Fashion

DIY: 90's sweater

7
...

What to do met een saaie trui die je niet meer aan wil... Je kan 'm ergens achterin de kast leggen, maar je kunt er ook nieuw leven in blazen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trui met 90's erop! Dan wil je die trui wel weer aan, toch? Enne... het kost je heel wat minder dan een nieuw item van H&M. Girlscene-lezeres Sandra laat je zien hoe je van een saaie trui een hip kledingstuk maakt. 

Wat heb je nodig?
- Een saaie trui
- Een tof lettertype (dafont.com kan hier hulp bij bieden)
- Een schaar
- Spelden
- Textielstiften
- Bakpapier en een strijkijzer
- Eventueel: kleermakerspotlood of een pen

Stap 1
Als eerste print je de tekst uit. Als je geen printer hebt, kun je de letters ook voorzichtig overtrekken vanaf je scherm. Daarna knip je je letters of cijfers uit en ga je spelen met de positie van je tekst. Tip: zet je letters vast met spelden als ze goed liggen! Ik heb dit zelf niet gedaan, dus toen ik eenmaal bezig was, bleven de letters niet op hun plek. Ze schoven overal heen, waardoor mijn letters nu niet helemaal recht op mijn trui staan. De schade is niet heel groot, maar als je het écht goed wil doen, adviseer ik je om spelden te gebruiken! :)

Stap 2
Begin met het omtrekken van je letters. Dit kun je doen met kleermakerspotlood, een pen of meteen met je textielstift. Als je linkshandig bent, adviseer ik je om helemaal rechts te beginnen, om te voorkomen dat je je tekst uitveegt.

Stap 3
Inkleuren maar!

Stap 4
Bijna klaar! Ik heb ooit gehoord dat je textielverf of -inkt kunt fixeren door de stof met een bakpapiertje er overheen te strijken. Laat je trui heel even drogen voordat je dit doet. Vergeet ook vooral je bakpapier niet: als de inkt nog niet helemaal droog is, krijg je zwarte vlekken op je strijkijzer. En geloof me: zwarte vlekken staan héél raar op je mooie witte blouse. I've been there ;)

Bedankt Sandra van Former Parades voor deze DIY! 

Nog meer DIY's maken? Klik hier voor een overzicht van Girlscene's Fashion DIY's overzicht of neem eens een kijkje op Girlscene's forum bij het DIY ideetjes topic

Ga jij deze DIY doen? 

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

  1. 1