Food

Yum: gezonde pizza van watermeloen

Huh, gezonde pizza? Je zal het voor dit artikel niet geloofd hebben, maar Foodness bewijst dat het wel degelijk kan! Je vervangt gewoon een aantal ongezonde ingrediënten voor gezonde ingrediënten. De basis van deze gezonde pizza is watermeloen. En ja, het is even lekker als een pizza Margherita… Dit recept is alleen iets liever voor onze bikini body! Lees snel verder voor het volledige recept. 

Tip: Je hebt niet de hele watermeloen nodig. Maak van de stukken die je overhoudt een gezonde groene smoothie, door ze samen met een banaan en een klein beetje spinazie in een blender te doen. Hmm!

Ingrediënten:
1 watermeloen 
150 gram zachte geitenkaas 
100 ml magere kwark 
100 gram druiven, in tweeën 
50 gram halfgedroogde tomaten 
30 gram walnoten 
1 eetlepel balsamicoazijn 

Bereidingswijze:
Snijd de watermeloen horizontaal doormidden. Van een van de helften snijd je een plak af, die als het goed is perfect rond is. Dit wordt je pizza! Als je een kleine watermeloen hebt kun je natuurlijk ook twee kleinere plakken afsnijden in plaats van een grote.
Klop de geitenkaas en kwark door elkaar met een vork tot de twee goed gemengd zijn. Smeer het geitenkaas-kwarkmengsel uit over de plak watermeloen.
Verdeel de druiven, halfgedroogde tomaten en walnoten over de ’pizza’. Sprenkel ook de balsamicoazijn erover.
Eet zo snel mogelijk.

Wil je nog meer recepten die gezond én snel te bereiden zijn? Dan is het e-book van Foodness iets voor jou! In FOODNESS FASTFOOD staan 25 gezonde, snelle en makkelijke recepten die minstens net zo lekker zijn als de bovenstaande gezonde pizza. Het e-book is een PDF-bestand dat je zelf kunt uitprinten, of je kunt het op je tablet of laptop downloaden en die mee de keuken in nemen.

Bestellen? Dat kan hier. Tot en met 14 november betaal je bovendien geen €8,95, maar slechts €6,95 als kennismakingsprijs!

Must reads 👀