Beauty

8 tips om gebroken make-up te herstellen

0
...

Helaas zijn we niet altijd even handig en gaat er ook weleens iets mis als je je aan het opmaken bent. Er komt mascara op je neus, je schiet uit met je lipstick of nog veel erger, je maakt je make-up per ongeluk kapot. Iedereen heeft weleens gebaald van een gebroken lipstick of blush. Girlscene geeft je tips om je kapotte make-up te herstellen.

1. Kapotte lipstick
Shit, je favoriete lipstick is afgebroken. Geen paniek, dat kan iedereen gebeuren. Verwarm je lipstick met een haardroger zodat je hem weer tegen elkaar kunt drukken. Leg daarna je lipstick in de koelkast en de volgende keer is hij weer als nieuw.

2. Gebroken poeder
Poeder laten vallen? Dan is de kans groot dat hij stuk is. Poeder die op de grond is gevallen kun je beter niet meer gebruiken, want dit zit vol met bacteriën. De overige poeder doe je in een zakje en stamp je helemaal fijn. Je kunt de poeder zo laten waardoor je losse oogschaduw of blush hebt. Als je dat niet fijn vindt, kun je er ook weer een compacte poeder van maken. Doe de poeder in een schoon bakje en voeg een paar druppels alcohol toe. Leg er een tissue op en neem iets plats waarmee je het kunt aandrukken. Doe dit een aantal keer opnieuw zodat alle alcohol in de tissue trekt.

3. Gebroken oogpotlood
Je blijft maar slijpen en telkens breekt je punt weer af. Het lijkt er op dat je oogpotlood niet meer te redden is. Voordat je hem weggooit kun je hem een nachtje in de koelkast leggen. Als je potlood de volgende dag nog steeds niet heel is, dan is hij helaas wel klaar voor de prullenbak.

4. Je nagellak is uitgedroogd
Je hebt waarschijnlijk zoveel potjes nagellak dat het onmogelijk is om ze allemaal op te maken. Het komt dus weleens voor dat je nagellak stroperig wordt. Geen paniek, want je hebt speciale nagellak verdunners die ervoor zorgen dat je nagellak weer als nieuw is. Misschien heb je weleens gehoord of gelezen dat je nagellakremover in je nagellak moet doen, maar dit kun je beter niet doen. Je nagellak droogt er nog meer door uit, waardoor je hem direct weg kunt gooien.

Als je geen nagelverdunner hebt, kun je ook je nagellak een tijdje in kokend water leggen. Hierdoor wordt je nagellak wat vloeibaarder en kun je makkelijker lakken.

5. Uitvallende kwasten
Het is vervelend als de haren van je kwasten uitvallen. Om dit te voorkomen kun je ze het beste regelmatig met een milde shampoo wassen. Zorg dat je kwasten goed droog zijn en dat er geen water in het metalen gedeelte komt. Dit gaat roesten waardoor er nog meer haren uitvallen.

6. Uitgedroogde eyeliner pen
Eyeliner pennen zijn fijn om een mooie strakke eyeliner te zetten. Helaas heb je er vaak maar kort plezier van, want ze drogen snel uit. Om langer met je eyeliner pen te doen kun je ze het beste op de kop in een glas bewaren.

7. Dopje van je parfum stuk?
Het wil weleens gebeuren dat het dopje van je parfum stuk gaat. Dat is niet erg, want meestal zijn alle dopjes hetzelfde waardoor je ook een dopje van een leeg parfumflesje kunt gebruiken.

8. Haarlak verstopt?
Het kan gebeuren dat je haarlak verstopt komt te zitten. Houd de verstuiver onder de kraan om de opgedroogde haarlak te verwijderen. Als je het de volgende keer wil voorkomen, kun je het beste je haarspray direct na gebruik even onder een hete kraan houden.

Kende jij deze tips al?

Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook