langere vriendin, vriend of vader leent, kom je nooit bij de trappers, want het zadel staat veel te hoog. Je wipt van de ene kant naar de andere en het ziet er niet uit! Het duurt 2 keer zo lang voordat je op bestemming bent en het is super oncomfortabel voor je billen.

Girlscene schreef al eerder welke kleding het beste bij jou figuur past. Ben jij een appel, een peer of een zandloper? Lees hier het artikel en kijk welke kleding het beste bij jouw figuur past.  Praat mee over fashion met de meiden van het Girlscene forum.

Hoe lang ben jij? Zou je langer of korter willen zijn? Of ben je blij met de lengte die jij nu hebt?

Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

48 reacties

 • 1 jaar geleden SuperRomy

  165 cm 11 jaar ( bijna 12 jaar) en maat 39/40 en als er iemand nieuw in onze klas is vraagt die altijd aan mij of ik ben blijven zitten wat dus niet is

 • 1 jaar geleden nienkeexily

  13 jaartjes

  154 cm..

  maat 36,5

 • 1 jaar geleden lovedreamanddoit

  ik heb dat probleem ook ik zit nu in groep 8 en ik ben de kleinste van de klas we hebben op school hele hoge laatjes dus elke keer moet ik aan iemand vragen of ze het voor me willen pakken echt super irr

 • 1 jaar geleden Innocence

  13 (ik groei niet heel veel meer) 1.59 lang en schoenmaat 38. heb dus de pech dat een van mijn vrienden 1.85 lang is en hij vindt me een kleintje.

 • 2 jaar geleden Grizzly

  13 jaar (ik groei dus nog...) 1.84m en schoenmaat 43...

 • 2 jaar geleden Laura674

  nou ik ben dus klein 1.65 en heb schoenmaat 42... Mijn bijnaam is daarom ook big foot, niet erg sexy dus en wat nog stommer is al mijn vrienden zijn minstens 1.72 ofzo echt super groot dus..

 • 2 jaar geleden αяιαиα gяαи∂є♪

  11 Jaar Oud⚽️Lengte: 1,52⚽️Schoenmaat: 35⚽️Klerenmaat: 146/152 Alleen zijn mijn broeken van de Zara wel eens kort 😭😅

 • 2 jaar geleden xbabygurll

  12 y/o , 1,64 en 37/38. Mij maat komt helaas best wel vaak voor :'(

 • 2 jaar geleden p.q.nguyen

  17, 1.58 m, maat 37/38

  Helaas heb ik een redelijk veel voorkomende maat, dus veel geluk heb ik niet zo

 • 2 jaar geleden Fortune.

  18, 1.58, maat 36/37.

 • 2 jaar geleden AlmondEyes

  21 jr, 1.59 m en schoenmaat 36/37

 • 2 jaar geleden kusnmfsxo

  k ben 13, k ben 1.65 en k draag maat 38/39

 • 2 jaar geleden Lilo

  Ik ben 16, al een paar jaar 1,56 en ik heb schoenmaat 36 hahah. Soms heeft het ook wel zijn voordelen maar meestal wordt ik gebruikt als een persoonlijk bijzettafeltje om op te leunen.

 • 2 jaar geleden Laura

  Ik ben 20 jaar, ben 1m60 groot en heb schoenmaat 38 Ik ben de enige in de familie en in de klas die kleiner is dan 1m72, mijn nichtje van 11 inclusief...

 • 2 jaar geleden Aziza

  haha zo herkenbaar, ik ben bijna 17 jaar, al 5 jaar 1.64 en heb maatje 37,5. pluspunt is wel dat je snel in contact komt met grotere knappe jongens omdat je weer eens een keer ergens niet bij komt in de supermarkt en hun hulp toch echt nodig hebt.

 • 2 jaar geleden ster.r.e

  Ik vind mijzelf heel klein!

  13 jaar, 1.65m en maat 40

  Maar al mijn vriendinnen zijn minimaal 1.75m en de meeste zelfs 1.80!

  heel irritant!

 • 2 jaar geleden Delena

  wat ik wel eens gedaan heb de rij is (ik stond tussen twee reuzen in') ik zorgde ervoor dat ik digen deed waarvan ze dachten dat de ander het deed en zo kon ik een aantal plaatsen voorkruipe

 • 2 jaar geleden Dido

  15 jaar, 1.57m en maat 35 en het is echt heel irritant met kleding

 • 2 jaar geleden AngelWings

  18 jaar, 1.64m en schoenmaat 38 hiero! Ik vind het wel meevallen eigenlijk

 • 2 jaar geleden Naomi van Doorn

  21 jaar, 1,55m en schoenmaat 34, jup -_-

 • 2 jaar geleden Puck

  Ik ben 16 jaar, 1m57 en mijn schoenmaat is 36

 • 2 jaar geleden snowflakes ツ

  Ik ben 1,55 en mijn schoenmaat is 35. Ik moet alles (vooral schoenen) op de kinderafdeling shoppen. Echt kut. Vaak probeer ik wel 36, maar nee. Ik word vaak aangezien voor een brugger i.p.v. 5vwo. Iedereen is langer en ik heb chronisch nekpijn.

 • 2 jaar geleden Mabel

  Ik ben 1. 52 en maat 38 en 12 jaar. Niet echt zo leuk

  @Maartje Wurkum. Same!

 • 2 jaar geleden Shanel Lipman

  voordringen als de beste met mijn 1.54cm en maatje 37 en 22 jaar.

 • 2 jaar geleden lucy

  ik ben 16 en 1,57 met maat 37/38. wat nog veel kleine mensen herkennen is dat ze overal op moeten klimmen willen ze hetgeen hebben dat ze willen. maar hoe meer je oefent hoe makkelijker het gaat.

 • 2 jaar geleden blondiex

  ik ben 1,77 en heb schoenmaat 37 maar opzicht zou ik nog wel 5 cm langer willen zijn want mijn vriendinnen zijn allemaal ook best lang.

 • 2 jaar geleden ReyhanGul

  Ik ben 15 jaar en ben 1,53 en mijn schoenmaat is 37 , wat heel irritant is dat de leukste broeken te lang zijn 😭.

 • 2 jaar geleden Lydia Van de Beek

  ik ben 1,61 meter lang en ik heb schoenmaat 35,5

 • 2 jaar geleden Rachel.xo

  Ik ben 16 jaar en 1.59 maar het valt niet zo erg op dat ik klein ben want heb best lange benen en bijna al mijn vriendinnen zijn ook ongeveer die lengte

 • 2 jaar geleden The_Girl_With_Brown_Eyes

  ik ben 13, 1.60m lang/kort, en schoenmaat 37/38 en ik groei niet meer maarjah ik zou ook niet 1.80 willen zijn ofzo.

 • 2 jaar geleden Innocence

  Ik ben 13, 1,59 lang(bijna uitgegroeid) en heb schoenmaat 38. Heb ook kleine ouders dus wsl word ik niet veel langer.

 • 2 jaar geleden Sanseveria

  Ik ben 1m60/62 en schoenmaat 37,5 (best irritant) en ik ben 17. Ik hoop nog een beetje te groeien want mijn doel in het leven was de 1m65 te halen :'). Mijn vader 1m70 en mijn moeder 1m50 ofzo dus dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

 • 2 jaar geleden Beautifly

  Ik ben 18, 1m61 en heb schoenmaat 35 / 35,5 dus ik vind amper schoenen... Ik draag daardoor alleen maat 36 want maat 35 is te klein voor 1 voet alleen kun je zelfs een 36 tegenwoordig al amper vinden of het is voor brede voeten... Maar ik gebruik nu ook altijd extra zolen in schoenen waardoor ze wel beter passen.

  Maarja, je accepteert het na een tijd wel (oké, dat doe ik nu pas en ik ben al 6 jaar zo...)

 • 2 jaar geleden Maartje Wurkum

  ik ben 13 ( over 2 dagen ) en ik ben 1.48 maar heb schoenmaat 38 dus ik heb niet zulke kleine voeten maar verder ben ik wel heel klein!

 • 2 jaar geleden Nova

  Ik ben 1,59, heb lange benen en maat 41 in schoenen 😭 hoe bedoel je mijn lichaam is totaal uit verhouding haha.

 • 2 jaar geleden NadiaaXo

  Ik ben 1.70, maar vind mezelf toch een beetje te klein :P

 • 2 jaar geleden BeautyInside

  Ik ben 12 jaar, 1.62 en heb schoenmaat 38/39. Ben dus niet zo klein! Wel grappig dat ik net zo lang ben als mijn kleine leraren 😂

 • 2 jaar geleden Jennifer

  Ik ben 27 jaar, 1.51 groot en heb schoenmaat 35. Schoenen, sokken, broeken, hoeden, mutsen en zelfs mijn bril moet ik op de kinderafdeling shoppen. Vroeger toen ik jonger was zou de dokter me eigelijk groeihormonen geven, alleen wilde de dokter nog een jaartje wachten. Jaar later ging ik terug en was mijn groeischijf gesloten waardoor groeihormonen niet meer zouden werken Toen ik n jaar of 13/14 was wilde ik een beenverlenging, maar dat was heel duur dus niet gedaan en uiteindelijk maar geaccepteerd.. Alleen blijft het soms enorm irritant..

 • 2 jaar geleden Bisous

  Opzich ben ik helemaal niet zo klein. Ik ben 1.70 meter. Maar al mijn vriendinnen zijn minstens 1.75 / 1.80 meter. En dan lijk ik wel weer heel klein.

 • 2 jaar geleden Annerieke

  Ik ben 1.52 en schoenmaat 35. Ik ben 21, dus ook al lang uitgegroeid. In maat 35 zijn trouwens echt heel weinig schoenen, en de meeste zijn nog kinderschoenen ook. :')

 • 2 jaar geleden PrettyLiar

  Ben 1.59 maar gewoon maat 37/38. Big foot:'(

 • 2 jaar geleden Sasha Bouman

  1,62 en schoenmaat 37 💁

 • 2 jaar geleden Rosalee

  Poeh zeg, dit lijkt wel erg op het verhaal

  "Kleine meiden problemen" ...dit stond 1 jaar geleden op girlscene, jammer hoor, zijn jullie soms al met kerstvakantie, en is de inspiratie op ?!? • 2 jaar geleden Isabella Buijsrogge

  Ik ven 1.50 en heb schoenmaat 35 maar ben nog niet de kleinste uit de klas alleen is degene die kleiner is nog niet uitgegroeid en ik wel

 • 2 jaar geleden Tamara

  1.57 en schoenmaat 36. Ik ben zelf erg tevreden met mijn lengte. Mensen vinden me schattig, onderschatten me daardoor en ik moet bewijzen dat ze het mis hebben. En daar is helemaal niks mis mee, daardoor presteer ik beter.

 • 2 jaar geleden happy healthy plant-based

  Ik ben 1.55 en ik herken het wel. En ja, mijn voeten zijn klein, want ik pas net maat 36 als de schoenen klein vallen.

 • 2 jaar geleden Lighthouse

  bij ons op school zijn omgeslagen broekspijpen net helemaal in haha

 • 2 jaar geleden suburbia

  Ik herken dit eigenlijk allemaal, behalve dat ik rond m'n vriendinnen klein ben want gelukkig zijn hun ook allemaal klein :')

 1. 1