Food

3 pannenkoeken die je nog niet eerder hebt gehad

Pannenkoeken bakken is leuk en het maakt het natuurlijk nog leuker als je daarna de stapel mag opeten. Wedstrijdje wie de meeste pannenkoeken kan eten! Heerlijk vers gebakken met appelstroop, Nutella, poedersuiker of stroop. Je kunt natuurlijk gewoon een basisrecept gebruiken om pannenkoeken te bakken of een keertje voor een ander pannenkoekrecept gaan. Girlscene zet originele pannenkoekrecepten voor je op een rijtje! Ready en smullen…

Rijstpannenkoekjes 
Je zal misschien denken dat dit een beetje een gekke combinatie is, maar rijstpannenkoekjes zijn echt heel lekker. Handig als je een keertje te veel rijst hebt gekookt. Ik (Vivian) gooi dit nooit weg en bewaar het om de volgende dag rijstpannenkoekjes van te maken. 

Wat heb je nodig? (15 stuks)
♥ 250 gram bloem of pannenkoekmeel
♥ 2 eieren
♥ 500 ml melk
♥ Boter voor het bakken
♥ Rijst (kan ook volkoren) 
♥ Kaneel 

It's easy! Je maakt gewoon pannenkoekenbeslag en voegt hier de gekookte rijst aan toe. De rijst mix je vervolgens mee in het beslag en als laatst voeg je er wat kaneel aan toe. Je kunt zelf ongeveer inschatten hoeveel kaneel je wil toevoegen. 

Pak een grote pan en voeg hier een klontje boter aan toe. Als de pan goed heet is kun je beginnen met bakken. Bij een normale pannenkoek vul je de hele pan met één lepel beslag en krijg je een pannenkoek even groot als de pan. Bij rijstpannenkoekjes gaat dit niet, omdat de rijst het beslag te zwaar maakt. Daarom kun je drie keer los een beetje beslag in de pan doen en zo telkens drie pannenkoekjes tegelijk maken. 

Deze pannenkoekjes kun je zowel met hartig als met zoet beleg eten.

Appelpannenkoeken
In deze pannenkoeken voeg je appel aan het beslag toe. Deze pannenkoekjes zijn leuk als nagerecht met een bolletje kaneelijs bijvoorbeeld. 

Wat heb je nodig? (4 personen)
200 gram mix voor viergranen pannenkoeken 
450 ml melk
1 ei
2 appels
2 theelepels kaneel
50 gram rozijnen
 25 gram boter of margarine 
Poedersuiker

Doe de pannenkoekenmix in een kom en voeg de melk hier aan toe. In de tussentijd roer je dit beslag om met een garde. Als dit goed geroerd is kun je het ei er ook doorheen kloppen. Verwijder vervolgens de schil en de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne schijfjes. In het beslag voeg je ook de kaneel en rozijnen toe en deze roer je ook even goed door het beslag. Ongeveer een kwart van het beslag giet je in een koekenpan en hier leg je de schijfjes appel in. Het keren van de pannenkoek kan lastig zijn dus doe dit erg voorzichtig. Bak met het overige beslag nog drie pannenkoeken en snijd vervolgens elke pannenkoek in vier punten. Verdeel de punten over de dessertborden en strooi er wat poedersuiker overheen. Tadaaaa, culinaire pannenkoeken! 

♥ Havermout-maïspannenkoekjes
Deze pannenkoekjes kun je of als voorgerecht eten, waarbij je er bijvoorbeeld één serveert. Of eet het als hoofdgerecht. Je kunt hierbij een lekker sausje naar keuze maken en een salade. 

Wat heb je nodig? (4 personen)
300 gram maïskorrels 
6 eieren
225 gram havermout
6 eetlepels vloeibare margarine
Zout en peper

Het blikje maïs laat je goed uitlekken voordat je het in een kom doet. Vervolgens voeg je in de kom de maïs en de eieren toe. Dit klop je goed los. Als laatste voeg je de havermout, peper en zout toe. Het bakken kan nu al beginnen! 

Net zoals bij de rijstpannenkoekjes doe je 3 losse porties beslag in de pan. Zodra je het beslag in de pan hebt gedaan druk je dit een beetje plat. De pannenkoekjes zijn in ongeveer 4-5 minuten gaar. 

Op de website van Foodness kun je onder andere ook nog recepten van havermoutpannenkoekjes met hüttenkäse, boekweitpannenkoekjes en banaanpannenkoekjes vinden!

Welk pannenkoekrecept lijkt jou het lekkerst? En ken jij zelf ook nog leuke pannenkoekrecepten?

Bron: Albert Heijn
Beeld: Albert Heijn

Pin je pannenkoek inspiratie in Pinbook

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST