Lifestyle

Creatief met het frame van een fotolijst

1
...

Je ziet het steeds vaker: fotolijsten zonder glas én zonder achterkant. Voor deze do it yourself heb je alleen het frame van een fotolijst nodig. Heb jij foto’s van jou en je vriendinnen laten drukken en weet je niet hoe je ze leuk op kan hangen? Met deze DIY kun je een fotocollage maken met foto’s, een waslijn van doorzichtig draad, wasknijpertjes en een oud frame. Laten we beginnen!

Heb jij een grote oude lijst waarvan het glas kapot of weg is? Dan is dit frame perfect voor deze do it yourself! Heb je geen grote fotolijst bij de hand? Spring op je fiets en cross naar de kringloop. Voor weinig geld kun je een frame kopen en je steunt daar je lokale kringloop of een stichting mee!

Dit heb je nodig:
- een frame
- touw / doorzichtig draad
- foto’s
- mini wasknijpers / paperclips
- lijm / punaises
- liniaal / meetlat
- optioneel: verf voor het beschilderen van de mini wasknijpers

Zo maak je het:
- Pas en meet hoeveel foto’s (of plaatjes uit tijdschriften) jij in de lijst wilt ophangen en kijk hoeveel touw je daarvoor nodig hebt.
- Zet met een liniaal en een potlood streepjes waar het touw vastgemaakt moet worden.
- Knip het touw en zet het vast aan het frame met lijm of een punaise. Ik deed er nog een sticker overheen om het draad extra goed vast te maken. 
- Zet alle ‘was’lijnen vast en hang de foto’s met de wasknijpertjes op.
- Je kunt de wasknijpers verven als je dat leuk vindt ;-).
- Plaats het frame in je slaapkamer en verwissel de foto’s net zo lang tot jij blij bent met het resultaat!Heb jij deze DIY gemaakt? Stuur een foto van je resultaat naar ons via Snapchat! De Girlscene redactie is helemaal weg van Snapchat en wij vinden het leuk om jullie foto’s te ontvangen! Je kunt ons vinden via de gebruikersnaam girlscene_nl.

Veel meiden van het Girlscene forum zijn creatief! In het topic 'DIY ideetjes' kun je nog meer inspiratie opdoen. Girlscene schreef al eerder over DIY's met fotolijsten. Lees hier het artikel en kijk wat je nog meer kunt doen met je fotolijst.

Heb jij foto’s van jou en je vriendinnen laten afdrukken? 

Beeld: Anouk Kwant

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  1. 1