Lifestyle

10x feelgood momenten

Je kent het wel, je werkt of studeert ontzettend hard, hebt net een vervelende break-up achter de rug of het loopt even niet zo lekker tussen jou en je vriendinnen. Hoog tijd voor een beetje afleiding en een feelgood momentje. Door jezelf een luxe momentje te gunnen kun je even nadenken over wat er nu eigenlijk aan de hand is of juist alles even vergeten. Hieronder vind je 10 feelgood momentjes om jezelf eens goed mee in de watten te leggen!


1. Hot Beverage
Waarom een warm drankje je altijd vrolijk maakt weten we ook niet precies, maar op de één of andere manier doet een kop chocolademelk wonderen. Enne… hoe meer calorieën, hoe beter het helpt ;-). Trakteer jezelf dus op die over-the-top Caramel Machiato met sprinkles! Ben je thuis? Maak dan een overheerlijke warme chocolademelk voor jezelf. Met slagroom, marshmallows, alles waar je zin in hebt!


2. Warm bad
Het ligt voor de hand maar toch zijn er veel meiden die niet de tijd nemen voor een uitgebreid bad. En dat terwijl je er zo van op kan kikkeren! Je moet niet alleen die warme kraan opengooien en met een boek in de tobbe gaan zitten. Nee, nee, dat is te makkelijk gedacht. Zorg voor een lekkere bal van Lush of gewoon je favoriete badschuim. Steek kaarsjes aan (waxinelichtjes zijn ook goed) en zorg voor een snack en een gigantisch glas thee of fris tegen de dorst. Een boek wordt altijd nat, dus een tablet of een laptop op een stoel met een leuke serie of een Youtube video is veeeeeel beter. Dan heb je je handen vrij om een masker op te smeren of aan je thee te slurpen. En als je eruit komt natuurlijk van top tot teen insmeren met een lekkere body butter. Enjoy! 

3. Solo naar de bioscoop
Dat lees je goed, ga gewoon alleen naar de bioscoop. Dit kun je lekker last minute doen, geen discussie over welke film het wordt (ga voor een guilty pleasure waar je anders niemand mee naartoe zou krijgen) en alle popcorn is voor jou! Eigenlijk is het best gek dat naar de bioscoop gaan wordt beschouwd als een groepsactiviteit, terwijl je elkaar niet kunt zien en praten wordt afgestraft met een ‘sssssssht’ van de mensen achter je. En doe je het voor het eerst, dan zul je trots de bioscoop uit wandelen, girlpower!


4. Buiten de deur ontbijten
Ontbijten is iets wat je eigenlijk alleen maar thuis doet, maar het is zo leuk om er een uitstapje van te maken. Helemaal als je altijd weinig tijd hebt voor lunchdates, is een ontbijtafspraakje de perfecte oplossing. Daarnaast hoeft het helemaal niet duur te zijn (Ikea en V&D hebben een heel voordelig ontbijtmenu) en kan het de hele week! En met een verwenmomentje aan het begin van de dag heb je voor de rest van de dag een goed humeur! 

5. Haal een bosje bloemen 
Waarom wachten totdat je geslaagd bent of je prince charming met een bos bloemen voor je deur staat? Gewoon zelf doen! Kies een bosje uit met prachtige kleuren en neem het mee naar huis. Daar kun je de hele bos in een vaas stoppen, of allemaal kleine bosjes maken en ze door je hele kamer of het hele huis neerzetten. En elke keer als je zo’n bosje tegenkomt bij jezelf denken: ‘Ja! Ik ben het waard om bloemen voor te kopen’.  


6. Doe een middagdutje
Wat is er nou fijner dan midden op de dag stiekem een half uurtje in je bed te kruipen. Even een tijdschrift lezen, je ogen dichtdoen of een kopje thee drinken. Een bed is een heerlijk privé plekje en even onder de dekens liggen geeft een rustgevend gevoel. Doe de gordijnen dicht en leg je hoofd op dat kussen. Vergeet niet een wekkertje te zetten. 😉


7. Trakteer jezelf op leuke stationary
Hard bezig op school, voor je studie of je werk? Dikke kans dat je een pen en papier nodig hebt. Trakteer jezelf dan op een paar superleuke stationary items. Een idioot leuke pen of een notitieboekje waar je van moet glimlachen maakt dat harde werken toch weer een stuk leuker. Gewoon doen, je verdient het!  

8. Trek vrolijke sokken aan 
Soms is het lastig om uit bed te komen, er staat weer een lange en drukke dag op de planning. Of je hebt juist niks te doen en overweegt je bed gewoon helemaal niet uit te komen. Als er een paar krankzinnig vrolijke sokken op je liggen te wachten, maakt dat het opstaan weer een stukje leuker. Helemaal leuk als je een hele serieuze baan of studie hebt. Als je je schoenen aantrekt zie je er niks meer van, maar jij weet wat voor leuks er in je schoenen verstopt zit…

9. Volg een yoga les
Sporten levert een erg fijn gevoel op, dat weten we allemaal. Maar jezelf trakteren op een sportles? Hm, dat is toch niet het eerste waar je aan denkt. Het fijne aan yoga is dat je met zachte stem wordt toegesproken, een pingelplangel muziekje op de achtergrond hebt en als het goed is, mag je zelf bepalen hoeveel je je in gaat spannen. Het is een goede manier om de stress van een dag van je af te laten glijden en alleen even bezig te zijn met je enkel in je nek te leggen en op je ademhaling te letten. Vooral het allerlaatste stukje van de les (dat stukje waar je een paar minuten met je ogen dicht op de grond mag liggen) levert een heel fijn feelgood momentje op.

10. Team Confetti Feelgood Box
Post ontvangen is het leukste wat er is, helemaal als het een cadeautje en een verrassing is! Een goede manier om jezelf te trakteren op een toffe verrassing op je deurmat is om de Team Confetti Feelgood Box te bestellen. Het is een box met een gelimiteerde oplage, gevuld met vijf zelf ontworpen/gemaakte items door Olga Zijlstra, blogger en grafisch ontwerper bij teamconfetti.nl. De box bevat onder andere een sieraad, een echte Team Confetti hit, een DIY pakketje en er is iets gemaakt met behulp van een lasersnijmachine (so exciting!). Ook zit er in één van de boxen een golden ticket waarmee je een extra prijs kunt winnen. Begin december was de eerste Team Confetti Feelgood Box met het thema: Surprise! binnen anderhalve dag uitverkocht. Op 1 februari 2015 is de 2e Team Confetti Feelgood Box te koop en dit keer is het thema Magic! Eind februari wordt hij in één keer verzonden zodat iedereen hem ongeveer op hetzelfde moment binnen zal krijgen. Want de inhoud moet een verrassing blijven…

Heb je interesse in deze supertoffe box? Neem dan een kijkje op teamconfetti.nl om de vorige box te bekijken en om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Omdat de box de vorige keer zo ontzettend snel was uitverkocht, zul je er in februari snel bij moeten zijn om er eentje te kunnen bemachtigen…

Hoe ziet jouw feelgood moment eruit? Deel je tips!

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

Must reads 👀